Soffläge

Helgen blev inte alls så lugn som jag hade tänkt mig (ligga i soffan och kolla på tv och läsa bok). Därför blir det en sån kväll idag. Egentligen borde jag ta itu med plugg, men jag behöver allvarligt talat en lugn, stressfri ikväll. Igår kväll var jag så stressad så jag inte kunde somna först, lyckades sen somna på nåt sätt. I drömmen var jag superstressad och vaknade av att hjärtat slog i 180 efter typ en halvtimmes sömn. 
 
Sov typ 5 timmar inatt och sen blev jag inringd på jobb imorse, dock riktigt skön tid 9-13.30 med en förskoleklass. Efter det handla, äta mellanmål bestående av en smoothie och en skiva flatbröd med gurka innan det var dags att åka iväg på jobb igen, gymnastiken med barnen. Cissi var borta så jag och Lina fick flyga solo (eller snarare duo) för första gången sen vi båda började, men det gick superbra och barnen börjar verkligen utvecklas nu. Så kul att se. 
 
Investerade i ett par billiga tygskor (Converse-wannabes) till alla festivaler i sommar.
 

I wanna runaway, anywhere out this place

Efter några dagars lugn, bara samla tankarna och en liten push från McKayla Maroney så känner jag mig redo för nya tag med allt. Nya tag med plugg, nya tag med gym och träning, nya tag med att äta hälsosamt. Den senaste tiden har det blivit mycket godis och fika, men nu ska jag tillbaka till de bättre vanorna och mina tricks. Imorgon blir det att inhandla vindruvor och kiwi, och så har jag även gurka och morötter jag ska skiva upp. Det blir någon chokladbit också, jag tror verkligen inte på att förbjuda vissa saker för då blir man bara mer sugen på det och det håller aldrig i längden. Men att köpa någon liten chokladbit eller proteinbar och lägg upp en del av den i små bitar i en skål duger gott. Att lägga upp en del av den i en skål minskar risken att man äter hela och små bitar får det att se ut som om det är mer än vad det egentligen är (man lurar hjärnan). Det funkade strålande för mig innan och jag åt ens aldrig upp chokladen i skålen då, så nu ska jag börja köra med det igen. 
 
Igår blev det en liten shoppingdag, köpte min efterlängtade kofta jag har gått och kollat på ett bra tag, samt en färgglad t-shirt, en topp från BikBok som jag blev helt kär i, samt lite ny foundation och nytt puder som inte täpper igen porerna. Sen höll jag i Lindas danslektioner på dansstudion när hon var tvungen att jobba över och efter det blev det våfflor hos mamma. Idag plugg hela dagen och sen Elins dansklass ikväll. 
 
Ansels nya remix, den finns äntligen på Spotify. Gillar den bättre än originalet.
 
 
 

When you reach your limit

Så trött som jag var efter gymnastikuppvisningen igår har jag nog inte varit på länge. Full rulle från dess att jag kom dit och flera timmar framöver ända tills det var slut. Genrepet gick helt värdelöst, vågade inte hoppa i trampetten riktigt på grund av min fot = noll höjd. Lindade foten till uppvisningen och det gick mycket bättre. Dock inte helt nöjd och kunde definitivt ha gjort bättre ifrån mig, men jag stod på frivolten och fick någorlunda höjd tror jag så är ganska nöjd ändå. Barnen gjorde superbra ifrån sig, så fina <3 
 
Idag är jag på allmän strejk. Less på att lärarna väljer kurslitteratur som knappt går att få tag på i Sverige och som dessutom kostar multum. Jag förstår tamejfan inte logiken i det hela. 10 böcker som kostar 300-400kr styck, per kurs. Studenter är inte direkt rika, så hur i helvete ska man få tag på all kurslitteratur man behöver till tentor osv? Vissa böcker ska man dessutom bara läsa ett kapitel. "Låna på biblioteket" jodå det finns 5 kopior av boken i hela Sverige, räcker ju tilll 40 studenter. "Läs boken tillsammans" på en distanskurs? Jodå ska bara sätta mig på tåget till Stockholm två gånger/veckan för där bor närmsta student i kursen. Jag. Är. Så. Less. Så därför idag strejkar jag, har en hemtenta som ska in ikväll, en omtenta dessutom för jag hann inte med den första, men jag orkar inte bry mig. Jag orkar verkligen inte bry mig. Vet att det inte straffar någon annan än mig själv, men igen, jag orkar inte bry mig. Zero fucks given, literally. Nu ska jag gå och dränka mig i badkaret. Hashtag less jävla student som måste stressa ihjäl sig med extrajobb för att ens få råd att plugga och för att kunna ha ett liv överhuvudtaget. 
 
