Last day

Jaha, det var sista festdagen för mig på P&L. Imorgon blir det ingen fest, har en massa att göra inför USA och kände mest för att hålla mig hemma innan man ska iväg i två veckor. Så imorgon blir det att tvätta upp lite kläder, åka iväg till syrran en sväng, packa det mesta, rensa kameran och ladda den och göra tentan på det andra kapitlet för den här veckan. Blir en sväng ner på festivalen på kvällen för att se Skrillex och Rihanna, troligen en kort sväng tidigare för att se lite av Christina Perri, och sen hem och sova. Får se om jag blir kvar på hela Rihanna eller inte. Känner att jag måste få sova lite om hjärnan ska funka, vilket kan ju vara skapligt bra om man ska komma på rätt flyg haha. Nej så imorgon blir faktiskt en lugn hemmadag. Nu ska jag kolla lite på film/tvserie och plugga lite.
 
Fina tjejen! På måndag <3

Vuxenpoäng?

P&L är i full gång. Festade tisdag och onsdag så idag blev en lugn och nykter dag. Hur skönt som helst. Känner mig inte partysugen alls nu alltså :P Ska festa imorgon men det blir nog väldigt lugnt känner jag eftersom jag inte alls har lust. Har tänkt gå hem lite tidigare på kvällen och plugga lite också, måste göra tentan för kap 6 på lördag och har knappt hunnit läsa kapitlet. På lördag lär jag dessutom upp för att tvätta och städa och packa det sista inför resan. Lördag blir en lugn dag utan festande alltså :P Jag känner att jag vill prioritera plugg framför fest och festival. Tror jag blivit vuxen haha.
 

P&L It's on

Då var P&L veckan igång. Folk överallt, och fler lär det bli när några artister börjar redan imorgon. Synd med det dåligt vädret men man får göra det bästa av det :D Bara att köpa en regnponcho och köra på ;D Nu börjar mina tre underbara veckor. P&L en vecka och sen San Diego i två veckor från och med söndag! Awesomeness. Ska inviga veckan med en cider och varma mackor i ugnen ikväll :)  Fira lite att jag klarat 1/4 av sommarkursen :)
 
Köpte nagellack idag, hör och häpna. Den ni ^^ Nu ska jag skriva en packlista till staterna och plugga lite!
 

Practice makes perfect

Idag märkte jag att all styrketräning här hemma har gett resultat. Kan göra några tajta armhävningar nu utan att tappa center (mage, rygg, rumpa) ;D Viktigt att hålla center så att man inte svankar i armhävningarna, t.ex. coreträning hjälper mot det. Så härligt att känna när träning ger resultat, framför allt när man läst så mycket i tidningar att typ sit-ups är värdelösa enligt läkarna och blablabla. Men det är verkligen bara blablabla. Gör man rätt och omväxlande (höjd, tempo, sidsitups) så funkar dom faktiskt :) Enligt egen erfarenhet. Nu är jag ännu mer taggad, har nyss kört ett styrkepass och märkte idag också att min utåtvridning blivit bättre. Awesoooomeeeee. Practice makes perfect ;)
 
Nu är det bara 3 dagar kvar till P&L startar och en vecka kvar tills jag åker :D Gaalet. Nyss var det ju 3 månader kvar?
 
Finaste tjejen Orkid. Älskar när hon letar efter tränaren Carrie som gömt sig för henne (2:08) :D Lyssna gärna på tränaren som pratar i bakgrunden, han förklarar lite om träningen och såna grejer.

Midsommar

Yes klarade tredje tentan i sommarkursen också. Skönt att ha en tenta efter varje kapitel så man får tenta av det direkt. Då behöver man inte kolla nå mer på det kapitlet sen :) Midsommarafton var iaf superhärlig.Först en sväng till syrran som har varit i Turkiet i två veckor. Jag kände mig som ett spöke bredvid dom haha. Gav Lovisa en tidig födelsedagspresent eftersom jag är i USA när hon fyller år. Hon invigde den direkt ;) Även jag fick en present av syrran, ett par Puma flip flops som var skitsnygga :D Dom blir definitivt med till San Diego. Sen blev det lite firande på Sportfältet med vännerna. Grillat, dricka, chips, jordgubbar, fotboll. Hur mysigt som helst. Dock ett rent äventyr att ta sig från Sportfältet till Donken (som förövrigt var stängt?!) genom avspärrningarna för P&L campingen.
 
