Stockholm

Helgen har varit fin fast de inte blev riktigt som de va tänkt. Hade en härlig dag i Stockholm med Sofia, Nanna och Emma med dans och shopping och mat :) Så gaalet mkt folk, gah jag fattar inte hur folk orkar bo där. Jag blir knäpp på bara några timmar på stan, går ju inte att ta sig fram ju. 

Imorgon blir de lite grillning och fest med kompisar, så jag hoppas på bra väder! Nu ska jag kolla på lite film, Did You Hear About The Morgans?


I run the streets and I break up houses

Imorgon åker jag till Sthlm med Emma, Sofia och Nanna för dans och shopping! Och på kvällen när jag kommer hem blir de fest hos mig med streetmissarna, kan inte bli annat än en bra dag ;D Har städat av lite nyss, ska packa lite nu och sen blir de sängen. Sov inte en minut inatt, somnade kl 11 på förmiddagen och sov av och till i tre timmar typ. Har varit förvånansvärt pigg hela dagen men nu somnar jag snart. Fördelen är att jag kommer somna tidigt vilket behövs för tåget går 07.55 mot Sthlm.

Btw, är de nån som har en helt lila tröja? Utan några tryck. Och några färgglada leggings man kan få låna? Behöver kläder till dansuppvisningen.

Låten till Malins koreografi i avancerade!

Dansdansdansdans

Gaah jag är så trött. Borde egentligen plugga men huvudet kan inte ens tänka efter vad jag borde plugga så jag tror jag ska äta glass och kolla på film istället. Dansen idag gick awesome, diggar danserna vi har med Malin :) Avancerade gruppen fick ett extranummer på uppvisningen, ett med Kattis koreografi och ett med Malins ;) I nivå 4 ska vi slå ihop Kattis och Malins koreografier, jag tog på mig att mixa låtarna så de ska fixas i helgen :)

I helgen blir de dessutom workshop på Kulturama i Sthlm med Nanna, Sofia och Emma + shopping och sen blir de missefest på kvällen när jag kommer hem ;D Gav nycklarna till min lägenhet till Therese så tjejerna kan ta sig in och börja festa tidigare om dom vill och ifall tåget hem blir försenat. Man vet aldrig med SJ.

Just ja! Idag fick jag förfrågan om jag ville vara med att dansa på P&L :) Sa självklart ja, de ska nog hinnas med. Artistband, check!

Ny t-shirt och bästa mjukisbyxorna.



Fysikninmyass

Funderade nästan på att strunta i fysiktentan idag men gjorde den ändå. Tog typ tre timmar. De roliga var ju att de var nästan exakt samma tenta som den första. Haha, vafan. Kollade igenom lösningarna till den första tentan lite snabbt igår men inte så noga för jag tänkte ju att dom är ju inte så dumma så dom tar typ likadan tenta. Men oh, I was wrong. Typiskt. Återstår att se om jag klarade den annars får jag göra om den i augusti typ. Då har man ju tid till att plugga på den iaf.

Drog till Kupolen efter dansen, köpte en transparent skjorta/blus till dansen, en ny bikini (insåg att jag inte kommer klara mig på dom få bikinis jag har i två veckor i SD) och en t-shirt. T-shirten ska jag dock gå och byta storlek på imorgon, vill hellre ha den lite större :) Nu måste jag plugga lite. De sköna är att ju mer man pluggar, desto mer kan man stryka från listan ;D

Asgod ;D Den släpps snart!


Dansa som en misse!

Hade ett litet gig idag med streetmissarna :) Tycker faktiskt det gick riktigt bra. Insåg att vi inte har kört koreografin utan speglar så de va lite smått scary när man inte såg dom andra tjejerna ;P Men de var askul och en bra genomkörning till dansuppvisningen om lite mer än två veckor :) Biljetter har börjat säljas in case nån vill se :) Lördag & söndag 12-13 maj, kl 15 på lördag och kl 15 och 17 på söndag. Kom!

Nu ska jag kolla på film och prova nya Marabou jordgubb ;D Borde plugga till fysiktentan imorgon men jag orkar verkligen inte. Kan inte sova för att jag är så stressad så ikväll tänker jag chilla så jag är pigg imorgon istället.

Vill ha ;D


TVD songs




White orca

Så fränt, visste inte att det fanns vita orcas. Uppenbarligen finns det inte många, eftersom man inte sett så många, men ändå. Awesome.



http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-17783603

Battleship

Var och såg Battleship med Danne idag, riktigt bra film måste jag säga ;D Rihanna var faktiskt ganska duktig på att skådespela. Gillar att fartygen i filmen faktiskt är riktiga fartyg i amerikanska flottan. USS Samson och USS John Paul Jones är stationerade i San Diego ;) Iaf sevärd film, så se den! Jag brukar iofs gilla filmer med den amerikanska flottan. Nu ska jag kolla på Pearl Harbor, en av dom bästa och mest heartbreaking filmer som finns.


