It's that time of the year again

Halloween i helgen woop woop. Älskar Halloween. Blir en helg med massa film. Ska passa på att se Carrie, Step Up All In, The Hunger Games och The Hunger Games: Catching Fire. Märkte precis att The Hunger Games går på tv just nu haha. Men först lär jag ta itu med lite plugg på förmiddagen imorgon, borde egentligen skriva lite nu men jag är för trött i huvudet för att förstå texten. 
 
Har fått in både en hel del träning och vila denna vecka, så skönt och välbehövligt. För huvudet, om inte annat. Improviserade ihop två maträtter, en tacoröra och en pastasås, som blev riktigt goda så nu har jag två nya, nyttiga maträtter att göra. En bra vecka med andra ord! 
 
Halloween, vilket betyder att Ellen skickar anställda på sin show genom spökhus och dylikt (ännu en orsak att gilla hennes show). Andy och Amy i The Walking Dead Maze var ju klockrent förra året. I år skickade hon in Andy och hans assistent genom The Dracula Untold Maze. Gråter. ---->http://www.ellentube.com/media/Andy+and+Jacqueline+Brave+the+Haunted+House/0_12ub486v
 
Andy och Amy i The Walking Dead Maze förra året. Tycker bilden för videon säger allt haha. 
 
Passar på att slänga upp den här också. Dansaren är 11-åriga Maddie Ziegler. Helt sinnessjukt bra hon är. Ett perfekt exempel på hur konstig modern dans kan vara också.

I need you

En av mina favoritscener i Divergent. Musiken är så perfekt i den här scenen. 


"I understand why she did it this way, face-first - it was because it made her feel like she was flying, like she was a bird."

I can see the stars from America

Plugget går så bra just nu. Fick resultatet på korrigeringarna på fantasytentan och romancetentan häromdagen. Korrigeringarna är godkända. Jag fick VG på romancetentan??? Kände att den gick bra men högsta betyg trodde jag verkligen inte på. Så glad och lättad. Har en inlämningsuppgift i etologi som ska in i morgon, bara sista frågan kvar men den är bara mina egna åsikter. Sen är det helg och lite lugnare framöver med plugg tror jag. Vill gymma imorgon också så jag hoppas jag får tid över till det. Och imorgon, pengar äntligen. Inhandla lite danskläder och sånt. Woop woop. 
 
Idag blev jag också tillfrågad om jag vill vara dansledare på Friskis. Jag är så danssugen varenda dag just nu så jag gick på Annas danspass och efteråt kom hon fram och frågade mig. Det skulle vara riktigt kul men det är ju det vanliga problemet: tid. Det är ett rent mirakel varje termin jag får alla träningar att gå ihop. 
 
Anyways, snart helg och i helgen och även nästa vecka blir det att ta itu med koreografin jag lovade Cissi att göra till barngruppen i gymnastik som jag är ledare för tillsammans med henne och Lina. 
 
I can hear your heart on the radio beat
They're playing 'Chasing Cars' and I thought of us
Back to the time you were lying next to me
I looked across and I fell in love
 

Some stories don't have a happy ending, but they stay with us forever

Favoritlåtar just nu med mina favoritkaraktärer och favoritskådespelare. Så fina covers av Just a Kiss och Let Me Love You. 
 
 

She's Divergent and Insurgent, and they're the Allegiant.

Jag har nog aldrig längtat efter en helg så mycket. På fredag får man äntligen pengar igen, prisa jesus. Har en del grejer jag måste köpa och just nu går jag bara och väntar känns det som. Den här dagen känns dessutom fruktansvärt seg. Ugh. Måste ta itu med lite plugg, en uppgift som ska in på fredag, men jag har noll lust. Ska nog sätta mig och kolla på Dolphin Tale 2 igen. Såg den i helgen och den fick mig att minnas exakt varför jag pluggar det jag pluggar. JAG VILL OCKSÅ. Dock verkar jag ha glömt bort det igen haha. Lite motivation behövs alltid. 
 
Allegiant släpptes för ett år sen idag. Tris Prior-dag på Twitter för att hedra karaktären och böckerna Veronica Roth skrev, ett sätt för fansen att visa sitt stöd för Veronica och hur mycket dom gillade böckerna. Och ärligt talat är böckerna riktigt bra. Jag har inte läst böcker på hur länge som helst, men nu har jag börjat läsa igen. Håller på med Divergent-serien just nu. Började läsa The Fault In Our Stars också, biiig mistake, gråter floder haha. 
 
"I suppose a fire that burns that bright is not meant to last." - Veronica Roth, Allegiant. 
 
Allegiant.
 
Intervju med regissören Neil Burger, Theo, Shai och Veronica Roth. Älskar dessa intervjuer.
 
Slänger upp den här bara för att jag älskar Ansel, han är så söt. "I haven't seen myself on any screen" låt mig adoptera dig. 
 
