"Pain demands to be felt" - John Green, An Imperial Affliction

Ända sedan annandag jul har jag legat i soffan och kollat på tv-serier/film och knappt satt foten utan byggnaden förutom någon sväng till Tempo. I regret nothing. Hur jäkla skönt som helst att bara få sova ut och inte göra någonting om dagarna. Det har inte hänt sen...jag vet inte när. Början av sommaren typ.
 
Egentligen har jag massa plugg jag borde ta itu med. Så mycket plugg att jag tror inte ens jag har koll på allt jag lär göra. Men jag har noll ork eller lust med plugg och dränker mig nog hellre i badkaret, ärligt talat. Allt annat i livet kan jag palla, men plugget. Jag är så less på att ha uppgifter upp till öronen och behöva läsa engelska vetenskapliga artiklar man förstår ungefär 5% av (och det har ingenting att göra med själva engelskan) och skriva 15 sidor i veckan och referera till varenda tanke man har och lärare som förväntar sig att man ska komma ihåg 365 sidor utantill. Jag tål typ noll stress nuförtiden och blir jag stressad så lessnar jag på allt, inklusive människor. Är stressad över allt plugg jag har att göra nu och antagligen därför jag har undvikit människor dom senaste tre dagarna och blivit lite smått apatisk. Men det är väl bara att köra på och hoppas att all skit löser sig en vacker dag. 
 
För övrigt var julen fantatisk. Julafton spenderades med del av fina familjen och juldagen med resten av fina familjen och fina vänner som gjorde kvällen härlig. En av mina julklappar var The Fault In Our Stars. Finaste boken någonsin.
 
"See, the thing is: we all wanna be remembered. But Hazel is different. Hazel knows the truth. She didn't want a million admirerers, she just wanted one, and she got it. Maybe she wasn't loved widely, but she was loved deeply, and isn't that more than most of us get?"

 
 
 
 

Come closer so I can be the one to push you

Näst sista julklappen köptes idag, julgranen är uppe och alla ljusslingor är uppe. Köket ser inte längre ut som en katastrofzon och lägenheten är ren. Snart klar med allt inför jul. Vill sätta upp lite fler tomtar, lite mer ska fixas i köket och några fler julklappar ska slås in. Men det faktum att jag faktiskt hinner med allt jag har i huvudet är helt underbart. 
 
Troligen min favoritlåt från Nicks skiva. Så fin. 
 

There's a reason after all, for the fields that I have gone

Favorit just nu <3
 
 
 
 
 
 

The fault is not in our stars, but in ourselves

Insåg igår att det är snart jul. Förstår inte hur december alltid kan gå så snabbt. Alltså. Jag är långt ifrån klar med julklapparna. Granen ska snart upp. Jag har mer att rensa ut ur lägenheten. En del plugg jag hade tänkt göra innan jul. Öhhh. S.O.S.? 
 
En dag i taget. Snart ska jag iväg och hämta ut en julklapp (kommer bli en hel del sånt de kommande dagarna, nackdelen med att beställa online haha). Dock får man se det från den ljusa sidan: det är julklappar, och jag får motion i form av promenader. Woop woop. Lite senare blir det ett danspass på Friskis, jag har typ abstinens på dans. Tar mig fram här hemma genom piruetter och chaséer. För övrigt har Friskis nu ett pass som kallas handstående, där man helt enkelt får träna handstående. Helt underbart. Jag vill ju kunna stå på händer med sån där grym kontroll och handstående i sig är superbra träning. Kan inte tänka mig ett bättre sätt att starta lördagsmorgonen på. Men innan träningen blir det lite plugg, en tenta i farmakologi imorgon så jag måste gå igenom lite föreläsningar och anteckningar. 
 
