Modernt

Idag började moderna dansen igen, vad man har saknat det alltså. Jag älskar modernt. Mycket golvarbete ;) Nu måste jag läsa lite biologi och försöka somna i en någorlunda vettig tid.

Modern dans med Lauren & Kent, koreografi Travis Wall (GRYM).

"Derivata är tangentens k-värde."

Känns som om man håller på att bli sjuk. Sov till typ två idag, fast då somnade jag inte förrän vid 04.00. Sen somnade jag till på kvällen vid halv nio så nu är jag pigg :P Passade på att läsa klart fysiken och plugga lite derivata, självklart ska dom dra upp de i fysiken. FML. Som om man kommer ihåg de från matte c liksom. Jag hatar fysik, funderar seriöst på att hoppa av B-kursen. Jag förstår mig verkligen inte på det alltså. Den som kom på fysiken kan gå och gräva ner sig btw. Imorgon tis är det dags för första klassen i modernt :D

Nattplugg i myströjan från Gina.


Orkid

En av mina favoriter på SW San Diego, Orkid. Hon är riktigt fin och dessutom grym, över 300 signaler har hon lärt sig och kallas "the rocket scientist" eftersom hon är en av de smartaste späckhuggarna i fångenskap.



Hennes spinning bow är sjukt snygg.



Orkid har även en halvsyster i SW Orlando, fina Kayla.

"Four dussin pickled eggs."

Merlin kväll. Som alla andra kvällar ;D Håller mig till min drömman jag, när riktiga killar är årets rikspuckon. Tänkte först sparka hans ballar upp till öronen, men sen insåg jag att dom redan har krupit upp dit. Damn. If you snooze it, you lose it. Var iaf en sväng till kupolen idag och köpte lite nya örhängen, sen åt jag pizza med mamma och Danne. Pizza har aldrig varit så gott tror jag :O Nu ska jag återvända till Merlin.

Mysiga lilla busungen Lovisa.


Music just died

Ännu en seg utekväll. Förfesten var grym, men krogarna i Borlänge är så enormt tråkiga. Framför allt musiken, alltså wtf? DJ's här måste seriöst ta en kurs i bra musik. De är så fruktansvärt dåligt? Husgung är löjligt dåligt. Hörde en bra låt, de va Party Rock Anthem. Den spelade han till första refrängen, sen mixade han ihop den med en dåligt, utsliten raggalåt? Sen förstör dom den lilla partystämningen som fanns med att dra upp en dansbandsorkester som spelar dåliga covers av utdöda rocklåtar? Haha alltså...Förolämpning mot musiken. Man kanske är mer kräsen med musik när man dansar för att man lär sig att höra mer i musiken, hur fucked up det egentligen låter när dom mixar ihop flera låtar. Plus att man är vad vid att dansa till bra musik. Nej haha är nog allt man kan säga...

Låten till Street nivå 4. Älskar koreografin <3 (btw, det här kallas bra musik)

FU

Påminn mig om att jag inte ska vara så här arg imorgon. För han är faaan inte värd det. Människan säger att han älskar mig och saknar mig, samtidigt som han säger till min kompis att jag är efterhängsen, skriver självmordsbrev och att han inte känner mig? Vadå falsk? Vem fan var det som började säga jag älskar dig efter 3 månader, medan jag inte kunde få fram orden för att jag inte tycker att man kan älska nån 3 mån efter man träffats? Vem var det som var efterhängsen egentligen? Snacka om att inte kunna hantera sina egna misstag och skylla ifrån sig och snacka skit om nån man påstår sig älska. Fucking jävla idiot. Och inte faaan frågade han om varför jag mådde som jag mådde, utan kallade mig emo? Förstår ni nu varför jag har tappat respekten och tron på killar?


I Can Transform Ya

Streeten började idag :D Jävlar alltså vad man inte har nån kondis kvar. Får en att inse hur bra form man var i i slutet av förra terminen, på dansuppvisningen och så. Man blev trött men man orkade ändå köra på, man hade nån form av flås iaf :P Idag var jag spyfärdig efter knappt en halvtimme :P Då var det 2,5h kvar :O Tror huvudet kör på mer än vad kroppen orkar haha. Känns som om man fortfarande har mjölksyra samtidigt som träningsvärken börjar komma. Underbart :D Det är faktiskt en härlig känsla, honest.


