Filmkväll med tjejerna

Var till vårdcentralen imorse, fick reda på att jag har en inflammation i magsäcken och ev. en bakterieinfektion som måste behandlas med två olika antibiotika. Yay...Som om det inte fuckar upp magen ännu mer... Anyways så blev resten av dagen bra, Majja kom vid tre och Nanna, Emma och Sofia vid fem :) Köpte mat och godis, kollade på dansuppvisningsfilmer, Step Up 3 och en skräckfilm, The Last Exorcism :) Härlig kväll, tack tjejer <3 Nu ska jag sova, ögon och öron kliar.

Det kan inte bli snyggare. Orkid, Kasatka, Nakai, Kalia.

Everyday I'm shuffling


Jag.Är.Hungrig.

Jag är så sjukt hungrig och så jäkla sugen på mat. Har ätit en halv tallrik gröt, en halv liten pizza och en halv skål kräm idag. Inte mkt, med andra ord. Vaknade med helvetets illamående och ont i magen. Magkatarr är fantastiskt. Kunde inte äta upp nånting idag, magkatarr ger en tidig mättningskänsla, med andra ord känner man sig mätt snabbt så man får inte i sig tillräckligt med mat. Ska träffa läkaren på onsdag och förhoppningsvis får jag nåt mot den här skiten så jag kan börja äta riktigt igen. Borde sova, borde äta. What to do?


God jul!


Free Willy/Keiko

Imorgon (tekniskt sett idag) är det jul. Varit och åkt pulka med Danne, syrran och barnen, kollat på uppesittarkvällen och spelat bingo med mamma och Danne, nu ligger jag och kollar på Rädda Willy ;D Fick reda på resultatet på kemitentan idag, jag klarade den :D Skönt, för den var ganska svår. Nu ska jag återgå till filmen, sjukt vad mkt inspiration och motivation man får. Awesome.



Awesome.

Hihi jag är glad :) Beställt lite awesome saker och hittat kursböcker till nästa termin, två böcker är säkra och en förhoppningsvis :) Skönt att få det gjort redan nu. Annars har jag lite beslutsångest över juldagen. Har biljett till husgung men vet inte om jag vill gå dit, tycker inte det är särskilt kul. Tycker man bara går runt runt där utan att egentligen göra nåt, och de kommer vara sjukt mkt folk och hur trångt som helst. Men de mesta folket kommer ju vara där liksom. Jag hade ingen riktigt lust att gå ut heller. Men sa åt mamma att försöka hitta nån annan som kan ta min biljett istället, de får bli som de blir. Verkar som om nyår iaf kommer spenderas med Emma i Ornäs. Blev ju lyckat förra året :) Men nu ska jag äta och släpa mig till dårhuset aka Kupolen.



Ikaika

Efter en runda med syrran och mamma idag på Kupolen så blev jag klar med alla julklappar :D Granen är klädd också efter jag tvingat mamma att sätta i belysningen. Jag hatar den ^^ Märkte idag att Sea World San Diego har fått en ny medlem i familjen, Ikaika är tillbaka :) Han lånades ut av SW till en djurpark i Kanada för några år sen, men SW upptäckte för några månader sen att djurparken inte tog hand om honom tillräckligt bra så dom tog tillbaka honom, efter en dust i rätten för att djurparken inte ville lämna ifrån sig honom. Way to go. Född på SW Orlando alltså, ingenting dom plockat upp ur havet.

Ikaika (mitten i början, höger efter stage sliden) med Nakai och Orkid i SD. 


Jullov

Jullov, äntligen! Gjorde sista tentan idag. Kändes som om man definitivt kunde ha pluggat mer, tentan var ganska svår, men jag hoppas att de gick bra ändå. Hann pussla ihop julgranen och slå in alla julklappar lite senare också, skönt att hinna med något. Nu tänker jag slappa och inte göra ett dyft på nån vecka så man känner för att plugga igen efter nyår.


Don't believe everything you hear, most of it's fake.

Tyvärr så har många fått en uppfattning att Sea World tvingar sina djur till att uppträda genom att plåga dom osv, så som de är på många cirkusar, så därför får jag ofta frågan varför jag inte är Sea World hatare och varför jag inte bojkottar dom. Sea World är INTE en cirkus. Orkar inte förklara det med ord, tycker oftast videos förklarar bättre. En bild säger mer än tusen ord, så hur mycket kan inte en video berätta då?