McKaylas handstående <3

You and I

De senaste två dagarna har blivit "julstäda lägenheten-dagar". Skrubba och skura och plocka undan. Börjar likna nåt nu iaf. Nu ska bara julsakerna upp, jul om en vecka och jag har inte fått upp julsakerna än haha. Mest för att jag inte haft tid, plugg och dans och gymnastik har tagit all tid. Men, nu ska dom upp! Också fixat lite julklappar. I år blev verkligen året då jag köpte massa julklappar online. Har aldrig köpt så många julklappar online förut. 
 
Igår var jag tillbaka på gymmet efter typ 2-3 veckors uppehåll. Helt underbart. Var lite av ett "HONEY I'M HOME" ögonblick. Då kände jag verkligen att hur kan man inte gymma eller inte träna. Det är min fristad, där allt annat i livet bara kan läggas åt sidan. En liten paus från vardagen. Bara jag och musiken, och emellanåt träffa fina människor från dansstudion. 
 
Längtar efter Ansels remix av denna låt. Så bra. 

Insurgent

Trailern för Insurgent släpptes idag. Den ser galet bra ut! Musiken är klockren. Och alla ser fantastiska ut; Theo, Shai, Ansel...Så taggad för den här filmen. Kan rekommendera folk att läsa boken. Jag har själv inte hunnit läsa klart hela boken än, men såvitt jag har förstått så blir allting aningen mer invecklat i Insurgent än vad det var i Divergent. 
 
"I'm not gonna fight you."
"Of course not. You're gonna fight you."
 
 
 
 
 
 
 

Semester

Zoologitentan blev spännande med 3 timmars sömn, feber och huvudvärk. Dock var jag pigg trots lite sömn, men vet inte hur det gick. Jag följde i alla fall med på midnattspremiären av The Hobbit: the Battle of the Five Armies och den var såååå bra. Efter att ha sett slutet på Hobbitsagan och egentligen fått starten till Sagan om Ringen-triologin så blev jag sugen på att se om Sagan om Ringen. Såg första och andra filmen igår, idag blir det den tredje och sista filmen i triologin. 
 
Nu har jag det väldigt lugnt med plugg ända fram till mellandagarna, känns som rena semestern. Nu blir det mycket tv-serier, läsa böcker och bara ta det lugnt (utöver träning på Friskis). Så jäkla skönt och välbehövligt. Min hjärna behöver vila. 
 

Let it go

Varning för negativt inlägg, för jag är lite less på allt rent allmänt just nu.
 
Inatt har den sista Hobbit-filmen äntligen premiär. Typ alla ska gå inatt och jag kan inte för att jag har tentan imorgon och måste ta bussen till Ludvika 07:30. Lite less nu alltså. Salstentor i distanskurser kan ju ta sig nånstans. Salstentor rent allmänt. Tycker salstentor är helt värdelösa. Dom betygsätter bara hur duktig man är på att memorera fakta, inte förståelse för ämnet (som det för övrigt står i betygskriterierna att man ska ha). Dom flesta  biologikurser väljer att ha hemtentor just pga detta. Men inte Karlstads universitet, suck. Ska aldrig mer läsa en kurs där. När det var dissektion ville dom att man helst skulle komma dit, men kunde man inte så var det typ "vi ska ha dugga på det sen så skyll dig själv om du inte kommer". Sorry för att man är student och inte har råd att slänga ut massa pengar på fyra dagar i Karlstad. 
 
Så imorgon ska jag gå på the Hobbit. Själv för som vanligt vill ingen hänga med på bio. Lite patetiskt att gå på bio själv kanske, men mitt sociala liv har i stort sett nått botten ändå. Danne och Louise ska gå inatt, precis som alla andra. Sitter och velar om jag ska följa med inatt eller inte, för jag är så less på denna tenta så jag bryr mig inte ett dugg om hur det går. Har inte hunnit plugga in 20 kapitel med massa fakta om olika organismgrupper ändå. Jag lär vara trött som fan ändå med tanke på att jag aldrig kan sova när jag vet att jag ska upp tidigt (typ psykiska men från mina sömnproblem förut, får ångest varenda gång) och dessutom är jag så långt ifrån morgonmänniska som man kan komma. 
 
