Källviken

Sjukt trött idag. Men sjukt glad :D Igår hängde jag på Emil och hans bror Kalle när dom skulle åka skidor i Källviken utanför Falun. Emil hade fått nya skidor som han ville testa :) Han hämtade mig strax innan sju och sen åkte vi till Willys och väntade på Kalle som slutade kl 19. Efter det bar det av mot skidbacken. Jag åkte inte utan stod bara och tittade på. Med tanke på att jag slår mig halvt fördärvad när jag åker tefat så tänker jag inte ställa mig på några träpinnar i en nedförsbacke. Uh-uh. Dock verkar Emil och Kalle ha planer på att lära mig åka slalom med Kalles gamla grejer :O Efteråt hämtade vi upp Kalles flickvän Ellinor i Falun innan vi åkte tillbaka mot Borlänge. Lite seg idag, men det var skönt att få komma iväg och göra nåt en kväll :) Brödernas konstanta smågnabb var dessutom något underhållande ^^ Sen fick jag ledigt från jobbet under danslägret, och ikväll blir det bio, Narnia i 3D :) En bra dag!

Puss!


Jul -10

Jag hade en helt underbar jul :D Jag som trodde den skulle suga haha. Julafton firades hos syrran med lite folk från Thomas släkt, blev en jätterolig kväll tycker jag :) Vi tappade bort tomten och lite sånt. Fick jättefina julklappar också :) En tavla med Alva, Tilde och Lovisa på, PS3 Move grejer, film m.m. Sen fortsatte julfirande på juldagen hos farmor och farfar med pappa, Ingela och Åse :) Massa julmat igen och fina julklappar :) Criminal Minds säsong 3, godis, pengar, P&L biljett med camping :D Farfar bjöd mig på några shots innan partyt fortsatte på kvällen med Sara och Eve :D Vi hade grymt kul med mitt PS3, volleybollen var rena träningspasset. Sen kom Elin, Tommy och Maja förbi en sväng innan vi gick till S2, där jag träffade Elisa, Carro, Markus, Edvin, några av Emils kompisar och även Emils lillebror ;P Grymt kul kväll <3



'















23 december

Dagen före julafton. Nån mer än jag som inte hängt med i tiden dom senaste veckorna? Sitter iaf just nu hemma hos mamma som försöker röka ut mig. Känner mig heldeppig och har absolut ingen lust alls att fira varken jul lr nyår. Känns mest bara drygt och har funderat ett x antal ggr på att bara sitta hemma och inte göra ett dugg, vilket fortfarande är ett alternativ. Att vakna upp själv på julaftonsmorgon och inte få träffa den jag vill träffa tog tyvärr bort all glädje jag hade innan. So this pretty much sucks. Tror att de här kommer bli den sämsta jul/nyår nånsin. Men jag avslutade ju förra året och började 2010 riktigt bra sen sög resten av året, så om jag avslutar 2010 och börjar 2011 skitdåligt så kanske resten av 2011 blir bra? Man kan ju hoppas iaf.



Funderar på att göra en koreografi till den här låten till Kulturama :)

There's only so much you can take

Åh jag är så irriterad på den svenska sjukvården just nu. Hörde en grej på bowlingen som än en gång fick mig att inse hur värdelös svensk sjukvård och Jax VC är. Knappast nån nyhet liksom. Tänk vad trevligt det vore om läkarna kunde ta en på allvar nån gång, istället för att bete sig som om dom vet allt när dom bevisligen inte vet ett dugg. Mitt knä är ju ett bra exempel. Har haft ont i mitt högerknä i säkert 10 år, läkarna har avfärdat det som en överansträngning. En överansträngning som inte gått över på 10 år? Låter ju vettigt (inte). Nu har ju mitt knä börjat låsa sig, vilket uppenbarligen är för att min skenben rör sig för mkt och att jag har för svaga muskler runt knäet. Men om mitt knä låste sig riktigt hårt lr om det viker sig så skulle jag höra av mig igen så skulle vi röntga det, för en röntgen hjälpte visst inte nu. Öhh, mitt knä låser sig redan riktigt hårt och det viker sig, så varför skulle en röntgen hjälpa senare men inte nu? Logiskt? Nej. Programmet jag fick av sjukgymnasten kan jag dessutom inte göra för det gör så j*vla ont att jag börjar gråta.
Min knöl på halsen som dom påstår är en inflammation i lymfkörteln, som man kan få om man är sjuk och har feber, skulle försvinna på 1-2 veckor. Det var 3 månader sen och knölen är fortfarande kvar. Jag har dessutom inte haft feber på säkert 2 mån. En knöl på lymfkörteln kan innebära lymfkörtelcancer, då känns det ju liksom jättekul att varje gång man ringer till VC så får man höra "ja men vänta en vecka så har den nog försvunnit, annars får du höra av dig igen." Nej, jag är inte alls livrädd.
Sen dom senaste månaderna har jag ju haft en ganska allvarlig depression, med allt vad det nu innebär. Även där tog inte läkarna mig på allvar. Först när jag började skära mig i armarna och hade ett riktigt sår att visa upp så fick jag hjälp med allt (sjukskrivning, antidepp, sömnpiller). Innan dess fick jag höra både att jag inte mådde tillräckligt dåligt och att jag inte hade nånting att vara ledsen över (detta av två olika läkare på två olika ställen). Så när det gäller psykvården är jag inte alls förvånad över att ungdomar tar livet av sig. När man har så mycket att kämpa med varje dag, så måste man dessutom kämpa bara för att få hjälp. Det gör ont när jag läser om nån ung människa som tagit livet av sig. Jag vet hur det är när man kämpar för att orka andas varje dag och läkarna anser att man ändå inte mår tillräckligt dåligt. Det känns så sjukt hopplöst och man ser ingen annan utväg än att bara försvinna. Det finns bara så mkt man orkar med. Man förstår inte hur dåligt en människa kan må innan man själv har varit i den sitsen, när det gör så ont att man måste kämpa för varje andetag, någonting som egentligen ska ske automatiskt.
Jag fattar inte. Läkare finns väl för att hjälpa till när man mår dåligt och har ont? Så varför hjälper dom inte folk då?

