Plugga sista rycket

Jobbig och krånglig fysiktenta imorse, om jag har tur så klarade jag den men det känns inte så :P Sen dess har jag haft huvudvärk hela dagen, men har lyckats plugga in nästan allt till biologitentan imorgon. Ska ta det sista nu, sen är jag klar med basåret tjoho. Kemikursen är godkänd och klar som sagt :D Funderade på att köra lite styrka innan jag tar itu med plugget men har gjort det varenda dag den här veckan nu så idag får bli vilodag ;D

Dom här två kan man sitta och kolla på hela dagen. Så lekfulla och härliga. Storebror och lillasyster, syskonen Nakai (den stora) och Kalia (den lilla)!
http://www.youtube.com/watch?v=WcUrtR4gkC4&list=PL8DF1F139F7CAD138&index=167&feature=plpp_video

Butt the fuck out

Jag visste att folk var dumma, men inte så här dumma. SeaWorld får inte köra vattenarbete nå mer alls med späckhuggarna pga Dawns död. Wow, snacka om att dra alla späckhuggarna över en kam och låta en förstöra för resten. Dessutom en ren förolämpning mot Dawn att hennes död blir slutet för en av sakerna hon älskade mest; närheten till späckhuggarna. SeaWorld har haft uppehåll i vattenarbete sen Dawn dog och OSHA la sig i "för att skydda människorna" för att "SeaWorld tvingar tränarna att hoppa i vattnet med späckhuggarna". Idioter, med stora bokstäver. För det första, att ta bort närkontakten med människor som dom flesta späckhuggarna har vuxit upp med har redan gett resultat, några av dom har visat agressivitet nu när dom tidigare inte varit det minsta agressiva. Grattis. Ungefär som att man ska sluta klappa katten för att den har rivit dig nån gång. För det andra, tränarna VILL vara i vattnet med späckhuggarna, det är deras eget val och dom är väl medvetna om riskerna. Gilla läget eller butt the fuck out.

Åh det är sånt HÄR som får mig att hata organisationer som OSHA och PETA. Dom lägger sig i överallt men har oftast noll koll på vad det gäller.

RIP Waterworks

Under my umbrella

Fick veta idag att jag blev godkänd på kemitentan förra veckan och därmed godkänd på kemikursen, så skönt :D En kurs avklarad. Fick reda på också att jag blivit antagen till tre sommarkurser till, dock lär jag nog skippa en av dom för boken kostade 600kr och hittade den inte nån annanstans :/ Men en 15hp kurs på 100% och två st 7,5hp på 50% tycker jag borde räcka för att få iaf nästan hela studiebidraget, om inte hela? Det blir ändå 30hp på knappt 3 mån. Sen eventuellt en matte och en kemikurs, men vill ju inte läsa mer än vad jag behöver för att få fullt studiebidrag :P Gud vad krångligt det är, kan inte CSN bara ha klara riktlinjer vad som krävs för att få fullt studiebidrag och så? Ingen verkar ju riktigt fatta vad som krävs haha :P Förvirrande.



SWC

Gud nu när det är sommar här känner man verkligen att USA börjar närma sig. Längtar som fan. Att få åka till USA, träffa nytt folk, gå på Sea World och se "Willy" som man velat göra sen man var liten och få en säkerhet i engelskan. Awesome. Pratat lite med en tjej från Norge som kommer till SD samma dag som mig, ska bli kul att träffa henne :) Men behöver jag säga att jag kommer bo på Sea World?

Fick dessutom reda på att jag blivit antagen till en av sommarkurserna jag sökte nyligen, den största kursen så lite pengar från CSN kommer jag nog få. Skönt.



"The Ocean is the heart of our natural world, our legacy is tied to its future - in our hands to cherish and protect. We are One World, united by One Ocean."


Nytt

Tänkte lägga upp lite bilder på det jag köpte i helgen. Två bikinis, strandbag + strömadapter till USA, t-shirt, footies.







34 dagar kvar till San Diego!

Myyys

Ska snart ut och ta en promenad i det underbara vädret sista helgdagen :) Helgen har varit fin med grillning i fredags och Eurovision igår med tjejerna. Loreen vann wie :D Idag ska jag plugga lite och fira mors dag med mamma, kanske färga håret också. Men nu ska jag dra!