Nu ska jag plugga och kolla på film resten av dagen :) Lär ju läsa två kapitel per vecka :)

Lovisa med sin nya hink och spadar.
 

So You Think You Can Dance

Sitter och kollar på So You Think You Can Dance. Så underbart att det har börjat igen. Man får sån grym inspiration och motivation när man ser alla dansare och deras grymma teknik. Man känner att man vill stå och träna piruetter i en timme minst, köra golvarbete tills man har brännsår överallt. Fyfan dans <3 Nu ska jag plugga lite, ska umgås med missarna imorgon och ha filmkväll så då hinner jag inte plugga så mkt :)
 
Så söt. Framtida proffs :D
 

Surfing

Åhhhhh vad jag är galet trött på omogna människor. Anyways, släpade mig in till Falun imorse för några missade biologilabbar. Trött som apa och så kom lärarna en kvart för sen för att dom hade glömt bort mig. Tack för den. Men dom kom till slut iaf. Gjorde en växtlab först sen fick jag se en dissektion av en ekorre. Usch och blä och fyfan sammanfattar den upplevelsen. Det verkar ha varit en sån dag idag när man ska se döda djur. Först ekorren i skolan, sen en skata utan huvud när jag kom hem och lite senare en överkörd råtta. Iaf, sist gjorde jag en redovisning om ormbunkars livscykel och lyckades få med två saker som ingen av lärarna hade hört talas om tidigare. Pluspoäng ;D Och jag fick godkänt på labrapporten, så nu är biologin klar! Så skönt. Nu ska jag fira med att gå och lägga mig.



One last time

Gjort klart kap 2 i sommarkursen med tenta och allt och kollat igenom biologin för redovisningen imorgon. Ska bli så skönt att få biologin klar!

Haha jag älskar såna här videoklipp. Det bevisar verkligen att späckhuggarna inte alls flyter runt helt apatiska av stressen från att uppträda så som anti-fångenskapmänniskor påstår. Den här videon är bara en av flera som finns på youtube, här med Nalani, Malia och Trua. Har sett Kalia, Kasatka och Nakai göra exakt likadant i San Diego, har sett Orkid leka och hitta på egna beteenden, har sett Nakai med sin slip'n'slide lek mm. Därför är jag lite anti dom som är anti-fångenskap. En del grejer håller jag med om som jag inte heller gillar med fångenskap, men när man kommer med rent skitsnack som inte stämmer så blir jag irriterad. Skaffa dig rätt fakta, ALL fakta, innan du dömer.

Ser det ut som om Nalani, Malia och Trua är deprimerade och apatiska?
 

Bara för att kontakt med människor och uppträdanden inte sker i havet i deras "naturliga" miljö, så betyder det inte att dom lider av det. Djur anpassar sig väldigt snabbt. Så oavsett vad man själv tycker, för inte över dina åsikter och känslor på djuren. You have no idea what they're feeling. Man kan bara tolka vad dom känner utifrån deras beteende, och från vad man ser i den här videon så ser det då definitivt inte ut som om dom är deprimerade och apatiska. Jag sätter "naturliga" inom parentes för att för dom späckhuggarna som är födda i poolerna, så är det deras naturliga miljö. Det är där dom föddes, det är där dom har växt upp. Enligt ordboken kallas det för hem. Bara för att vissa individer i arten lever i havet så betyder inte det att det är deras enda miljö dom kan vistas i. Det är som att säga att för oss människor så är Afrika vår naturliga miljö för att människan troligen utvecklades där först. Så ska vi bosätta oss i Afrika allihopa, eller vad säger ni? Sverige är ju uppenbarligen inte vår naturliga miljö. Kanske därför människor är deprimerade. Ja, jag börjar bli lite less på människor för vissa är så fruktansvärt inrutade i att "det ska vara si" och "det ska vara så". Things change, animals adapt. Accept it and get over it.