Video diaries

Haha jag älskar sånt här behind the scenes stuff. Framför allt när man ger några av skådespelarna en videokamera att filma med. Bradley James och Colin Morgan fick en varsin, och lite sånt här hittade dom på haha.

<3 Bradleys asgarv vid 1:00 när Colin säger "And once again the balance is restored to nature."





Bergochdalbana <3

Real Merlin & Arthur

Dansen började idag, med jazz. Mina ben skakade efter typ 15 min haha. Man tappar ju all danskondis direkt ju :O Men så härligt att dansen har börjat igen :D Suttit vid datorn sen dansen slutade, hittade ett awesome klipp på Colin Morgan (Merlin), Bradley James (Arthur) och Katie McGrath (Morgana), alltså skådespelare från Merlin. Bradley James blir utmanad på en fight med svärd så Colin springer fram och ger honom svärd och sköld (03:40), precis som i serien med Arthur och Merlin haha. Tror ju att dom spelar lite där ^^ Haha jag har iaf fått total dille på den här serien nu. Den är så fruktansvärt bra gjord.


OMG

Oh my gosh, jag älskar den här scenen. Vet inte hur många gånger jag har kollat på den nu. Ååh dom är typ det perfekta paret. Som nån sa: "They aren't just an epic couple, they are THE epic couple." Och liksom allt annat också, hela jädra historien runt dom är såååå braaaa. Prins får inte vara med tjänare, osv osv. Tänker inte avslöja allt ;)

Första kyssen mellan Arthur och Gwen. Dör lite. (musiken är ju så jäkla bra också.)


Bloopers

Jag älskar bloopers.

"Mason Lockwood, I don't believe we've met."
"Oh sure, hey Ian. Shit." (presenterade sig med sitt riktiga namn istället för Damon)



"The pub is not that way, mate."


Respect is earned

Nya kurser började idag, så bara att börja plugga igen. Gjorde lite kemi och matte idag, fattar allting i matten än så länge. So far so good. Kollar på Merlin nu. Tänk om killarna idag kunde vara som männen då. Lite stake och lite jävlar anamma, inte rädda för att säga vad dom tycker och vågar stå på sig. Killarna idag...deras stake har krupit upp till öronen. Den finns inte längre. Så jäkla mesiga. Dagens kvinnor är män. Männen har blivit gårdagens kvinnor, om man får gå efter stereotyperna. Man kan ju säga att man har förlorat respekten lite efter dom senaste klappträna...

Här har vi en riktig man.


Merlin

Vill ni se en bra tv-serie så kolla in Merlin. Framför allt om ni gillar fantasy/magi. Handlar om Camelot, prins Arthur och trollkarlen Merlin. Finns många dåliga serier och filmer om Camelot (som t.ex. den senaste serien som heter Camelot), men den här serien är riktigt bra och har en lite ny vinkel på hela historien. Merlin är Arthurs tjänare, klantig som fan och Arthur är en översittare. Mkt humor i serien kan jag säga. Haha jag älskar iaf Merlin och Arthurs dynamik och hela serien är asbra. Säsong 4 har nyss gått klart i USA och det kommer en femte säsong (woho!). Den går på svt men vet inte hur långt dom har kommit. Jag har alla säsonger hemma så jag har nyss börjat om från säsong 1. Den blir bara bättre och bättre ju längre fram i serien man kommer, till skillnad från många serier som blir sämre och sämre.


<3

Skulle träna och plugga idag, blev inte av. Feber. Nu blir det Merlin istället :D


And Ive lost who I am
And I can't understand
Why my heart is so broken
Rejecting your love
Without love gone wrong
Life
Less words
Carry on

But I know
All I know
Is that the ends beginning

Who I am from the start
Take me home to my heart
Let me go
And I will run
I will not be silenced

All this time spent in vain
Wasted years
Wasted gain
All is lost
Hope remains
And this war's not over

Theres a light
Theres the sun
Taking all the shattered ones
To the place we belong
And his love will conquer



Hold on, let go.