Ikaika (nosen) och Nakai med Corky i bakgrunden :)


Nakai och Ikaika


Ikaika

NEw

Sitter hemma hos mamma och kollar på semifinalen i Eurovision :) Hoppas Loreen går vidare annars tänker jag inte plåga mig igenom alla dåliga låtar på lördag haha :P Hade mattetenta imorse, tror den gick ganska bra. Stolt över mig själv att jag lyckades lösa en krångeluppgift som många verkar ha fastnat på ;D Jag hoppas att jag klarade tentan, då är jag klar med matte D. Nu har jag gjort klart allt i kemin också, väntar bara på tentaresultat och godkännande på labrapporten. Så skönt! Efter tentan åkte jag iaf hem till syrran, har varit där större delen av dagen och solat och ätit thaimat. Tror jag lyckades få lite färg ;D

Nya linnen New Yorker.



Believe and you can fly

Kemitentan imorse gick nog ganska bra tror jag, bara några få frågor jag var lite osäker på. Nästan skrivit klart kemilabrapporten sen är jag klar med kemikursen, woho (förutsatt att jag inte får omtenta då :P) :D

Gjorde placeringstestet på EF nyss, inte särskilt svårt men vissa saker fick man tänka efter lite på :P  Var typ som ett nationellt prov. Hörförståelse, vokabulär (fylla i orden som fattas i meningarna med rätt böjning, tidsform och ordföljd), läsförståelse och skriva en kort text om ett ämne. Tog typ 45 min sen skickades resultatet direkt till EFskolan i San Diego. Vet inte hur det gick, vill ju veta typ vilken nivå dom placerar mig i ju :O Har hunnit med två omgångar styrka idag också :D Först bara rygg sen rygg, mage och ben. Härligt :D

Adorable när Kalia kryper närmare för att nå fram till Nakai ;D


Superfina Orkid gör sin spinning bow. Så. Snyggt.

Det går bra nu

Lämnat in sista fysiklabrapporten och pluggat klart inför kemitentan imorgon. Varför känns det som om allt går så mycket bättre om man inte stressar? :P Vart runt och kollade lite på bikinis idag iaf, hittade lite som jag ska köpa på fredag i Falun när jag ska dit med mamma och Danne för en shoppingdag :) Ser fram emot helgen.

Älskar att se Orkid och Kasatka tillsammans. Så fina och duktiga och smarta. Dom avslutar med spinning bow, awesomeness.

Orkid & Kasatka - Carol of the Bells

Fina tjejer

Fika och glass idag i härligt sommarväder med fina vänner :D Tror jag lyckades bränna mig lite i nacken till och med. Pluggat lite resten av dagen, ska fortsätta plugga lite nu och ta resten imorgon inför kemitentan, måste även börja plugga till mattententan och skriva klart fysiklabrapporten och börja på kemilabrapporten. Är inte alls stressad, konstigt nog.

Fina tjejen Orkid kör waterwork. Imponerande att Ulises (valen med böjd fena) kommer så högt trots att han är så stor.

Awesome weekend

Härlig fest i fredags, grillning hos syrran igår :D Ska snart iväg på bio och sen blir det fläskfile och potatisgratäng hos mamma! Awesome weekend med andra ord. Köpte två linnen idag, kommer bilder senare om nån är intresserad. Men nu lär jag dra!

Beslutsångest :O

Chill-plugg

Mest kollat på ishockey-VM hela dagen idag och pluggat lite. Skrivit en labrapport och gått igenom immunförsvaret i biologin lite nogrannare. Tentan är inte förrän om 2 veckor men de är alltid så mkt som ska pluggas in i biologin så lika bra att vara ute i tid och slippa stressa :P Ska till skolan imorgon på morgonen och göra nån kemilab jag missat sen ska jag hem och plugga lite mer innan Emma, Becka och Liza kommer :)

Har även koreograferat lite mer idag, har kommit på en början äntligen :) Dock blev jag lite sur när dom tagit bort popversionen av låten på Spotify så bara den akustiska versionen finns kvar.

"Actually, I meant three."

Gillar att alla som står upp och dansar verkar vara sjukt synkade.


Fler dansbilder

Här kommer lite fler dansbilder från helgen! :) Från Ida Windahl.

























