Awesomeness

Var på audition för avancerade gruppen idag. Så härligt att hänga med alla igen på dansstudion :D Auditionen gick bra, freestyle är man väl typ aldrig nöjd med, men jag kom med iaf ;D Ska även gå nivå 4 i street också :) Men fy faaan rent ut sagt vad dålig kondis man har, hjälp. Den lär dock förbättras skapligt snart, nästa vecka kör dansen igång igen! Blir nog att kanske hoppa över jazz den här terminen, tar emot att säga det men jag måste hinna plugga lite också. Ska nog börja på gymnastik (haha den ni) med Sofia, awesomeness. Den är i Hedemora men nu när chansen finns så vill man ju inte säga nej direkt. Sofia åker ju ändå hit för dansen liksom :P Anyways, nu måste jag äta och stretcha ut.
 
Kondisen må suga men vigheten finns ju iaf ;D


Update

Yay okej så nu förhoppningsvis får jag mina pengar från CSN snart. Hoppas hoppas. Lånat pengar av pappa för att kunna betala räkningarna men han har en resa att betala så han måste ha tillbaka pengarna snart :P Jonas Brothers chatten igår blev flyttad till idag 23:35, längtar. Hoppas den inte blir flyttad igen :P Nu håller jag på med mat, ska plugga lite och göra nästsista tentan på sommarkursen. Imorgon är det audition till avancerade gruppen, lite nervös sådär. Mest för att jag vet hur sjukt jobbigt det kommer att bli nu när man har noll kondition.
 
Update on Shouka, hon har nu fått träffa Orkid, Keet, Ikaika och Nakai tillsammans med Corky och det verkar gå galant, awesome. Hon har också gjort några Dine With Shamu med Corky :)
 
Corky, Orkid, Shouka.
Shouka och Corky under Dine With Shamu.
 

Gone but not forgotten

Helt otroligt att man ska behöva tjata på vuxna människor att göra sitt jobb. Gaaah annoying. Anyways, idag vaknade jag assent för att jag sitter uppe halva nätterna och kollar på JB. Jag får skylla mig själv, ja. Ska sitta upp sent idag också, för om exakt en timme, kl 23.35 svensk tid, är det en live chat med JB. En riktigt LIVE chat och inte såna gamla live chats jag kollat på dom senaste dagar. Har några frågor till dom, hoppas man får svar på en av dom iaf ;D Hoppas att Elvis (Nicks hund) är med igen haha. Tvivlar på det när han drev Nick till vansinne under förra veckans live chat haha (som jag missade, fml). Men den här ska jag inte missa!
 
Hittade en video från 2009 på Believe i Orlando. Dawn och Kalina är med, gosh I miss them. RIP <3
Dawn är med från 6:09 (kommer upp närmast poolkanten) till 8:17 (till vänster) med Kayla och mellan 22:44 (till höger) och 25:42, igen med Kayla. 24:44, så snyggt. Kayla tar henne rakt upp, precis på ordet higher.
Kalina 9:39 - 13:00 med nån tränare jag inte känner igen. Finaste, vad jag saknar dig. 

The real JB

Var till läkaren imorse, 300 kr för 5 min. Värt. Eller inte. Man kunde inte ha tagit det på telefon liksom? Jag har typ varit helt osocial dom senaste dagarna. Live chats med Jonas Brothers är typ det mest underhållande någonsin. Haha så jäkla klockrena alltså. Nick gör grimaser i kameran, Joe busringer till fans, spelar hänga gubbe med fansen i chatten, Joe dansar i bakgrunden...För att nämna några saker. Underhållande som fan.
 
Gillar att dom verkligen vill prata och hänga med fansen, t.ex. ringer upp fans som skriver sitt nr i chatten och frågar om dom kan ringa. Ibland är Joe mindre seriös och busringer haha. Eller spelar hänga gubbe och frågesport med fansen, ställer mycket frågor till fansen om olika saker och så. Dom är väldigt intresserade av vad fansen tycker och vill och dom själva vill ge så mycket som möjligt tillbaka till fansen. Ibland tar dom fram gitarren och sjunger nån/några låtar om fansen ber om de. Helt grymt tycker jag.
 