Jag hatar den där känslan. Den där svidande känslan som tynger ner hjärtat så det blir jobbigt att andas. Gud vad jag hatar den förbannade känslan. Jag vill inte känna den, och verkligen inte nu. Men den kanske är det jag behöver för att tvinga mig själv att gå vidare helt. Man kan bara göra sig själv lycklig. Lägg aldrig den uppgiften på nån annan. Jag tänker fortfarande köpa ett jävla träd och odla. Då slösar man inte bort tiden iaf. Imorgon återgår jag till mitt glada liv, det liv du inte var en del av. Du finns inte längre.

"Love, hurt, hold on. And when it's time, move on."


Wakie wakie Mr Alex.

Vakna, Max, Dannes bowlingmatch, Leksand, Skräddarbacken. Så såg min dag ut, kort och gott. Leksand förlorade i förlängning, så dåligt (dom förlorade på värsta jäkla missen), dock verkar handbollsmatchen på tv varit sämre. Men det var kul iaf, åkte med syrran, thomas, barnen och Emma :) Tjejkvällen hos Becka och Liza blev superbra så dagen har varit lyckad. Nu blir de Merlin med snyggingen, min nya kärlek.

Mys med busungen Lovisa på matchen.


Slip'n'slide

Klar med alla labrapporterna för labbarna jag gjorde tidigare i veckan. Kemin har jag redan fått besked på att jag blev godkänd och fysiken skickade jag in för ett tag sen :) Nu blir de fun stuff i helgen :) Idag dansa med tjejerna plus att Maja ska fota och intervjua oss till hennes projektarbete. Imorgon är de full rulle. Danne har två bowlingmatcher, en i Falun, en i Borlänge, sen blir de nog hockey i Leksand och efter de tjejkväll för att fira Becka, Liza och Elisa :D Varför sitta still när man kan röra sig liksom?

Nakai verkar tycka samma sak. Varför ha tråkigt när man kan ha kul?


SeaWorld stuff

Här kommer lite bilder på lite Sea World grejer jag beställde för ett tag sen :)








"Everything is possible when you Believe."

In Loving Memory

Nyss skrivit klart labrapporterna till kemin och skickat in dom, en grej jag kan bocka av. Ska göra fysiken imorgon tänkte jag, men nu blev det nästan tråkigt så funderar på att börja på dom lite idag. Men man kan ju alltid hitta på nånting roligare än fysik. Typ Believe-dvdn :D Jag älskar Something Far Greater segmentet med Kayla och Dawn (RIP). "May she forever rest in peace and be remembered as the greatest".



RIP Dawn, Kalina, Taima.


Underwater

Visste inte hur jag skulle klara dagen imorse när jag vaknade. Trött som fan och rent allmänt död. Sov nog fortfarande när jag gick till högskolan. But I made it. Fysiklab från 9-17.30. Tog inte en rast och åt ingenting för att jag skulle hinna med alla labbar. Men nu är kursen godkänd :D Har "bara" 4 labrapporter att skriva, 2 i kemi och 2 i fysik. Det börjar vi med imorgon. Just nu kollar jag på handboll, Sverige - Tjeckien.

Jag älskar att se hur dom jobbar under vatten, hur dom simmar sakta och sen tar i. Att se kraften dom kan ge, utan att dom ens tar i för fullt ibland. Hur dom gör allt i synk med varandra.




Lab

Överlevde kemilabbarna idag. 6 labbar på 6 timmar. Fint. Läraren tyckte jag var snabb och duktig iaf ^^ Imorgon blir de samma sak, 6 fysiklabbar på x antal timmar. Fysikläraren trodde inte att jag skulle hinna med alla, vilket innebär att jag inte klarar kursen eftersom man måste ha gjort alla labbar, så nu har jag suttit och gått igenom labbarna och ritat upp tabeller och diagram och skrivit upp formler i förväg så jag slipper spendera tid på att tänka på sånt imorgon. Sparar ju in lite tid då iaf, jag tycker att jag borde hinna med alla. Stressigt, jaaadå.