Det var "några" bilder från streeten :) Malins avancerade, Kattis avancerade, Kattis och Malins nivå 4!


Plugg

Eftersom jag inte vet än hur de blir med sommarjobb så anmälde jag mig till några random sommarkurser idag. Ångrar att jag inte anmälde mig innan sista anmälningsdatum gick ut så jag hade fått läsa lite roligare och mer intressanta kurser, typ kriminologi, men hittade några kurser som kan vara lite intressant iaf. Jordbävningar (med en veckas resa till Island) och vulkaner (med en veckas studieresa till Azorerna). Resorna får man ju garanterat betala själv så kommer nog inte åka men verkade intressant ändå :) Sen nån förberedande kurs inom matte och kemi, bara för att de är enkelt och ganska kul så då blir de inte så mkt hårdplugg. Alla var på distans så de kommer funka med SD också :)

Nu har jag lite plugg att göra men ingen stress så de är skönt iaf!


My escape place


                                        Trua & Kayla


                                           Ikaika


                         Kasatka, Orkid, Nakai, Kalia.


                                    Tränare & Katina


Förlåt

Förlåt för att mitt liv är fullbokat, förlåt för att jag har så mycket att plugga, förlåt för att jag ställer upp för kompisar när deras pojkvänner varit otrogna och förlåt för att jag måste hoppa över någonting annat då. Det finns inte två av mig, jag kan inte vara överallt. Förlåt för det också.

San Diego om 1,5 månad. Just nu känner jag att jag inte vill komma hem igen efter det.

Dansbilder

Modernt










Street avanc. Transformers


Lääängtar

Nyss varit på thailunch med pappa, han berättade att farmor och farfar åker till Rhodos en vecka på söndag. Fyfaaan jag vill också! Så trött på regn och blåst och skitväder, vi bor verkligen i fel land alltså. Vill utomlands NU. Sol, bad, värme, vatten strand. Nu när dansterminen är slut är jag ett steg närmare San Diego, längtar galet mkt. Vill verkligen iväg. En vecka på Rhodos skulle lätt hjälpa med den längtan ;P Känner att jag behöver komma iväg, allting här hemma känns bara så blaha och tråkigt. Segt som bara den. Dansen har varit det enda roliga, och nu är den slut.
















Dansuppvisningen

Nu är dansuppvisningen över och dansterminen slut för den här gången. Dansuppvisningen kan sammanfattas med awesome, grymt, sjukt snyggt, så jävla bra osv. Ni fattar. Såå många och sjuuuuukt bra koreografier med riktigt duktiga dansare, you guys are awesome. Framför allt alla tjejer jag dansar med, ni är sjukt bra! Nu är jag trött som bara den och har blåmärken och brännsår överallt, men de är värt de. Om och om igen.

Bilder på jazz & modernt från Cornelia Grönlund.













Dancing

Brännsår + blåmärken på hela benen. Jag kunde inte bry mig mindre. That's how awesome dancing is. Jag tror dessutom jag har blivit immun mot smärtan :P

"You know you're a dancer when it hurts so bad but you still give it your all."


Dance your way through life

Genrepet gick asbra. Det kändes asbra iaf. Förutom några missöden här och där. Glömde att gömma bh:n riktigt under sport bh:n på jazzen så axelarmbandet åkte ner och syntes, tappade typ byxorna på street avancerades Creator ;D Men de är ju sånt genrep är till för så man kan fixa de till föreställningarna ;) Det var en asbra kväll iaf, ett awesome genrep. Många grymma och fina koreografier som fick håret på armarna att stå upp. Riktigt jäkla bra alltså. Det är sånt här som får en att inse exakt hur mkt man älskar dans och varför man älskar de. Gud, hur kan man inte dansa? Kan inte tänka mig livet utan dans. Det måste vara jättetråkigt? :P Livet är en dans, dans är livet.

Btw, sista avsnittet av Vampire Diaries säsong 3. Holy. Crap. Ett riktigt OMG-avsnitt. Säsong 4 får gärna komma snart alltså.


Dansdag nr 3, 3 to go.