En av mina favoritchatter med JB.Dels för att Nick (längst till höger) är så snygg i den.
 
 
L.A. Baby akustiskt. Haha Joe "you guys need to get a little more G-rated, ok?" och hans brain freeze.
 
 
 
L.A. Baby official video!
 

Orka

Ärligt talat? Jag vill flytta. Till USA. Känner verkligen att jag inte hör hemma här i Sverige. I Borlänge. Känner att jag behöver en nystart. Somewhere else.Men jag vet inte hur jag ska kunna lämna allt här. Känner att jag borde vara glad över det jag har. Men jag känner inte så. Allt sliter mig itu på nåt sätt. Försöker vara glad, men innerst inne är jag inte det. Det sliter mig åt två olika håll. Som en dragkamp. Hurts like hell. 
 
"Dont let them get inside your head."
 

Fun with the Jo Bros

Har suttit och kollat på live chats med Jonas Brothers ett x antal timmar dom senaste dagarna. Hahaha seriöst mest underhållande och roligaste killarna jag nånsin sett. Joe är helt out there.
 
Dör varje gång vid 1:13. Nick och Kevin garvar ihjäl sig och man hör deras föräldrar asgarva i bakgrunden. "What would you be if you weren't musicians?" "A panda bear." Best answer ever. Haha, 5:18, "Please come to jail."
 
2:08 Nick & Joe flips
 
Haha. Vem frågar sånt? Vill man verkligen veta?
  
 
Haha. Alltså. No Comment.

Life's good.

Matte D kursen avklarad, bara två tentor kvar på sommarkursen, Shouka är inte ensam längre och livet är allmänt bra. Still in love with JB, fattar inte varför jag slutade lyssna på dom? En orsak till att jag diggar dom är att dom är äkta. No playback, no singback, dom kan verkligen sjunga, spelar sina egna låtar som typ alltid låter precis som på skivorna fast man hör så tydligt att det verkligen är live. Dom har verkligen äkta talang. Och ja jag erkänner, jag älskar män som kan spela instrument. Framför allt gitarr.
 
Några av mina favoriter med JB.
 
Burnin' Up Live (Nicks röst, dör. Han är den i vit t-shirt)
 
Jonas Brothers (egentligen bara Nick) & Miley Cyrus - Before The Storm Live. Låten är skriven av Nick.
 
When You Look Me In The Eyes
 
Can't Have You Live (Nick är så jäävla bra i den här låten, igen i vit t-shirt, och introt är awesome)
 
Pushin' Me Away Live (Nick och Kevin med gitarrerna @ 0:16 *dregel*)

Welcome Shouka!

Omg yes. Shouka som bott ensam i en pool i LA med endast en delfin som sällskap har äntligen blivit flyttad! Hennes nya hem är numera SeaWorld San Diego :D Första gången på 10 år (!) som hon får träffa en annan orca. Orcas brukar vanligen aldrig vara själva utan föds i flockar och simmar alltid i flockar, så det gör ont i hjärtat när man ser ensamma orcas i små pooler. Hon har redan fått träffa Corky och det verkar funka bra! Corky är väldigt lugn och snäll av sig och har starka modersinstinkter så hon är alltid den första orca som en ny orca får träffa i San Diego.
 
Såg ett videoklipp där dom öppnar dörrarna till de djupare, större poolerna men Shouka verkade vilja stanna i den grunda, lilla medicinpoolen. Hon verkade inte riktigt veta vad hon skulle göra och lite rädd och osäker, förståeligt när hon inte träffat en annan orca på 10 år och garanterat hör att hon nu har flera orcas runtom sig. Men duktiga fina Corky försökte få henne att känna sig säker och puffade ut henne i de djupare poolerna :) Är ju även en grej som Shouka måste lära sig, att simma in i den poolen som grinden öppnas till :) Lär dröja tills hon får träffa nå fler, gissar på att när det sker så blir det nog Ulises, Keet eller Nakai. Kanske Orkid men hon är ganska dominant och kanske kan skrämma Shouka lite.
 