Jag varenda dag just nu.

Every love story is beautiful, but ours is my favorite

Insurgent. Damn. Så jäkla bra. En del förändringar från boken som folk garanterat kommer att klaga på (vissa har fortfarande inte insett att en film bara är en "adaption" av boken) men SÅ snyggt ihopsatt ändå och allt var ändå så logiskt. Själva historien förändrades inte det minsta av att vissa mindre delar i boken inte var med. Historien var fortfarande exakt densamma så om folk klagar så, ärligt talat, har ni missat historien totalt. Ska inte skriva några spoilers, men grymt bra skådespel från alla, så många att jag inte ens tänker försöka mig på att räkna upp dom. Men Shailene och Theo. Finns det två skådespelare som är underskattade så är det dom två. Shailene förtjänar en Oscar för en viss scen, och Theo också men hans del i den scenen var lite kort, dock hade han nog spelat hela den scenen fantastiskt bra om den hade varit den längden den är i boken. Scenen var dock så bra ändå och mitt hjärta hade nog inte klarat mer ärligt talat haha. Så fint slut på filmen också.  
 
Hats off till producenterna och regissören som lyckats få ihop en ganska invecklad historia så snyggt. Holes in the Sky var för övrigt helt perfekt i filmen.
 
 

Gömmer mig från livet

Vad man gör när man egentligen borde plugga:
 
YouTube. 
 
 
 
 

I wanna runaway

Sista träningen med barnen idag innan gymnastikuppvisningen på lördag, och dom gjorde allt så fint: dansen, trampett, matta, allt. Känslan när så många barn gör chassé-hjulning synkat. Man känner sig lite som en stolt mamma. Jag är så pepp inför uppvisningen, lite nervös över min egen gymnastik men det ska nog lösa sig. Har ju en tendens att skärpa mig när det väl gäller så hoppas att det blir så. 
 
Imorgon ska jag på intervju för det andra extrajobbet som jag känner skulle passa mig bättre, så jag kan komma iväg och jobba och få in lite pengar, med det nuvarande extrajobbet drar jag mig verkligen för att jobba. Känner att jag behöver nåt mer stabilt än det...Men innan intervjun blir det städa, och sen lite gym och sen kolla på moderna klassen. Lite less på min fot nu som gör att jag inte kan dansa. På torsdag ska jag i alla fall testa dansa, men moderna känns lite väl riskabelt och tror min fot behöver några dagar till att läka. Det positiva är att foten iaf inte gör så ont längre och är snart tillbaka i normal storlek. 
 
Ansels nya remix, så bra! Lägg märke till Martin Garrix i slutet ;) 

My stars have lowered, filling up lost memories

 
 
 

I believe I can, I believe I will

Så lång dag igår med besök på vårdcentralen för att kolla min fot (fick för övrigt sitta och vänta i en timme). Diagnos akut senskideinflammation och blev skickad till Borlänge sjukhus för röntgen för säkerhets skull. Ingenting brutet som tur var. Läkaren ville ge mig en behandling med injektioner med blodförtunnande i tre dagar, det kostade dock 706kr att hämta ut på apoteket och så rik är jag inte :(  Så nu håller jag mig till voltaren gel och antiinflammatoriska piller och hoppas att det hjälper. I övrigt skulle jag ha lindad fot och inte gå runt på den så mycket. Ingen träning med andra ord, suck. Har dock kört lite överkropp här hemma. Bara för att foten inte vill vara med så betyder inte det att resten av kroppen behöver lida. 
 
En inlämningsuppgift och en hemtenta den här veckan och jag har knappt börjat, grattis till mig. Jag vet ärligt talat inte vad jag håller på med just nu, kan inte få mig själv att ta tag i någonting. Skjuter upp bokstavligt talat allt. Jag skulle behöva en paus från mig själv just nu, går det? 
 