Nej, jag är inte för fångenskap. Jag försvarar det inte.
Jag har accepterat att gjort är gjort och späckhuggarna är redan i fångenskap där dom har anpassat sig och gjort sig ett hem. Att släppa ut dom innebär stora risker och troligen en nära död, baserat på hur länge Keiko (Willy) och den andra späckhuggaren som släpptes ut klarade sig i havet. Det är en lång historia bara det. Jag har dessutom insett hur små chanserna är för att det ska lyckas. Det kostade 23 miljoner (mat, flytt till Island, personal) och flera års arbete för att släppa Keiko i havet. Det var EN späckhuggare, som levde ensam. SeaWorld har 24 späckhuggare. Katina, Kayla, Nalani, Malia, Trua, Makaio, Tilikum, Kasatka, Orkid, Kalia, Nakai, Corky, Ikaika, Keet, Ulises, Unna, Takara, Sakari, Kyuqout, Tuar, Kohana, Skyla, Keto och Tekoa. Då har jag inte räknat med Kohanas baby Adan som ev. tillhör Loro Parque. Varifrån ska alla pengar komma för att släppa ut dem? Om ni inte orkar räkna så blir det  552 miljoner dollar. Och var ska man släppa ut dom? Man påstår att flockarna på SeaWorld inte är riktiga flockar för att alla inte är genetiskt släkt med varandra och att dom borde släppas ut till sina riktiga flockar. Men familjer, flockar, kan skapas genom vänskap. Det finns bevisat på SeaWorld, det finns bevisat hos människor. Som exempel Corky och Orkid (bild längre ner). Orkids mamma dog när Orkid var bara 10 månader gammal. Corky gick direkt in och tog hand om Orkid. Corky blev Orkids fostermamma. Det var 23 år sedan och dom hänger fortfarande ihop. Och för dom som är födda på SeaWorld, vilka är deras riktiga flockar? Dom är en blanding av flockarna i USA, Island och Norge. Ska vi ta beslutet vilken flock dom tillhör? Detta skulle innebära att man blir tvungen att splittra flockarna som skapats på SeaWorld. Hur är det annorlunda från att splittra dom från sin flock i havet? Det finns fler späckhuggare i fångenskap än på SeaWorld också som jag inte ens har räknat med, men kan ju nämna dom också. Lolita, Kiska, Shouka, Kshamenk, Freya, Valentin, Inouk, Wikie, Moana, Adan, Morgan, Bingo, Stella, Oscar, Ran, Lovey, Lara, Earth. Dom här valarna finns i Miami, LA, Kanada, Argentina, Frankrike, Japan, Teneriffa. Det är ca 400 miljoner dollar till. Jag tror inte att dessa enorma summor kan samlas in. För Keiko krävdes det att en rik snubbe gick in och donerade dom sista miljonerna som behövdes bara för att kunna flytta honom från USA till Island.

Så när det gäller SeaWorlds valar (jag vet inte hur bra dom tar hand om späckhuggarna på de andra ställena så säger inget om det) föredrar jag faktiskt att dom stannar på SeaWorld, där dom faktiskt blir riktigt bra omhändertagna och där deras välmående och vilja prioriteras framför allt.Hellre det än att dom ska hamna in nån liten barnpool (då menar jag verkligen barnpool, för späckhuggare) i Mexico där dom inte ens har råd att ge dom mat och där dom sakta dör, precis som det gick för Keiko innan man lyckades rädda honom och flytta honom till Oregon. Av alla 42 valar jag nu nämnt, så är 13 fångade ur havet (alla fångade på 70-80talet utom Morgan), 29 födda i fångenskap.

Nu är det sista gången jag förklarar detta :) Och ja, det var nån som frågade om jag kunde förklara min åsikt och hur jag tänker och så :) Sorry för det enormt långa inlägget, men som ni kanske gissar så är det en något komplicerad sak.

Orkid & Corky



Två veckor kvar!