Här är iaf videon och en fin bild på Corky (vänster) och Shouka (höger).
 
Corky är den större med spikrak ryggfena, Shoukas ryggfena är lite böjd (in case ni vill kunna se skillnaden).
----->  http://youtu.be/TxWTqJVfpgc
 

Jonas Brothers

Tror jag har hittat typ jordens sötaste kille. Oh my god alltså. Slår faktiskt Ian Somerhalder. Just nu iaf. Vänta tills säsong 4 av TVD börjar så lär jag sitta och dregla över Damon igen. Men alltså, Nick Jonas. Herrejävlar, sen när växte han upp och blev så in i norden söt? *dregel*
 
I den här videon är han så sjuuukt söt och snygg så jag känner att jag tänker boka flyg till New York NU.
 
Kan man bli sötare? Nej. Goood jag vill på Jonas Brothers återföreningskonsert i New York 11 okt. Biljetterna släpps på fredag. Jag vill se dom. Jag vill se Nick. Frågan är ju varifrån man ska få pengar. God damn it.
 
Love denna låt med Nick, haha så sjukt imponerande hur snabbt han kan sjunga den, OCH spela lika snabbt på gitarren. En man som kan göra flera saker samtidigt :O Han ska sjunga Introducing Me på 2.30, misslyckas, Joe retar honom och Nick tvingar honom sjunga haha. (han har dock klarat det på 1.53 ;))
 
Syskonkärlek ;D Älskar hur snabbt Kevin hoppar ur soffan vid 0:44 haha. 
 
"It might be fake but it does heal a broken heart."

Pro or Anti?

Här är en sida som väldigt bra förklarar hur det ligger till med fångenskap för späckhuggare, vilka rykten som inte stämmer (t.ex. att späckhuggarna misshandlas) och varför det inte är nån bra ide att släppa ut dessa i haven igen. Alla dom saker jag har försökt förklara innan här på bloggen :) Hon tar också upp en annan bra grej som jag inte kanske har nämnt. Att människor är väldigt duktiga på att lägga över sina åsikter på djur och inbillar sig att djuren tänker precis som du själv gör. Väldigt läsvärt, inte för att hon råkar ha samma åsikter som mig, men för att hon beskriver hur olika rykten inte alls stämmer, något som jag sett med egna ögon att dom inte stämmer, och att det inte alls är så enkelt som man kan tro att släppa ut en späckhuggare i havet igen. LÄS DET.
 
http://orcafreak.webs.com/theissueofcaptivity.htm
 
Nu gäller detta bara SeaWorld. Jag säger inte att det är så här för alla späckhuggare i fångenskap runt om i världen. Jag gissar på att det även stämmer för Marineland Antibes i Frankrike, då personer jag har kontakt med på youtube även varit på Marineland Antibes och stöttar dem. Men jag har noll koll på späckhuggarna i Japan. Jag vet vad dom heter och that's it, vet inte hur pass bra tränarna tar hand om dem där så det kan jag inte säga nåt om. Men jag kan säga att allt detta hon skriver om iaf gäller SeaWorld (sett det med egna ögon) och även Loro Parque (och Marineland Antibes), då späckhuggarna i Loro Parque ägs av SeaWorld och tränarna där har fått regler hur dom ska ta hand om Keto, Skyla, Kohana och Tekoa. Keep in mind att detta endast också gäller marina djur, inga andra djur :) Skulle kanske inte vara lika komplicerat att släppa ut t.ex. en tiger igen.
 