Sherlock Holmes

Var på bio igår och såg Sherlock Holmes med lillebror. Den var jättebra, bättre än första och mycket roligare tyckte jag. Träffade pappa och Ingela också som skulle på Hamilton. Annars har jag läst lite cellbiologi (lika bra att börja i förväg), varit på Dannes bowlingmatch och nyss planerat lite inför SD. Som sagt, lika bra att börja i förväg ;) Nej men jag har kollat upp lite priser på Sea World på inträde och sånt så jag vet ungefär hur mycket pengar som behövs till det. Dyrt att gå in, men å andra sidan ingår alla shower och åkattraktioner m.m. i inträdesavgiften. Tänkte jag skulle köpa ett kort så jag kan gå in hur mycket jag vill under två veckor för det kostade lika mycket som om man gick in en gång uppenbarligen. Hittade även en interaktiv karta som verkligen visade vägen haha, och Ulises, Kasatka och Kalia på Shamu Cam. Men nu är handbollen slut så nu ska jag lägga mig och kolla på lite serier, har två dagars labb framför mig i kemi och fysik, troligen heldagar 9-17. Fantastiskt...






Bergochdalbana

Allt går så sjukt upp och ner ibland. Dagen kan börja asbra, jätteglad, och mot kvällen är man helt nere. Har lite ångest nu, sådär när man inte kan andas riktigt. Jag är så besviken på mig själv och jag är så delad och ledsen. Fast jag vet att jag har så mycket att vara glad över, som jag ÄR glad över. Jag har fantastiska tjejgänget, alla härliga tjejer på dansen som alltid gör en så glad, jag vet vad jag vill göra i livet, även om det känns omöjligt. Jag har planer för hösten vad jag ska plugga. Jag har reserverat plats till San Diego i sommar så jag får äntligen åka till USA och gå på sea world och få se dom där fantastiska djuren jag älskar. Kasatka, Orkid, Kalia, Corky, Ikaika, Nakai, Ulises och ev Keet. Och snart börjar dansen igen. Jag har allt att vara glad över. Men jag är ändå ledsen, ledsen för att de här inte kommer funka. Hur mycket jag än vill det. Jag vill inte vara ledsen, jag har varit de så mycket så nu vill jag vara glad. Jag får plugga hårdare framöver, och glömma. Hålla mitt hjärta helt och inte låta det slitas sönder igen.

"Everything is possible when you believe."


Old Rockin' Creep Show

Old Rockin' Creep Show @ SW Texas. Grymt med Evanescence, man har glömt bort hur bra dom var.


Perfekt timing av Tuar och Ky.



Nytt avsnitt av Vampire Diaries imorgon. Awesome.


Done deal

Måste säga att allt glider på ganska bra nu, ta i trä. Fysiktenta imorse som jag tror gick bra, men jag och fysik är som katt och hund, jag tycker att jag fattar allt men på tentorna går de inte. Så de återstår att se hur de egentligen gick. Anmälde mig, Alva och Tilde till dansen som börjar om två veckor! :) De blir modernt nivå 4, com jazz nivå 3, street nivå 4 och avancerad. För Alva och Tilde barndans :) Fick besked från försäkringskassan att jag äntligen, äntligen får alla pengar på fredag. Inte en dag försent. Vilket innebär att jag kunde reservera min språkresa till San Diego i sommar :D Har pengar till själv kursen och typ halva flygbiljetten nu.

Min boplats 2 veckor i sommar (dock inte i Orlando):



Katina

Holy hell, typ :O Checka in Katinas breach alldeles i början, första klippet. Galet, sjukt högt. Jag var imponerad redan förut, men nu är jag typ officiellt imponerad.




1.50 Backdive turned into backflip.

Hjärta ja, hjärna hell no.