02.50. Keet slutar lyssna på tränaren och glider runt istället, helt ointresserad av att uppträda nå mer. Nån som ser nån tränare springa runt med en piska? Nope. Dom låter honom glida runt och skickar in Takara istället. Hon simmar runt med honom ett tag innan tränarna kommer in igen och då verkar Keet känna för att uppträda igen då han hoppar upp på slideouten på signal. Han ville ha en paus, dom gav honom en paus + sällskap. De tycker jag visar på respekt och inte tvång.




Finns flera såna här videos då späckhuggarna inte känner för att göra ett visst beteende eller inte känner för att uppträda alls, då tränarna låter dom göra andra beteenden eller helt enkelt låter dom simma runt och skickar in en annan orca istället. De är no big deal, vissa dagar känner dom inte för att uppträda och då behöver dom inte det. Tränarna ger dom dessutom vilodagar då dom inte är med i showerna alls under dagen, vilket man själv kan se på olika videos där hela shower är filmade och vissa orcas inte är med alltid. De är inget rykte, inget som man har hört, utan nåt som man kan se med egna ögon. Så dörför ska man inte tro på allt man hör utan se till och skaffa sig en egen uppfattning istället! PETA t.ex. har inte alltid rätt och är inte alltför duktiga på att ta reda på ren fakta ibland. Men nu känner jag att jag har varit alltför "fakta-aktig" för idag så nu ska jag plugga kemi.

She's back

Lägger upp ett litet klipp på fina Katina som verkar vara i högform nu. Höjden på hennes bows är helt sjuk, har aldrig sett henne hoppa så högt. Aldrig sett nån orca hoppa så högt, inte ens Orkid :O Vid 2.40 btw.



2 av 3

Hade fysiktentan idag. Känns som om det gick bra, men man vet aldrig, framför allt inte med fysiken. Pluggade som en galning till den så jag hoppas att jag klarade den iaf. Bara kemitentan kvar på måndag nu, sen tänker jag ta jullov. Då ska jag fixa med allt inför jul :)

Imorgon tänkte jag försöka hinna med att svara på frågan om hur jag ser skillnad på späckhuggarna i SW eftersom så många har frågat ^^ Tills dess, en bild på Corky från EFs katalog.


Orcas vs captivity

Haha ååh jag blir så irriterad på vissa människor. Dumma som sten. Förstår inte ens varför jag gav mig in i en diskussion om späckhuggare och fångenskap. Brukar strunta i alla såna kommentarer på videos, orka tjafsa liksom och vissa har bara bestämt sig för att så här är det, baserat på rykten och inte fakta. Men en svensk hade kommenterat så fruktansvärt dumt på
sin egen video så jag kunde inte hålla käft längre. Svarade på människan, och fick tre inlägg till svar där nöten kom med ännu mer felaktig fakta och bad mig kolla mina fakta. Säger idioten som inte hade ett fakta rätt själv. Typ att Taima som dog av en dödfödd kalv, dog pga att de hände i fångenskap. De händer i mer än 50% av fallen i havet. Förlossningar är faktiskt mer lyckade i fångenskap än i det vilda. Sånt lär man sig om man läser på fler ställen än Wikipedia, framför allt om läst en enkel biologikurs i grundskolan. Ska inte nämna alla andra grejer människan drog upp, den ena mer dum än den andra. Som att alla ungar på Sea World är inavlade. Det finns EN, det är Nalani, och hon är fullt frisk btw. Resten är syskon, kusiner. Släkt precis som de flesta orcas i flockar i haven är. Haha ååh alltså man kan ju bli galen. Vafan får folk allt ifrån? Nu ska jag sluta irritera mig på knäppa människor och göra nåt vettigt istället. Inte värt att lägga energi på vissa.

Taima.


One piece

Man kanske ser ut som en förvuxen bebis, men dom är så sköna så who cares?

Vissa är ju ganska snygga också.