 
Jag kan dock säga att detta INTE gäller för Marineland i Kanada. Det har kommit fram många bevis och besökarhistorier om hur vanvårdade djuren där är. Sjölejon som inte kan inte simma med ögonen öppna för att vattnet fräter på deras ögon, dlefiner som blöder ur andningshålet mm. Läste nånstans att myndigheter ska eller redan har gått in i parken och jag hoppas att dom stänger den snabbt som fan, släpper ut dom djuren som kan släppas ut och flyttar resten av djuren till SeaWorld där dom kan få ett bra hem med garanterat bra vård. Tack gode gud att SeaWorld tog tillbaka sin Ikaika därifrån.
 
Gilla sidan på facebook http://www.facebook.com/?ref=logo#!/BoycottMarinelandCanadaForAnimalCruelty
På den sidan finns det bilder och berättelser från besökare om parken. Skriv på petition för att stänga parken ----> http://www.ipetitions.com/petition/boycott-marineland-canada/  &   https://www.change.org/en-CA/petitions/premier-mcguinty-save-marineland-s-animals-2    Ditt namn betyder mer än du tror, även om du kanske inte bryr dig alls om detta, SKRIV PÅ. Alla kämpar mot SeaWorld hela tiden, som faktiskt tar hand om djuren på bäst sätt, och ger andra djurparker chansen att komma undan med saker som detta. Vanvården på Marineland Canada uppmärksammades först när SeaWorld protesterade och drog Marineland Canada till rätten för att få ta Ikaika därifrån.
 
Ikaika, lånades ut till Marineland Canada men togs tillbaka av SeaWorld så fort de fick höra om vanvården och bor nu på SeaWorld San Diego.
(Min bild).
 

Come oooon

Gud kan det bli löningsdags snart? Jag har ju en massa grejer jag vill beställa som jag måste betala på en gång :P
 
ISF t-shirt och tjocktröja.
 
 
Några fler berlocker till armbandet :) Funderar på Corky, Katina och Kayla :)
 

Bored

Har suttit och kollat på Camp Rock idag, både ettan och tvåan, i brist på bättre saker att göra och bättre filmer. Man börjar komma ihåg varför man gillade Jonas Brothers. Har typ fått en liten crush på dom haha, framför allt Nick Jonas. Vad kan man säga, I need a boyfriend haha. Även om det är en uppblåsbar sådan. Men dom sjunger faktiskt riktigt bra ;)
 
Play My Music. En av mina favoritlåtar förut, kommer ihåg varför nu, man blir typ asglad av den. 
 
Nick Jonas - Introducing Me. Så söt låt.
 
Know the feeling.... 

Myskläder

Mattetenta avklarad imorse, klarade jag den inte nu då jävlar :P Nyss kört ett lite styrka, nu ska jag gå och lägga mig. Trött som fan. Tänkte iaf lägga upp lite bilder på lite av det jag köpte i USA :)
 
SeaWorld mjukisbyxor och SeaWorld mjukiströja med texten SeaWorld San Diego California.
 
T-shirt och ännu en tjocktröja från SeaWorld med lite fakta om orcas :)
 
Och självklart en mini-Orkid :D
 

Battleship

Festen hos Emma i fredags var grym! Och igår blev det kräftskiva hos syrran :D Idag har jag pluggat till mattetentan imorgon, räknar sisådär 40 sidor matte idag. Självklart såg jag OS-finalen i handbollen också, så synd att Sverige förlorade, med bara ett mål också. Dom förtjänade att vinna. Men svårt när domarna väljer att ta den enkla vägen och dömer till Frankrikes fördel pga publiktrycket. Lame. Nu ska jag lägga mig och fortsätta kolla på Battleship, älskar den filmen!
 

DNA

Vårt uppträdande på DNA igår gick awesome. Polisen släpade bort en knäpp kvinna på väg med byxorna ner mitt framför scenen, vi märkte ingenting. FOKUS. Haha. Idag fikade jag med tjejerna på Kupolen, mkt mysigt. Annars har jag pluggat matte och fysik, just nu känner jag mig ganska lugn och tror nog att jag kommer hinna plugga klart allt till tentorna. Så sjukt mkt formler i fysiken bara, blir helt förvirrad :S Men känns inte så svårt att plugga när man vet att man kommer få göra nåt kul på fredag, Emmas inflyttningsfest :D Kollar på lite drinkrecept nu, tror jag ska ta mig iväg till Ica Maxi en sväng och köpa drinkblandning imorgon. Älskar att blanda drinkar!
 