Ibland är det så svårt att hålla humöret uppe. Jag antar att man får var ledsen ibland. Även fast man har mkt att vara glad över. Ingenting är ju perfekt. Jag hatar när man velar mellan två saker och inte vet vad man ska göra. Hjärna och hjärta säger två olika saker. Vafan ska man då göra liksom? Inte tänka på det har funkat so far. Men nu har jag inte så mkt för mig så då glider tankarna iväg. Längtar till dansen börjar så man får nåt som man kan fokusera på och sysselsätta huvudet lite. Det här är ju bara drygt. Jag lovade mig själv att nåt sånt här inte skulle få dra ner mig igen, och det ska det inte. Det är inte värt det. Jag är glad nu, and it's gonna stay that way.

"It's everything you wanted, it's everything you don't.
It's one door swinging open, one door swinging closed."


Träna träna träääna

Nej, nu är de dags att börja träna lite igen inför dansen tror jag. Två veckor kvar till den börjar. Då blir man förhoppningsvis inte sådär härligt slut så man kryper ut från dansstudion som man alltid gör i början av terminen. Styrka, danskondis, stretch och vettig mat. Ska bli grymt skönt att komma igång igen. Får sittsår snart.

Just nu sitter jag och kollar på Shamu cam, men har inte sett en fena än så jag slog på en film istället som jag inte sett slutet på. Monte Carlo med Selena Gomez och hon som spelar Blair i Gossip Girl, va hon nu heter. Inte min favoritserie direkt :P

http://seaworldparks.com/en/seaworld-sandiego/Animals/Webcams/Shamu-Cam

Visar lite hur de tränar späckhuggarna på Sea World.


"The New Deal"

Vampire Diaries <3 Det finns ingen bättre serie. Ni som inte sett den, you don't know what you're missing.

Serien har definitivt den bästa musiken.


*SPOILER* Säsong 3 avsnitt 11.

Fika fika maaaat

Lång dag, och än är de några timmar kvar. Tenta imorse kl 9 i fysik, den var inte så svår tyckte jag, men jag är glad för att jag gjorde en massa övningar ur boken igår annars hade jag varit körd. Då hade den varit svår :P Jag hoppas att jag klarade den. Sen drog jag på möte med danstjejerna i EDGE på SV eftersom de är ny termin nu och allt :) Vi fikade lite där, pepparkakor och varm choklad, sen flyttade vi oss till Waynes. Chokladmuffins och iste. När Kupolen stängde flyttade vi vidare till Donken, blev cheeseburgare och pommes frites. Vi kan då fan äta alltså :O Tur att dansen börjar snart, I'm gonna need it. Nu ska jag lägga mig och kolla lite på NCIS LA innan hockeyn börjar kl 02.00. JVM final Sverige - Ryssland.

Den här tjejen gör helt grymma koreografier!

I just wanna dance

Fysiktenta om två dagar, tjoho...Jag får skylla mig själv som inte hann plugga på första tentan. Som tur är känns det som om jag ändå kan det mesta, dom första kapitlen verkar ha fastnat medan man gjorde dom sista kapitlen. Fick iaf reda på biologitentan idag, 38,5p av 46p möjliga. Skapligt nöjd, märks ju att man gillar biologi mer än kemi och fysik...Fick mitt paket från USA idag också, kan visa vad jag har köpt imorgon. Häromdagen köpte jag iaf en ny danströja, man kan inte ha för många. Superskön så nu vill jag verkligen dansa. Ge mig.

Ishockey ikväll Sverige - Finland semi i JVM :D


SW Orcas

Okej så nu tänkte jag förklara lite hur jag ser skillnad på alla späckhuggare på SW. För de första så är de lättast om man har koll på vilka orcas som bor på varje SW park.
SW Orlando: Katina, Kayla, Nalani, Malia, Trua, Makaio, Tili.
SW San Diego: Kasatka, Kalia, Nakai, Orkid, Corky, Ikaika, Ulises.
SW San Antonio: Unna, Keet, Tuar, Kyuqout, Takara, Sakari.

De man brukar kolla på är framför allt storlek, fena och de vita ögonmärkena (lr va man nu ska säga, eye patches på eng).

Corky har väldigt spetsiga eye patches som oftast är lätt att se.