 
 

Can we take it back to basics

 
 
Ny vecka, nya tag. Helgen blev väldigt mysig med massa slappande och även fest med Emma, Carro och Sara. Igår hoppade vi trampett med barnen på gymnastiken, spännande när man kan se lite samma frustration hos barnen som man kan se hos sig själv när det gäller trampett haha. Man inser lite vad man själv gör för fel när man ska förklara för barnen vad dom ska tänka på och även när Lina fick hoppa lite då barnen var ojämnt antal. Anyways, nu till mamma för att hämta mina nya skor och sen till Kupolen för att kolla danskläder. 

Some infinities are bigger than other infinities

Efter att ha suttit och skrivit i två dagar sisådär 10 timmar per dag så är äntligen hemtentan i romance klar. Har dock inte lämnat in den än, ska eventuellt skriva till nåt mer men är 96% säker på att den är klar. Jag är nöjd med den. Imorgon ska jag fixa korrigeringarna på fantasytentan och jag ber till gud att det går snabbt. Båda tentorna ska lämnas in imorgon.
 
Att skriva om The Fault in Our Stars på romancetentan fick mig på TFIOS humör. Jag har en sån hatkärlek till denna bok/film. Jag älskar den för att den är så jäkla fin och bra. Jag hatar den för att den krossar mitt hjärta varje gång. 
 
Allvarligt, har du inte sett filmen, kolla inte på dessa videos, de avslöjar slutet. Har du inte sett filmen, GET ON IT. Herregud, jag hatar kärleksfilmer men denna film alltså. 
 
"You don't get to choose if you get hurt in this world. But you do have a say in who hurts you. I like my choices, I hope she likes hers. Okay, Hazel Grace?" 
 
 
"The marks humans leave are too often scars."
 
"It would be a priviledge to have my heart broken by you."
 
 
 
 

Fuck with my head like it's nothing at all

Påminn mig om att aldrig, ALDRIG, mer läsa en kurs inom litteraturvetenskap. För. Mycket. Jobb. Jag är så less på att behöva hänvisa till en sida för varenda en av mina åsikter, tar sån tid att bara föra en enkel jäkla diskussion. Även fast man har läst böckerna så lär man ju sitta och leta i varenda bok efter ett citat som passar in på ens åsikt. DET TAR SÅN TID. Jag gråter. Jag saknar biologitentorna. Läs aldrig Romance eller Fantasy på Linneuniversitetet. Det låter kul, men jävlar vad jobb det är. 
 
Två av Nicks låtar från hans nya skiva läckte ut häromdagen, skulle ha lagt upp dom här om dom fanns på Youtube men dom blir nertagna inom en minut, bokstavligt talat. Teacher har en Justin Timberlake-känsla och Wilderness låter lite som Numb. 
 

"What's up guys, I'm wearing Gus' jacket"

Ja min pluggmotivation efter Grekland höll i sig i en vecka. En vecka. Dags för nästa semester nu? Har en tenta att fixa korrigeringar på som jag inte riktigt fattar och en tenta att skriva som jag inte riktigt vet vad jag ska skriva på. Båda ska lämnas in på fredag. Motivationen har gått och grävt ner sig nånstans och jag tror jag ska göra detsamma snart. Tänk om man kunde ha samma motivation för plugget som man har för dansen och gymnastiken. Vad effektiv man skulle vara. 
 
Gymnastiken med barngruppen gick strålande i alla fall. Barnen är så söta. Lina hoppade på samma buss som mig så fick sällskap dit också. Nu ska jag äta Ben och Jerrys och försöka intala mig själv att det är jättekul och intressant att skriva dessa tentor (i romance dessutom haha 1. Jag hatar romaner. 2. Kan inte någonsin se mig själv läsa Jane Eyre och Stolthet och Fördom som jag måste skriva om på romancetentan, de innehåller alla jädra sexistiska klicheer du kan tänka dig).
 
Ansel häromdagen med Augustus jacka och cigaretterna Hazel köper till Augustus. Not funny. 
 
 

We do not believe in living comfortable lives

Jag har på senare tiden flera gånger fått frågan varför jag tränar så ofta och att jag är så duktig som tränar så nu tänkte jag svara vettigt på det en gång för alla. Svaret är en insikt jag vill dela med mig till er alla. Det är enkelt.
 
Jag insåg detta: din kropp är ditt ansvar. Din kropp är gjord för att röra på sig en hel del. Om du inte rör på dig tar du inte ditt ansvar för din kropp och din hälsa. Att inte träna bryter ned kroppen, sakta men säkert. Det är kanske inte något du kommer märka av nästa vecka, om 5 år, om 10 år, men du kommer märka av det förr eller senare. Och då är det kanske inte något som går att göra något åt. (Mitt knäproblem beror bland annat på att jag inte tränade förut, och tro mig, rehab är så fan mycket jobbigare än att gå och träna ca 3 gånger i veckan) Jag var för lat och bekväm av mig förut. Det var jobbigt att få mjölksyra, det var jobbigt att ha träningsvärk, det var jobbigt att bli så svettig. Var inte för lat och bekväm av dig, för guds skull. Våga slita, våga jobba för nåt. Träning är jobbigt, men det är det som ÄR träning; det SKA vara jobbigt. Och är det fruktansvärt jobbigt och du får jättemycket träningvärk så fort ansträngt kroppen, är det ett tecken på du verkligen behöver träna. Så, de första meningarna i detta stycke; det är så enkelt. Your body, your responsibility. När jag insåg det, kunde jag inte ta mig till Friskis snabbare. Praktiskt taget sprang dit. Det är därför jag tränar. Jag vill ha en frisk kropp genom hela mitt liv. 
 