Hahaha inte fan är man alltid vacker när man dansar....

Fin pålle!

Full rulle idag men till slut kom jag ner till dansen, tränade ett litet tag och sen följde jag med ut till stallet och fick träffa Carros häst Nitro! Superfin, hur lugn och mysig som helst. Ska bli kul att få se Emelies bilder sen :) Nu ser jag på handbollen och ska snart plugga lite. Måste göra en tenta imorgon och så måste jag börja plugga till matte och fysik nästa vecka. Först blir det dans på dagen, ska träffa tjejerna kl 12 och repa lite och kl 16 kör vi i Liljekvistiska!
 

WTF

Gaah vad irriterad jag blir på sommarkursen. Av många orsaker.Har ju en tenta på varje kapitel. En del frågor på tentan står det ingenting om i kapitlet så man får googla för att få fram svaret, klickar i det svaret man får fram från internet på tentan och då är det ändå fel? Min misstanke är ju att när läraren gjorde tentorna använde han en upplaga där dom svaren står med i kapitlet men som inte står med i mitt kapitel då jag har en annan upplaga. Man fick ju beställa vilken upplaga man ville av dom 4 upplagorna. Sjukt irriterad. Hur ska man göra när det inte står med i boken? Gissa? Då måste man ju googla det. Det kan man uppenbarligen inte göra för då blir det fel. En fråga stod med i boken, inte i det kapitlet det var tenta på nu utan ett annat kapitel. Klickade i det svaret som stod och då var det fel det också, fast jag svarade det som stod i boken?
Tycker att dom verkar förutsätta att man redan kan en hel del om geologi, fast det är en nybörjarkurs. Typ att genom bara kolla på en bild kunna se vilket stenlager som är äldst och vilket som är yngst. Hur ser man skillnad på det? Står inte med i boken i nåt kapitel. Blev lite smått irriterad på ett svar jag fick från läraren också. Skulle kolla på en satellitbild och bestämma om stenformationen var en synform (ett U) eller en antiform (ett uppochnervänt U). Stenformationen på bilden var ett U som låg på sidan. Svaret från läraren var att jag självklart skulle tippa satellitbilden för att kunna se. Ja men åt vilket håll då? Tippar jag satellitbilden åt ena hållet blir det ett U, åt andra hållet ett uppochnervänt U. Vilket håll är rätt enligt honom? 
Nu skrev jag ett mejl tillbaka och frågade hur man ska kunna veta såna här saker när det inte står med i boken, och hur man ska veta vad som är rätt när inte ens det som står i boken är rätt enligt honom? Inte riktigt formulerat så men påpekade att jag svarade så som det stod i boken, och att en hel del grejer på tentorna inte ens står med i min bok så att jag måste googla. Börjar lessna liiiite nu liksom. Inte första tentorna det är så här. Tar flera timmar att göra en tenta bara för att jag måste leta runt på internet.
 
Man blir ju lite smått frustrerad. Irriterad, och stressad, för ska egentligen dansa idag och repa inför talangjakten imorgon men hinner verkligen inte med det just nu alltså. Känner samtidigt att jag borde vara med och repa. Gah, dö, jävla tidshelvete.
 
Lägger upp en söt bild på Mr Somerhalder som jag lånade från hans twitter, bara för att han får mig på bra humör. Drömde om honom inatt, behöver jag säga att det sög nå in i norden att jag vaknade?
 