Igår blev de lite shopping, bara till hemmet. Två nya gardiner och badlakan på Dollar Store och påslakan på Hemtex :) Vi gick till Subway en sväng för att köpa kakor men det blev även en macka för mig. Subway Melt med kalkon, skinka, bacon och ost + gurka, sallad och currydressing. Så. Sjukt. Gott. Funderade på att cykla dit och köpa en sån macka igen till filmkvällen men efter att sett hur man ser ut efter en veckas sjukdom och ingen träning så vetefan :P Jävlar vad man tappar muskler när man har haft feber i några dagar. Det suger ju totalt. Men om jag känner mig själv så kommer jag åka dit ändå och köpa en macka haha :P Men nej nu ska jag lägga mig och läsa lite i tegelstenen (aka. geologiboken) och göra klart det andra kapitlet för den här veckan.

14 dagar kvar! Crazy.

Today

Nu har jag gjort första tentan i sommarkursen. Tror det är en tenta per kapitel men det är ju inte direkt nåt man måste plugga in ;P Bara att kolla i boken på dom frågor man inte kan haha. Dock kom det några räknefrågor nu, typ räkna ut skuggan från Turning Torso i Malmö om solen lyser 8000km bort i Angola. Fin fråga det. Sen nån enklare typ räkna ut exponenten n i  N x 10 (upphöjt till n) om N är 4,558km och det ska bli 4558 km. Såna grejer kan man ju inte direkt hitta svaret i boken.

Idag testade jag annan variant av pastasås, pastasås med paprika. Enkel och snabb och kändes ganska nyttig. Dock är ju inte bacon så nyttigt men jag hade i mindre bacon och fyllde upp med skinka istället :) Man skulle egentligen ha i ruccola och purjolök i också men är inte så förtjust i nån av dom så jag bytte ut det till vanlig isbergssallad, persilja och äpple. Blev supergott iaf, nästa gång tror jag dock att jag ska ha i vitlök istället för schalottenlök.




I like to move it move it

Filmen var riktigt bra! Tyckte dock att Charlize Theron överspelade lite ibland, men den är definitivt sevärd! :) Imorgon ska jag plugga hela dagen. Ska skriva en labrapport till biologin eftersom jag missade redovisningen på hemlabben och sen ska jag plugga lite på sommarkursen :) Måste läsa klart kap 1 i boken, läsa svenska sammanfattningen och det svenska perspektivet, göra övningsfrågor och till sist tentan. Sen måste jag göra kap 2 innan veckan är slut. Låter mycket men det är ganska chill.

Blir inget Sthlm för mig i helgen. Feber och halsont krånglar fortfarande så jag blir hemma och kollar på fotbolls-EM och pluggar istället.



Btw så fick jag tillbaka min cykel. Lycka.

Dinner & movie

Idag kom mina lila mjukisbyxor. Stora som faan, men dom är awesome, perfekta att dansa street i. Nu ska jag snart iväg med Danne för att äta och gå på bio :) Blir att se Snow White and The Huntsman. Senare iväg ska jag fixa inresetillståndet till USA sen ska allt vara klart inför resan. 18 dagar kvar wie ;D


19 dagar

Knappt 3 veckor kvar till San Diego. Helt galet. Ångrar lite att jag inte bokade längre, typ 3-4 veckor. Finns så mycket jag vill göra, vet inte hur jag ska hinna med allt och samtidigt hinna njuta av att man är där liksom :P Har iaf bestämt att jag ska till LA, Sea World och Universal Studios. Sen finns det massa annat man vill göra. Hänga med folket, grilla, pool party, hänga på stranden, shoppa....Men om jag tar en grej varje dag så hinner jag nog med allt tror jag ;D Sea World ska jag till flera dagar. Man kan ju åka tillbaka också, vilket jag planerar att göra. Känns som San Diego är helt underbart så det kan jag nog säga redan nu att jag vill tillbaka ;D

Anyways, nu ska jag snart ta mig ner till stan och hämta ut min skolbok och sen fixa lite skolarbete.

EF San Diego:
"We offer Las Vegas, Los Angeles, San Francisco, skydiving, surfing, kayaking, the Zoo, Sea World, shopping, Six Flags, Universal Studios, Disneyland, and much more! On campus, we have BBQs, pool parties, movie nights,and sports games."

Just nu är jag behov av en sån där manick som stoppar tiden.