3 timmar i forum, dansrep nr 2 klart, street nivå 4 och street avancerad. Vet inte om de gick bra, jag fick ju ansvaret för repen eftersom varken Malin eller Kattis kunde komma, men jag var ju tvungen att vara med och dansa så har ingen aning om hur de såg ut med placeringar på oss och placering på scen och om själva dansen såg bra ut. De känns inte bra, men repen brukar aldrig kännas bra. Och då brukar de gå bra på föreställningarna så jag hoppas på de ;D Varken jazz eller modernt kändes bra igår heller.

Imorgon är det genrep, lär dit tidigare igen och göra mig iordning innan barnen kommer. Direkt efter barnens genrep börjar genrep för tonår/vuxna och min jazz ligger i början av föreställningen. Får springa runt med en våg av hår på huvudet haha ;D Har egentligen biologitenta imorgon men min ekonomi tillåter inte en bussresa på 80kr just nu så jag tar omtenta på den. Hellre de för då hinner jag plugga riktigt och få ett bättre betyg. Jag vill inte stressa och dra upp magkatarren igen, neeej tack.

Nu ska jag kolla på det senaste avsnittet av Criminal Minds, imorgon kommer det sista avsnittet i säsong tre av Vampire Diaries :/ Tack gode gud för att de blir en säsong 4. Tack Gud, tack.




Dance you ass off

Ska snart iväg till Kvarnsveden igen, mitt andra hem den här vecka. Kemitentan imorse gick okej, hade ju definitivt gått bättre om jag hunnit plugga lite mer men men :) Önskar att jag läst på lite mer ;P Fysiktenta imorgon, har pluggat in formler så ska bara kolla igenom lite uppgifter ikväll.

Nu måste jag klippa av ett par leggnings till nya cykelbyxor eftersom det är hål mellan benen i mina gamla och det är inte så optimalt när man dansar modernt. Sen ska jag börja dra mig mot forum. Det finns fortfarade biljetter kvar så kom och kolla! Det kommer bli grymt, många bra och fina koreografier i år!

Föreställningar lördag kl 15, söndag kl 15 och kl 17!


Dansaaa

Blev klar lite längre på dansrepen idag än planerat. Stannade kvar med Sofia och kollade på några fler rep, alltid kul att se :) Jag vill dansaaaaa nu. Imorgon är det jazzrep och modernt rep, ser fram emot att få se dom andra moderna grupperna. Imorgon är det kemitenta på morgonen också, tjoho. Inte en aning om vad som kan tänkas komma på tentan. Verkligen ingen aning. Känns inte som att det kommer gå bra.


Pluggelipluggplugg

Pluggat lite kemi idag, känns faktiskt sjukt skönt. Det mesta sitter, har bara två kapitel att gå igenom imorgon. De enda jag har panik över är biologin för jag har en del kvar att läsa. Biologin är lättast, men såå mkt text att läsa. Bara fakta fakta fakta...Tänker slappa lite med fysiken, stolpskotten kan ju inte skriva rätt sidor man ska läsa. Ska läsa 184-206 den här veckan men dom första sidorna är slutet på ett kapitel (som man redan läst), övningsuppgifter (som man redan gjort) och början på ett nytt kapitel där man ska sluta läsa mitt i en mening? När man mejlar och frågar om rätt sidanvisningar får man inte ens svar? Inte första gången heller. Högskolan Dalarna, ni suger officiellt.

Nu till nåt roligare. Kattis ringde mig idag och hon kanske kommer och har klass/rep på torsdag :D Sjukt skönt för man vill verkligen veta vad vi ska förbättra på hennes koreografier. Känner mig lite smått handikappad alltså när man inte vet vad man ska göra bättre :P

Åh, den här veckan hade varit underbar utan allt plugg.
Tisdag: Rep för mina fadderbarn 18-18.20. 
Onsdag: Rep jazz & modernt 16.30-19.   Tenta 9-13.
Torsdag: Ev. klass från 16.30, rep street 19-20.   Tenta 9-13.
Fredag: Genrep barnen 18.00, genrep vuxna 19-20.30.  Tenta 9-13 i Falun.
Lördag: Föreställningar 10-16.15.
Söndag: Föreställningar 10-18.15.
Måndag = zombie.

För att inte glömma, en hel vecka med fina människor!


It's on.