Till skillnad från Corky har Orkid lite mer runda eye patches, och dessutom en spetsig mungipa.



Fenan brukar vara det första man ser och oftast det enklaste att gå efter. Corky har en lång och spikrak fena.


Medans Ulises däremot har sin fena böjd.


Storleken kan ibland vara lite svår att gå efter om man inte har nån annan orca bredvid att jämföra med, men vissa kan man se ändå. Kalia t.ex. är inte fullvuxen än och ganska liten (har dessutom svarta prickar i sin ena eye patch).


Medan Orkid däremot är väldigt lång och några storlekar större än Kalia.


Ibland är dom dock ungefär lika stora och inte har fått några speciella kännemärken än som man kan gå efter, t.ex ungarna som inte är fullvuxna än. Som Trua, Nalani och Malia.


Dessa tre kan vara väldigt svåra att se skillnad på ibland. Trua längst bort börjar dock växa till sig och bli lite större än tjejerna Nalani och Malia. Han har dessutom lite bredare eye patches,den ena har svart prick i sig, samt att han har en svart prick på hakan och en flik i sjärtfenan. Nalani i mitten är den längsta och har lite smalare eye patches medan Malia närmast kameran är minst och har smalast eye patches.
Men detaljerna kan vara svåra att se ibland beroende på hur videon är filmad och så. Då får man gå efter deras hoppstil som man lär sig när man har kollat på ett x antal videos :P Alla orcas har nånting man kan gå efter, så de gäller att hitta just dom sakerna :) Böjd fena, storlek, svarta prickar, formen på eye patches....Keet och Ky har båda böjda fenor men som ligger åt olika håll, Tili är den största på SW Orlando, Katina har böjd fena, Tuar halvböjd fena, Kayla halvböjd fena, ganska stor och avlånga eye patches osv. Men nu ska jag lägga mig och nörda NCIS, g'night.

Keet                                                                   Ky
   

Tili                                                                  Katina
 

Tuar                                                              Kayla
 

2012

Andra dagen på 2012. Jul och nyår har varit awesome, fick helt underbara julklappar och fått träffa alla underbara vänner så det kunde inte ha blivit bättre <3 Jag tänker inte ha några nyårslöften för jag kommer ändå inte hålla dom haha. Man kan bara köra på och göra sitt bästa helt enkelt :) Skulle faktiskt vilja börja simma men jag vet inte hur jag ska ha tid med det så ingen ide att sätta de som löfte heller. Nyss ätit lite sallad och nu ska jag träna och duscha, sen ska jag till Dannes bowlingträning, plugga och sen ska vi köpa thaimat.

Btw så har jag riktat in min blogg på orcas, ifall ni inte märkt det redan ^^ Så här är ett litet klipp från One Ocean, första segmentet med Kasatka och Orkid.


Who's gonna save the world tonight?

Ligger och kollar på Rädda Willy 2. Man fattade inte det när man var liten, men alla tre filmer om Willy har budskap som fortfarande rör dagens problem. Ettan handlar om fångenskap när Jesse ska släppa ut Willy i havet igen (dock mer komplicerat än vad filmen visar). I tvåan går en oljetank på grund och släpper ut massvis med olja i havet. Filmen visar tydligt vad som händer med djur, framför allt späckhuggare, när dom utsätts för föroreningar som vi människor orsakar och hur mycket vi egentligen förstör av världen vi lever i. Trean handlar om vålfångare som anser att späckhuggare är fiskar utan själ, en
inställning som många har, att djur inte kan känna. Filmen visar hur fel de är. Infångning, föroreningar och valfångare som dödar valar för köttet är problem som fortfarande finns idag, i olika utsträckning. Man fattade inte alls budskapen när man var liten men nu när man har sett filmerna igen och förstår budskapen så blev filmerna ännu bättre ;D Alla borde sätta sig och kolla på Rädda Willy filmerna igen och fatta budskapen. Save the world, you know ;)

Fun facts. Keiko (Willy) var lika stor som Tili i SW Florida är, 6 ton tung. Dvs enorm.

Keiko och Tili.


RSS 2.0