Biologitenta check

Tenta idag i biologin, gick ganska bra tror jag :) Ganska rolig tenta men mkt att skriva så de tog väl 2,5h. Skönt att ha den gjord iaf, de va mest att plugga in till den. Kemi och fysik är ju mer formler och sånt. Nästa tenta är på fredag så nu blire att sitta uppe ett tag och göra klart de sista fysikkapitlet. Inte hunnit plugga så mkt idag, åkte iväg på busungarnas lucia på dagis istället. Nyss var jag och tog hål i öronen på Kupolen. Den ni ^^ Min fobi för nålar har ju blivit aningen bättre sen jag tatuerade mig. Tycker fortfarande att dom är vidriga dock. Fyfan :O


Blöta tjejer

Såhär såg vi ut idag efter att ha dansat på Borlänge Simsällskaps Luciashow i Maserhallen. Yep, vi hoppade i vattnet. Bästa avslutningen.




Luciatablån

Med duktiga Emma!























Wet The Bed

One piece, bra serie, plugg, och sova. Det är vad jag ska göra fram tills luciashowen ikväll. Trött som fan efter en helt onödig busstur till Falun imorse. Å andra sidan har jag hunnit med typ asmkt idag. Men nu ska jag förflytta mig till sängen.

Checka in Kattis assnygga koreografi! 
http://www.adelatherese.com/2011/12/kulturam/

All new

Åååh ska bli så skönt när dom här tentorna är över, då är A-kurserna slut (förutom att jag måste ta igen två labbar). Då kan man stryka dom från sin lista, och då har jag bara fyra kurser kvar. Läst klart biologin iaf, håller på med fysiken nu. Snart, snart klar. Imorgon måste jag iväg på biologi lab, sen äre luciashow på kvällen och resten av helgen. Såg tablån igår med duktiga Emma, skitsnyggt :D Idag var jag btw och klippte mig, sen färgade mamma håret på mig. Nu ser det inte ut som en höstack längre.


Dans / plugg

Varit och dansat med tjejerna idag inför lucia. Ändrat lite steg och repat in koreografin så att den sitter inför genrepet imorgon (onsdag) kväll. Pluggat resten av dagen, läst biologi och börjat plugga in genetiken till tentan om en vecka. Den är krångligast så lika bra att börja med den i tid. Har även koreograferat lite mer på min moderna korr. Nu känns det som en bra ide att stretcha.

Tatueringen på späckhuggarna (Orkid & Kasatka) ifylld och lite mer skuggad, blev riktigt nöjd.


New outfit



Nya jeans, nytt linne.

Dansuppvisning

Tänker sammanfatta helgen kort och låta bilderna tala istället. Helgen var GRYM. Massa grym, snygg dans och härliga människor <3 Alldeles för många för att nämna, ingen nämnd, ingen glömd. Bilder Ida Windahl.
























Genrep

Genrepet idag gick asbra. Jazzen gick sämst, lär värma upp riktigt imorgon alltså. Men resten gick asbra, framför allt street avancerad. Vi fick grymt jubel och massa applåder :D Maggan tyckte vi såg ut som professionella dansare. Så nu är man sjukt taggad för resten av helgen. Mer grym dans, många nummer är riktigt bra alltså. Uppvisningen är sjukt bra den här terminen. Den är alltid bra, men den här terminen är den verkligen awesome. Imorgon åker jag till Kv igen redan vid 10.30 för att faddra en av barngrupperna, så nu lär jag typ stretcha och sova.

Imma Be för ett år sen.


Dansrep street

Snacka om att dö totalt när man kom hem efter streetrepet. Orkade inte ens ta mig till köket haha. Går ju både nivå 4 och avancerad, som repade tillsammans idag först på dansstudion och sen i kvarnsveden, så de va full fart från början till slut typ :P Men grymt kul alltså, repen gick asbra och tjejerna är så härliga att umgås med :) Var och fyllde i min tatuering idag också, förhoppningsvis sitter färgen kvar bättre nu :) Trodde jag skulle behöva åka in till falun igen imorgon för biologilab, men de var visst ingen lab så nu kan jag vara hemma och läsa lite istället innan genrepet på kvällen. För övrigt älskar jag oredan i min lägenhet just nu, kläder överallt som behövs typ varje dag så ingen ide att plocka undan dom :P Nu måste jag stretcha om jag ska kunna röra mig imorgon.

Kattis och Cattis dansläger <3

RSS 2.0