Biljetterna till Insurgent släpps imorgon, så taggad. Den hade världspremiär i London idag.
 
 
 

United, we move forward

I helgen släppte jag äntligen taget om nåt jag har hållit fast vid länge och aldrig riktigt kunnat släppa. Men i helgen fick jag säga nej och det var allt jag behövde för att släppa det. It's over, done. Så skönt. Känns som att nu kan jag äntligen blicka framåt. 
 
Måndagar är faktiskt så bra, tack vare gymnastiken. Vi tränar inför uppvisningen nu så idag blev det helgrupp på dans, airfloor och trampett. Jag kom in tidigt tack vare en av parkourledarna så jag kunde börja dra fram allt. Vem behöver gym när man kan dra runt gulmattor, tjockmattor, airfloor och trampetter. Men det gick la strålande iaf. 
 
Jag som länge har gått och kollat på en träningsjacka men inte har haft råd att köpa fick äntligen en träningsjacka idag, tack vare pappa! :D Får göra lite reklam för Arla samtidigt som jag tränar ;) Jag älskar den. 
 
 
Den slutliga trailern för Insurgent har förresten kommit. Taggaaaaaa.
 

"He's good with the hose"

Bara att konstatera redan nu att grannen bredvid ska ha fest ikväll, vilket innebär att det kommer vara fullt liv till kl 05.00 söndag morgon. Suck. Jag som verkligen såg fram emot en lugn och tyst kväll. Han har redan gapat och skrikit halva nätterna hela veckan, han kan omöjligen känna ännu mer behov av att stimma? Å andra sidan ger det mig ytterligare klagomål att framföra när jag ringer hyresvärden på måndag. Strålande. 
 
Nyss sökt ett annat extrajobb som jag tror kan passa mig lite bättre, mer aktivt och mer att göra och förhoppningsvis lite mer strukturerat och bättre tider. Fick genomgå någon form av typ intelligenstest när jag sökte det. Nu känns det som om det hänger helt på hur man gjorde ifrån sig på det testet haha. I hope not. 
 
Jesse Spencer och Taylor Kinney alltså. Grrr. Jag trodde allvarligt att Jesse Spencer var amerikan. Man kan aldrig lita på att folk är amerikaner nuförtiden, jag har blivit lurad så många gånger den senaste tiden. 

Don't slip through the cracks

Efter dagens gymnastikpass med barnen blev jag sådär taggad på allt igen. Gjorde några halvlata handvolter på airflooret innan vi började för att testa luften i golvet och det kändes förvånansvärt lätt, trots att jag egentligen inte tog i och tekniken var nog det sista jag tänkte på. Då kände jag lite att jag var så glad över all träning har resulterat i starkare muskler, och jag blev taggad på att träna hårt igen. By the way, vill ni ha lite träningstips och motivation kan jag tipsa er om att gilla en sida på facebook som heter Workout Motivation. Det är en kompis från San Diego, Aicha, som driver den så kolla in hennes tips och få lite motivationspush :)
 
Workout music. Ett tips från mig: musik till träningen. Musiken hjälper mig att fokusera och kan ibland ge lite extra krafter när det tar emot :) 

I'm all yours, you and me, we're the same force

Veckan som har varit nu har varit så jäkla skön. Ingenting att göra och bara kunna ligga i soffan, kolla på TV och bara slå bort allting förutom vilken tv-serie man skulle kolla på härnäst. Har ärligt talat lite ångest inför imorgon och alla kommande veckor, dvs. livet rent allmänt. Mest att jobba egentligen, när man måste för att få in pengar men egentligen inte har tid. Jobb är så ångestfyllt för mig sen förut...Men anyways, gårdagen började med migrän och enormt trötthet men slutade med en spontankväll i Falun med Elin och hennes kompis My. Blev en riktigt rolig kväll. Nästan för rolig då min ena fot inte mår så bra idag haha, men det blev ett bra avslut på veckan. Back to life tomorrow. 
 
Dawson och Casey är så söta, sitter och ler som en idiot varje avsnitt. Relationship goals.
 

RSS 2.0