Äntligen helg

Äntligen helg! För mig iaf ;P Tack gode gud för det, jag är trött så in i norden. Helgen ser ut att bli lugn för mig. Tänkte åka till Sthlm på söndag för att delta i en audition för att dansa bakom Danny i Melodifestivalen. Det skulle vara kul att gå på en audition och dessutom är det en bra erfarenhet, men tågen till Sthlm går tyvärr inte som jag vill :/ Så jag blir nog hemma. Känns lite tråkigt :/ Jag älskar ju att lära mig nya koreografier. Men det blir ju lite dans på tisdag med Elisa och Nina iaf :D Sen är det 3 veckor kvar till danslägret idag :O Men nu ska jag ta mig iväg till sjukgymnasten. Kände ju inte alls för det kan jag säga. Och ikväll blir det film med Emil :)

Psykodansen. You gotta love it <3


Luciashow

Helgen blev väldigt lyckad måste jag säga :D I lördags var det inflyttningfest hos Maja, som blev en helt grym fest med mkt röj :P Sen drog vi mot stan, dock gick jag, Elisa och Nina först och mötte upp Emil och hans kompisar :) Väl i stan provade vi det nya stället Klin Lounge. Där var det riktigt mkt folk, några av oss kunde inte ens hänga in jackorna :S Men det blev en rolig kväll, trots att jag var sjuk, så tack tjejer! <3
I söndags gick jag på Luciashowen i Maserhallen. Den var grymt bra! Emil och dom i spexet var lätt bäst, jag skulle fan inte våga göra ens hälften av de dom gjorde haha. Blev lite rädd när dom hoppade ner från våningen där solarierna är :P

Men nu ska jag se på CSI och sova snart. Här kommer iaf en bild på hur mysigt dom hade gjort det på dansstudion i torsdags (lånad från Johannas blogg www.johannaen.blogg.se), samt vårt lussetåg!





Lussetåg

Var ner på Dansstudion igår för att äta och umgås lite med de andra faddrarna från uppvisningen och några lärare :) Måste säga att det blev en riktigt rolig kväll! Dom hade gjort jättemysigt inne i studion med värmeljus i ett hjärta mitt på golvet och längs väggarna med yogamattor i en ring och värmeljus i mitten. Först stod vi och pratade lite, förutom Cattis P som stod vid tacobordet och åt nachochips. Nån som var lite hungrig tror jag :P Sen när köttfärsen var klar så var det dags att äta. Jag och Kattis W skrattade lite åt Cattis som var så hungrig att hon glömt ta nåt att dricka haha. Vi satt och snackade ett tag, jag hängde med i Kattis och Cattis konversation eftersom dom andra mest pratade om skolan och en annan gick ju ut för 2,5 år sen :P Sen var det nån som ville se ett luciatåg så tjejerna sprang iväg för att leta reda på lite kläder. Jag bestämde mig för att sitta ner och ta det lugnt eftersom jag inte är riktigt frisk än. Men det var minst lika kul att kolla på kan jag säga ;P Dock hängde jag med när lussetåget gick vidare till Maserhallen och Soltorgs tomteboll och sen mot Donken. På vägen stannade vi och sjöng för en familj i ett hus. Hon erbjöd oss pepparkakor men vi tackade snällt nej och gick vidare. Sen luddade vi för folket på Donken och fick gratis glass :D En sån med antingen chokladsås lr kolasås. Det tackade vi inte nej till ;) Det lilla uppträdandet finns även filmat, dom sa att dom skulle lägga upp det på Donkens interntv. Vet inte om jag vill se det haha. Men en rolig kväll iaf, det är en grym stämning på Dansstudion nu :D Bild finns för övrigt på fb, kan inte lägga upp den här nu för att jag skriver på min iPhone. Som jag älskar :D Puss!