Folk föddes utan hjärna

HSB har gjort det igen. Häromdagen stängde dom av vattnet i flera timmar utan förvarning. Nu har dom tagit min cykel. Dom skulle ha vårrensning och städa bort massa gamla cyklar i cykelrummen som inte används, så alla cyklar man vill ha kvar skulle man märka med namn och adress. "Ovan gäller även våra cykelrum då det är mer skrot än användbara cyklar i flertalet av dem. I samband med vårstädningen kommer omärkta cyklar att avlägsnas. Cyklar i våra förråd skall fortsättningsvis vara tydligt märkta med namn och adress." MIN CYKEL STOD UTE. Jag fattade det som att det endast gällde cyklarna i förrådet, och min cykel står alltid ute. Aldrig i förrådet. Det står inte ett ord om att även cyklar som står ute ska märkas. Man tycker ju att dom borde fatta att cyklar som står ute i cykelställ faktiskt används och min cykel är full duglig, inte SKROT. Jävla idioter på hög nivå. Har dom skrotat cykeln imorgon när jag ringer så jag inte kan få tillbaka den ska dom fan köpa en ny. FYI, detta kallas stöld.

Btw, ja jag är ganska säker på att den inte blivit stulen av nån annan. Precis innan vårstädningen började stog cykeln där. Senare alldeles när vårstädningen slutat var den borta.

Jag blir så irriterad på sånt här. Föddes vissa människor utan en hjärna eller vafan?

Fml

Galet ont i halsen, hostar, snorar, kliar i öronen, feber...Det här med förkylningar är underbart. Halsen är värst alltså, den kliar nå fantastiskt och känns som om den är helt svullen och sårig. Det gör ont att prata. Men nu ska jag sova, hostmedicinen gör mig helt skakis. Inte det lättaste att skriva på touch då alltså.


Nya inköp

Skattepengarna kom idag, praise the Lord. Tog en vända på Underverket och systemet och sen en vända på Kupolen ;D







BH från After Eden, vodka, cider, Passoa, linne och jeansleggings. Beställde även ett par lila mjukisbyxor som förhoppningsvis kommer nästa vecka. La även undan alla pengar jag behöver till USA. Imorgon vid fem åker jag med Emma till Örebro. Awesomeness.

Miss you

Lill-lördag idag, jag ser dock fram emot den stora lördagen ;) Ska hänga med Emma till Örebro, åker på fredag kväll. Blir party på lördagen ;D Köpte lite nya partykläder häromdagen, bl.a. ett par mörkblåa jeansleggings, så nu hoppas jag att jag får mina skattepengar imorgon eller på fredag så jag kan ta en tur till systemet. Nu är jag sjukt trött så jag köra lite styrka så jag vaknar till. Imorgon ska jag nog börja med en ny koreografi eller göra klart den förra jag började på :) Måste dansa lite nu, har sån abstinens haha ;D


Break

Dagarna är lite småsega när man inte har nåt att plugga. Dock är det riktigt skönt :D Men idag beställde jag boken jag ska ha till sommarkursen, bestämde mig för att läsa bara en kurs i sommar eftersom den är stor och räckte till fullt studiebidrag :) Det blir en del att läsa och boken är dessutom på engelska så det känns skönt att bara ha en kurs att tänka på. Vill ju vila lite också så man har nå motivation och ork till hösten :)

Nu ska jag sova, ska iväg till Kupolen när det öppnar och köpa ett par snygga jeansleggings jag hittade idag. Trodde jag inte hade pengar först men visade att jag hade det ändå så nu måste jag dit innan min storlek försvinner ;D


Taking in wonder, spreading far and wide

San Diego börjar närma sig mer och mer! Nu när det är juni känner man verkligen att det inte är långt kvar. När P&L veckan så är det igång! :D Åker som sagt på söndagen på P&L veckan. Pratade lite med Stine från Norge idag som ska åka till SD samtidigt som mig, våra flyg går dessutom exakt samma tid på söndagmorgonen haha ;D Hon berättade att en tjej från Danmark kommer dit samma dag, så vi blir ett nordiskt gäng där ;D Vi pratade lite om L.A. också, båda två vill dit och se Hollywoodskylten och Walk of Fame så det ser ut att bli en liten tripp till L.A. Jag ska lätt dit iaf. Och nu när det börjar närma sig så gäller hårdträning inför california beach 2012 ;)