Man behöver inte träna varje dag. Som sagt räcker det med ungefär 3 dagar i veckan har jag för mig. Jag tränar ofta för att jag tycker det är väldigt kul att träna. Jag älskar det. Men det är jag.
 
Vill tillägga att nej, jag är INTE träningsfixerad. Bara för att man väljer att göra träning en rutin i sin vardag (så som det borde vara), så är man inte träningsfixerad. Det är helt olika saker att vilja ta ansvar för något, och att vara fixerad. Men trots att detta är Sverige, landet och folket som är expert på mittemellan, så finns det bara två extremer i detta fall; antingen tränar man inte alls, eller så är man träningsfixerad. Att träna för att man vill ta hand om sin kropp, det finns inte på kartan uppenbarligen. Skärpning, ärligt talat. 
 
 
 
 
 

It's Friday

Äntligen fredag. Duggan i zoologi är gjord och godkänd, såå skönt. Gillar anatomi men det är så mycket som ska pluggas in. Men nu är den klar i alla fall. Nu ska jag iväg en sväng och sen ska jag till gymmet. Resten av dagen blir det att skriva hemtenta. I helgen står födelsedagsfest, dans och gymnastik på schemat. 
 
Den här är nog en av de bästa videos som finns. 

I'm not on drugs, I'm just in love

Pluggdag. Så mycket plugg fram till 24 oktober, varav en salstenta i zoologi. Hatar salstentor i biologi, så jäkla mycket fakta som måste pluggas in. Dugga på fredag, två tentor som ska lämnas in senast den 17:e oktober, salstenta och inlämningsuppgift till den 24:e. Så idag blir det en pluggdag. 
 

I was your best and you were my worst

Nicks nya låt.
 
You don't know what it is you do to me
Yeah you stole my heart
And all I have is a hole where it used to be
And the hardest part
Now you've got some substitute for me
But he's not the one
You don't know what it is you do to me
Yeah you leave me numb
 
 

Freedom from fear

Såg The Spectacular Now under helgen. Den var bättre än vad jag trodde att den skulle vara. Och Shailene Woodley, ge människan en Oscar, allvarligt talat. Hon är så bra?? Hon är för underskattad. Theo också. 
 
Anywaysss. Dans och gymnastik igår. Hiphop 3 ska göra en kul grej till dansuppvisningen som fem vibe 3 nu ska vara med på också, ska bli så kul. Dans <3 Hur kan folk inte dansa alltså? It's life. På gymnastiken hade vi hela hallen för oss själva då RM hade varit i Lugnet tidigare på dagen så vi passade på att testa nya trampetten. Så härlig. 
 
Just nu håller jag på att ringa om lite extrajobb. Börjar bli lite smått knäpp på att alltid ha det tajt med pengar. Det var aldrig så här förut, jag förstår inte. Dessutom har jag en ide om vad jag vill göra lite med mitt liv snart. Det är dags för en förändring i mitt liv. Sitta själv hela dagarna i lägenheten och dans, gymnastik och träning är oftast det enda jag kommer ut på under veckorna. Nej. Det är sjukt deprimerande. Time to change this up. Insåg verkligen detta i Grekland, när jag umgicks med tjejerna och vi gjorde nåt varje dag. Dock håller jag min plan för mig själv tills allt verkligen är bestämt och i stort sett klart. 
 
Don't let the fear of striking out, keep you from playing the game. 
 
En ledtråd till vad vi ska göra på dansuppvisningen ;)

Turn the pain into power

Nu är plugget klart för denna vecka så nu tar jag helg! Massa film och nyttiga snacks ikväll, woop.

 
When you've been fighting for it all your life
You've been struggling to make things right
That's how a superhero learns to fly 


It's all around us, all you have to do is listen

Veckan i Grekland var superhärlig, mysig och rolig. Pinsamma stunder, felsägningar, mat, sol och bad. Sen hem till verkligheten utan paus. Fick direkt börja med plugg, en uppgift ska in ikväll och en deltenta ska in på söndag. Dock känns det som om huvudet har fått vila upp sig så nu känns plugget nästan spännande. Och är så taggad för massa dans, gymnastik och gym. 
 
Efter en vecka i Grekland ligger jag sjukt efter med alla tv-serier som började förra veckan. 14 avsnitt av olika tv-serier + flera filmer att se. Såg The Maze Runner igår på bio, såååå bra. Dylan O'Brien var lika klockren som han alltid är. Nu vill jag läsa dom böckerna också. 
 
Nu: plugg och senare ikväll, White Bird In a Blizzard och The Spectacular Now. Shailene-kväll yep. 


 
Ska nog även ta och se August Rush, en av mina favoritfilmer. 
 

RSS 2.0