Dans <3

Jag lever fortfarande på helgen. Den blev så sjukt lyckad, och jag verkar inte vara den enda som tycker det. Jag hade så sjukt kul. Danserna var grymt snygga och man fick umgås med riktigt härliga människor. Har typ 11 nya vänner på FB efter helgen, bara dansfolk. Jag, Kajsa, Sofia, Sofie och Nanna hade riktigt kul vid streetbordet med dom hälsofarliga näsorna och allt haha. Vi tog ju en bild på oss med näsorna och jag mms:ade den till Kattis som höll med om att dom var en hälsofara ;D Tror vi blev lite smått höga av dom haha. Sjukt grym helg, jag ÄLSKAR dans. Dansen räddade mig. Nu vet jag äntligen vad jag vill. Jag vill dansa. Därför tänker jag söka till Kulturama nu i vår. Det kostar en hel del och det är svårt att hitta lägenhet i Sthlm, men jag tänker satsa. I Borlänge kommer man inte långt, och ja det finns faktiskt en värld utanför lilla Borlänge. Jag vägrar fastna på Ica i hela mitt liv. Jag sa att jag skulle bara jobba på Ica tills jag kom på vad jag ville göra. Nu vet jag vad jag vill göra. Jag vill hålla på med något jag älskar, utan att behöva plåga mig igenom varje dag på ett jobb jag hatar. Jag SKA dansa.


"You have to love dancing to stick to it. It gives you nothing back, no manuscripts to store away, no paintings to show on walls and maybe hang in museums, no poems to be printed and sold, nothing but that single fleeting moment when you feel alive."

Dansläger 6-8 jan

Det blir dans på jullovet!! :D Ett dansläger under tre dagar med Kattis och Cattis :D Dom kommer blanda hiphop, modernt och jazz på olika nivåer, kommer bli helt grymt. Ser fram emot det som fan. Lägret kommer att vara tors-lör veckan efter nyår, så då blir juluppehållet inte så långt heller :D Hoppas bara att jag får ledigt från jobbet, annars löser det nog sig ändå på nåt sätt. Men det blir dans under lovet, woho! :D

Dansuppvisning

Sjukt grym helg måste jag säga! Dansuppvisning lördag och söndag, fast de började ju redan i torsdags för mig med rep och i fredags blev de att faddra småbarnen på deras rep :) Det var faktiskt riktigt kul att vara fadder. Barnen var ju helt underbart söta. Tog hand om dom på två föreställningar i lördags och en föreställning idag :) Sen avslutade vi dagen med egna föreställningar. Det gick ganska bra tror jag, lite småmissar här och där men sånt går ju inte att undvika. Jag tyckte vi var grymma iaf, både modernt och street ;) Det blev en riktig lyckad och underbar helg, med grym dans och härliga människor!






Dansrep

Dansrepen är i full gång. Sista streetklassen med Kattis igår, fick lära oss att mima lite haha ;P Kattis är nog den enda jag vet som kan gå från att prata om att böja på benen till att prata om kor på 10 sek. Fränt. Efteråt hängde jag kvar lite med nivå 4 och lekte Johanna och hjälpte till att kolla placeringar innan jag åkte till repet med modernt i Kvarnsveden. Repet kunde ju definitivt ha gått bättre. Fick en chock över hur trångt de va. Sjukt trångt! Men Cattis tyckte iaf att de såg bra ut och att vi va samspelta så de är väl bra :) Nu sitter jag hemma hos mamma efter en runda på Kupolen, köpte en tröja till mig och Kattis och lite annat :) Ska snart iväg till Kvarnsveden igen för att se på barnen som jag ska vara fadder åt i helgen, showjazz 7-9 år. Ska faktiskt bli riktigt kul :D Måste bara fundera ut hur jag ska hinna med allt imorgon. Få upp barnen på scen, byta kläder, värma upp, streetrep och sen byta kläder igen och fixa hår och smink till modernt. De ska nog gå. Multi-tasking ftw. Men nu måste mamma ha tillbaka sin dator. Puss!

Jobbig j*vla dag

Jahapp då va man sjuk igen. Ont i huvudet och halsen, hosta och svag i kroppen. Extremt dålig tajming måste jag säga. Dans typ hela kvällen imorgon från och med 16.30, först sista klassen med Kattis och sen dansrep i Kvarnsveden, och sen dansuppvisning hela helgen. Jag har inte tid att vara sjuk. Mitt knä har också haft en dålig dag idag efter 2 tim hos sjukgymnasten igår, som för övrigt undrade varifrån alla brännsår och blåmärken kom. Jag log lite oskyldigt sådär och svarade dansen ^^
Men nu till nåt positivt :D Jag har iaf inte feber, alla julklappar är köpta och jag har finally koll på stegen i andra versen i Stand Up (som jag ville lära mig bara för skojs skull). Plus att de är dans i helgen. I'm addicted. Men uppenbarligen så kan dans jämföras med sex, båda två släpper lös endorfiner och ger hjärnan en lyckokick. No wonder att folk är beroende.



Candy Shop, första dansuppvisningen för mig

RSS 2.0