Sammanfattning: allt kan bara ta sig nånstans. 
 
 

Wicked wonderland

En av årets roligaste helger är över, igen. Jag är så glad över att få se och vara med i så fin dans och få umgås med så härliga, fina människor och duktiga dansare. Guld värt. Träffade dessutom på två av mina barn från gymnastikgruppen, så roligt. 
 
Bästa ni (flera av tjejerna saknas i den här gruppbilden, men dom ingår i "bästa ni") <3 
 
En bild från Fever med feminine vibe nivå 2 och nivå 3 :) 
 
 
Nu tillbaka till verkligheten med plugget. Salstentan i zoologi är om två dagar och efter att ha kollat igenom en gammal tenta har jag nu bytt pluggstrategi. Efter den här tentan blir det äntligen lite lugnare med plugg ett litet tag framöver, prisa jesus. Less på att sitta med plugg 24/7 och inte hinna med att varken gymma eller ta hand om lägenheten. 
 
 
 
 
 
 

It's that time of the year again

Hann skriva klart hela projektarbetet igår och lämna in det, sååå skönt att ha det gjort nu och bara kunna koncentrera sig på zoologitentan på pluggfronten. Nu är det bara att hoppas att jag får godkänt. Håller just nu på att tvätta, fixa mat, packa alla danskläder och gör mig iordning. Snart är det dags att dra iväg på repen inför dansuppvisningen. Ska bli så kul, så pepp. Massa dans och fina människor hela helgen. 
 
KOM och kolla på oss kl 19 på lördag eller kl 17 på söndag i Hagagymnasiets aula! Biljetter kan köpas på plats, 100 kr/st for vuxna. Det är värt pengarna, I promise.
 
 

Put your pride aside

När ni hörde att regeringens budgetförslag inte gick igenom, var det någon annan än jag som tänkte "fan inte allt politiktjafs på facebook igen"? Och ja, det är tjafs, för det finns extremt få som kan respektera en annans åsikt och diskutera på ett moget, respektfullt sätt. Istället låter det "du är helt efterbliven för att du tycker så". Att det ska vara så svårt att acceptera att alla har olika åsikter baserat på ens egna värderingar och livserfarenheter och så är det bara, alla kan inte komma överens. Just agree that you disagree. Men tyvärr är det den dagisnivån det ligger på. Ungefär som politik då, så varför är jag förvånad egentligen. Politiker är småbarn som försöker vara vuxna. Typ det här med att alla partier fryser ut SD är lite som "du har inte röda gummistövlar så du får inte leka med oss". Jag är så less på att bara se tjafs på Facebook så fort man loggar in. 

 
Anyways, dagen kommer bestå av att göra klart projektarbetet som ska lämnas in imorgon och lite dans. Sitter just nu med min mysfilt jag fick av Borlänge Gymnastikklubb igår. Blev så glad, har gått och kollat på en sån här filt ett bra tag. Imorgon börjar repen för dansuppvisningen i helgen, så taggad :D
 

There's a power in what you do

Idag var sista gymnastikträningen med barnen innan juluppehållet. Vi hade en liten uppvisning för föräldrarna där barnen fick visa upp några varv på matta, höga kullerbyttor på trampett och handvoltstrappan och sen fick föräldrar och syskon gå runt med barnen och testa på lite olika saker innan vi avslutade med fika. Jag stod vid trampetten och passade lite, många duktiga syskon och föräldrar (och barnen såklart). Det hela blev väldigt lyckat tror jag, jag hade i alla fall riktigt kul! 
 
Fick några presenter av barnen och ett kort i form av ett hjärta från Alva, så sött. 
 
Nu ska jag hoppa i säng för att ta mig upp lite tidigare imorgon. Har ett ärende att uträtta och sen blir det plugg för hela slanten innan det blir dans kl 18-21. Sista danslektionen för terminen. 
 
EDM är bästa pluggmusiken.

RSS 2.0