Nu är veckan igång. Mattetenta imorse, tror faktiskt de gick bra :O Nu ska jag kolla lite på film, plugga kemi och fysik och så blir de hockey-vm senare. Chilldag ;)


Keet & Ikaika

My god, trodde inte att Keet kunde göra front flip med tanke på hans storlek och tyngd. Det ser dock lite tungt ut ;P Undrar om dom börjat lära honom de, har aldrig sett honom göra det förut. Awesome.




Ikaika & Keet i Side by Side, med ett litet inhopp från Orkid med en front flip ;D Så kul att se Ikaikas utveckling!



Btw, metallbarren dom sätter upp vid 2.15 är inte för att späckhuggarna är aggressiva och att tränarna behöver skyddas :) Metallbarren är pga OSHA som för tillfället tvingarna tränarna att använda metallbarrar när dom vill göra nåt nära späckhuggarens mun. Varken Keet eller Ikaika är aggressiva :)
Två månader kvar till San Diego!


Way too crazy

Galen kväll igår. Nu känner jag verkligen att jag behöver en lugn tid framför mig. Få ordning på lägenheten igen, koncentrera mig på plugget, träna styrka, stretcha, koreografera, träna dansteknik, äta riktigt och vettigt igen. Känns som om dom senaste veckorna varit rent kaos. Stressande hit och dit och blablabla. Har inte haft tid över för mig själv, har inte ens hunnit äta riktigt. Dom senaste två dagarna har jag ätit typ 3 mackor och två billys panpizzor sammanlagt? Inte konstigt att jag var så sjukt hungrig. Funderar på att överge facebook ett tag också, tycker de mest är jobbigt numera. Dock har jag kontakt med många från dansen genom fb så de kan bli svårt :S

Imorgon ska jag sanera lägenheten, handla vettig mat och plugga till tentorna nästa vecka.

"Be yourself. You owe yourself that."


I should go

Så mycket att göra. Så mycket kul. Är faktiskt taggad inför tentorna, snart är basåret över och jag kan få börja plugga det jag vill plugga :D Ska in till Falun för biologiredovisning imorgon och en missad lab, tänkte ta med mig datorn och redigera några av låtarna till dansuppvisningen så jag får det gjort :) Malin gav mig ansvaret idag för street nivå 4 och avancerad på repen eftersom varken hon eller Kattis kan komma då, så jag ska kolla placeringar och fixa ljus och sånt. Men nu måste jag lägga mig och plugga lite kemi. Imorgon blir de missefest så har lite att fixa med imorgon också när jag kommer hem från skolan :)

Orkid och Ikaika! Kul att se Ikaika med Orkid i showerna :)

Fika

Idag var de sista jazzklassen för den här terminen. Gjorde en ny diagonal med ett hopp så nu fick man nåt att träna på under sommaren :) Efter dansen gick jag hem till Malin (vår vikarie i street) som hade bjudit hem avancerade gruppen på fika :D God fika, massa snack och lite dans, en grym kväll med andra ord! :) Planerade även om vi skulle ha en missefest på fredag, vet dock inte om jag hinner med tanke på tentorna nästa vecka :/

Nu måste jag leta reda på värktablett till knäet som börjar skifta i några fina färger. No pain, no gain.


Snaaaart ;D

Nu när sommaren börjar närma sig känner jag verkligen att SD också börjar närma sig ;D Känns helt galet att jag faktiskt ska åka dit och få gå på Sea World och allt, awesomeness. Längtar som fan. Att sitta på youtube och kolla på videos från SW hjälper inte direkt haha. Men nu ska jag sätta mig och kolla på 21 Jump Street med Channing Tatum ;D

Gaah Orkids spinning bow vid 07.33. Så. Snyggt.


Fina <3



Valborg

Hade en grymt rolig kväll igår med vännerna! <3 Grillning, kubb, shots, påhälsning av polisen m.m. Tack alla som var med, you rock! ;D Idag mår man ju lite som man förtjänar. Sitter just nu och funderar på vad jag ska äta. Kände för thaimat men måste spara lite pengar så jag tror jag ska göra egen thaimat ikväll. Först blir de lite plugg, snart börjar veckan jag har sett fram emot samtidigt som jag verkligen inte sett fram emot den. Dansuppvisning och dans hela veckan med underbara danstjejer, men fyra tentor under veckan. De ska nog gå ;D Nu ska jag äta och plugga innan sista moderna klassen för den här terminen.












RSS 2.0