Stuffed animals

Blev en riktig rolig grillfest i Ornäs igår med utgång i Falun :) Mådde ju lite som man förtjänade imorse men det försvann snabbt som tur var. Pluggat hela dagen och gjort en tenta, nu har jag 5 kapitel kvar av sommarkursen. Nu måste jag börja plugga till några tentor, blä vad jag vill bli av med basåret helt nu. Basåret var ju knappast det roligaste man gjort. Snart snart :) Btw, nån som har nåt bra recept på köttfärssås med qournfärs? :)
 
Trua inspekterar en av pingvinerna från Madagaskar ;)

OS

Äntligen helg :) Inte för att mina helger och vardagar ser särskilt annorlunda ut men ändå haha. Ska snart iväg på grillfest :) Först äta och plugga lite! Ser just nu på herrhandbollen i OS, Sverige leder med 21-12 mot Argentina. Var hästhoppning tidigare idag, tre av svenskarna red felfritt, bl.a. Rolf-Göran Bengtsson :D Den fjärde svensken hade tyvärr en lite för stressad häst som hoppade av för tidigt och landade mitt på ett hinder :/ Älskar OS när det finns nåt att se på hela tiden! Gymnastiken var grym, både lagfinalen och individuella mångkampsfinalen! USA vann lagfinalen och Gabby Douglas från USA vann mångkampsfinalen, väldigt välförjänt. Visar sig att Gabby Douglas även älskar The Vampire Diaries ;)
 
Här är iaf två bilder på lite av det jag köpte i San Diego! :)
 
Shotglas
 
Halsband späckhuggare med min månadssten :)
 
Carly Patterson (gymnast i USA som även hon vunnit OS) handstående med sjölejon på SeaWorld!

Orca höjdhopp

Damn, vi har fått en utmanare till Katinas höga hopp. Shouka i LA, visste inte om att hon kunde hoppa så högt.
 
Shouka high jump
 
Katina high jump 2.44. Hon är helt galen.
Katina hoppar högst, men om Shouka får en djupare pool då är hon nog uppe i Katinas höjd! Helt galet att dom kan komma så högt. Dom väger ju inte lite liksom, men samtidigt har dom en grym kraft och styrka.
 
Who says you can't fly?

Orca cuteness

Jag absolut älskar dessa små späckhuggarkids. Så nyfikna, så lekfulla, så påhittiga, så intelligenta trots att de är så unga. Jag har lagt upp förut när Malia, Nalani och Trua leker med slideovers, som dom förövrigt har blivit riktigt grymma på.
 
Trua lekte med bollen, men råkade knuffa upp den på en slideout och den fastnade. Nalani, Malia och Makaio försöker hjälpa honom att få loss den genom att spruta vatten på den och hoppa upp för att knuffa loss den med nosen. Älskar lilla Makaio vid 0.25 när han försöker ta sig upp till bollen men inte riktigt lärt sig det än ;D
Till slut började Nalani och Malia vissla för att få tränarnas uppmärksamhet så dom kunde få hjälp :D
 
Sakari checkar in publiken i Texas innan showen börjar.
 
Kalia och Nakai leker med gäster i Underwater Viewing. Här visserligen med en tränare men även nåt dessa två ofta brukar göra självmant.
 
Trua leker i Orlando. Hur mycket tror ni han vill ha den där bollen? 
-----> http://youtu.be/is97EDVihkQ
 

Today

Blev ingen dans idag, mår inte sådär kalasbra. Näringsbrist tror jag :P Nyss gjort lite mat, pasta med paprikasås heter de enligt receptet men jag tycker de mer är som en varm pastasallad. Väldigt enkel och snabb att göra. Fräs vitlök, paprika och purjolök (jag tar persilja istället) i olja och stek bacon. Koka makaroner och blanda sen ihop allt med kesella och ruccolasallad (jag tar isbergssallad). Brukar även lägga till skinka och äpple som funkar asbra, och ibland tar jag bort bacon för att det ska bli lite nyttigare. Går även att göra vegetarisk, bara att ta bacon :)  Men nu ska jag vila och plugga lite!
 
Marineland Antibes! Freya, Valentin, Inouk, Wikie, Moana.

RSS 2.0