Snyggt Side by Side med Kasatka, Kalia och Orkid. Gillar att deras hula (0.22) är sjukt synkad och deras center back bows (2.47) är riktigt snygg. Vid 0.40 ser man hur lång Orkid verkligen är och då har hon fortfarande sjärtfenan kvar i vattnet ;D Haha Kalia ser så liten ut bredvid henne, fast Kalia egentligen är 8 år. (Kalia kommer upp bredvid Orkid vid 1.10). Metallbarrarna med piggarna dom sätter upp vid 3.20 är pga OSHA och domarens beslut. SeaWorld vill INTE använda dem alls.


Personligen anser jag att OSHA kan gå och gräva ner sig nånstans. Väldigt långt ner nånstans väldigt avlägset. Dom tycker att människan är viktigare att skydda än att ta hand om späckhuggarna på bästa sätt. Späckhuggarna som vi människor satte i den där poolen. Dom är där pga människor, föddes i poolerna pga människor. Vi är skyldiga att ta hand om dom på absolut bästa sätt och ge dom det dom behöver. OSHA och domarens beslut är ännu ett bevis på att vissa människor anser att vi människor är viktigast i världen.

Att dom dessutom går in för att skydda tränarna från nåt dom varken vill eller behöver bli skyddade ifrån tycker jag är ett rent desperat försök att få publicitet i USA. Att man gör nåt sånt här bara för att få publicitet är så patetiskt så det finns inte. Och att dom sen påstår att SeaWorld tvingar tränarna att hoppa i vattnet med späckhuggarna bevisar hur lite dom egentligen vet och det är skrattretande. Ingen tränare blir tvingad att hoppa i vattnet, tränarna VILL vara i vattnet med späckhuggarna. Därför slogs dom med OSHA i rätten och la ut tusentals dollar på rättskostnader i över ett år. Det är SeaWorlds tränare som tar hand om späckhuggarna 24/7, 365 dagar om året. Dom känner varenda späckhuggare utan och innan och vet precis vad dom vill ha och behöver. Dom är dom enda som har rätt att besluta hur dom ska ta hand om späckhuggarna. OSHA och domaren tog ifrån dom den rätten. Det är allt detta som irriterar mig så sjukt mycket. Det gjorde ont i mig när jag såg ett klipp häromdagen på Corky som ville ha en puss av sin tränare. Hon sträckte ut tungan, vände huvudet mot tränaren (precis så som dom brukar göra när dom ska ge tränaren en puss) och försökte komma närmare honom men han var tvungen att ta ett steg tillbaka. Man såg verkligen besvikelsen i tränarens ansikte och Corkys besvikelse. Hon la ner huvudet och gled sakta ner från plattformen. Så när jag åker till USA tänker jag vandra in på ett OSHA kontor och sparka första bästa man på nötterna. Med hälsningar från Corky.

Aaaaaaand....I'm done!

Sista tentan gjordes idag, nu är basåret avklarat! :D Så skönt. Även fast jag kanske får nån omtenta efter sommaren men nu är det avklarat iaf :D Ska bli underbart med sommar, chill, sol, USA, vänner, musik och dans. Idag blev det tacos hos mamma och sen Rix FM festivalen i Falun. Säga vad man vill om Eric Saade, men nog fan kan mannen dansa iaf. Nu ska jag kolla på NCIS LA och njuta av att jag inte behöver gå upp tidigt imorgon och inte behöver göra ett dyft. 

Baby Orkid (i början) och baby Kalina (första baby Shamu född i Florida), så fina.


Här är vuxna Orkid, 23 år senare. Så stor och fin <3


Vuxna Kalina. Så fin, ett mirakel på alla sätt möjliga. Hon var det första beviset på att vissa valar älskar att ha sina tränare med sig i vattnet. Tyvärr dog hon för två år sedan av blodförgiftning från ett sår :/ RIP.


RSS 2.0