In the arms of the angel, I'll carry you home

Seg lördag, men ändå okej lördag. Pluggade lite hemma hos mamma medan hon drog över till Marie för fest. Inte det roligaste att göra en lördagkväll men fick iaf klart matten för den här veckan. Tränade lite styrka tidigare idag och tog ett stretchingpass nu på kvällen, så skönt att få dra ut benen lite. Kände nästan hur jag blev 3cm längre. Underbart att kunna träna lite styrka igen också, det är så härligt när man känner att musklerna finns där ;D

Mys-outfit. Älskar byxorna och tröjan!


TVD

Såg nyss det senaste avsnittet av The Vampire Diaries, omg. Gaaaah har typ väntat på de där i typ 10 avsnitt? Galet bra avsnitt, nu får de faaan inte bli nå mer uppehåll innan säsongen är slut alltså. De är typ bara två avsnitt kvar och de sista avsnittet är jag nästan rädd för att se med tanke på vad Julie Plec och Ian Somerhalder skrev på twitter. Ni som inte ser serien, you don't know what you're missing. Bästa. Serien. Ever. Seriöst. Och Ian Somerhalder utan tröja kan man ju leva på i nån vecka...;D

Nu ska jag göra klart matteuppgiften och gå till Kupolen, orkar inte sitta inne nå mer.








Sorry Robert Pattinson/Edward, du har inte en chans mot Ian Somerhalder/Damon.

Gaaaah

Jag har så galet mkt att plugga nu. Matte inlämningsuppgift, fysik 2 labrapporter, kemi labrapport, biologi 2 labrapporter, omtenta fysik på onsdag + läsa allt som ska läsas varje vecka. Inom två veckor ska allt vara klart, för sen är de tentavecka. Har inte ens läst en sida i biologin. Där är de inte så mkt att läsa, men ändå. Ska hinna med att dansa 8h i veckan också. Gaaaah hjälp säger jag bara. Men de ska gå fan. Helt sjukt hur mkt dom slänger på en att man ska göra. Jag har bara två händer och en hjärn, dudes. Nu ska jag stretcha och försöka stressa ner så jag kan sova. Högskolan = dålig hälsa.

I'm not a stranger, no I am yours.


One Ocean Soundtrack

Jag älskar låtarna dom har i One Ocean.









Låtarna tillsammans med valarna ger ett så tydligt budskap: ta hand om jorden vi lever på.

So many creatures different from me
Cover the earth and swim in the sea
But it all turns out
We're one


Daaansaaa

Galet trött efter labbdagen igår, sov 14h inatt. Skulle egentligen haft lab idag med men måste ha stängt av alarmet i sömnen. Hade inte kunnat skriva nåt ändå, stukade ett finger på vänsterhanden igår under dansen så idag har de svullnat till dubbla storleken haha. Var nyss över till mamma och hämtade lite juice och grejer som pappa hade lämnat där imorse.  Förutom juice fick jag en OS-tröja från Arla som är med och sponsrar svenskarna till OS och fick även lite mjölkryck som innehåller 30& mer protein så en sån blir de att dricka efter dansen ikväll ;D Bygga lite muskler jao ;D

Let's join the military.

43 years yesterday

Lång dag idag, fysik lab 08.30-17.00 sen dans 18-19.30. Som tur var är inte dansen lika dötråkig som fysik. Blir fysiklab hela dagen imorgon igen, ska ta igen dom labbarna jag missade när jag var sjuk. Nu ska jag snart gå och lägga mig och kolla på tv tills jag somnar, vilket inte lär ta lång tid. Är så trött så jag har ont i huvudet. Idag kom iaf mina skor och militärbyxor till dansen, awesome :D

RIP Dawn som skulle ha fyllt 43 år igår <3


Och en mindre deprimerande video på Nalani som försöker göra två saker samtidigt haha ;D

Orkid & Kasatka

Jag älskar att se dom här två damerna arbeta tillsammans. Dom två dominanta damerna i flocken, Kasatka har ju dock ledarrollen :) Båda är mkt intelligenta, kan över 300 signaler och har dessutom väldigt stark vilja så endast dom mest erfarna tränarna kan jobba med dom. Så tränaren på den här videon måste vara vääääldigt erfaren med tanke på att han jobbar själv med båda två samtidigt. Jag älskar iaf dynamiken mellan dom och både Orkid och Kasatka kan ett av mina favoritbeteenden, the spinning bow ;D Ännu ett av Orkids påhitt tror jag. Om ni undrar vem som är vem så är Orkid till vänster och Kasatka till höger framför tränaren.

Orkid & Kasatka i julshowen, med spinning bow alldeles i början, 00:01.


Nu ska jag lägga mig och plugga lite fysik till Lost. Fysiklab imorgon 08.30-17, woho....Lyckan är total. NOT.

Kemiplugg

Satt uppe till 02.00 och pluggade ett kemikapitel som jag har skjutit upp hela veckan. 30 sidor om kroppens ämnesomsättning på atomnivå. Förstår inte att det ska vara så segt att läsa skolböcker. I Turkiet gick de aslätt att läsa lite på kvällarna och vid poolen/stranden om dagarna. Kanske för att man inte hade nå måsten och massa annat att göra :P Tror att solen och miljön hjälpte lite också ;D Nu har man fullt upp. 3 ämnen till som ska pluggas, ta hand om lägenheten, laga mat, handla, dansa osv...Inte så konstigt kanske att det blir sent varje kväll för att man ska hinna med allt. Räknade lite tidigare på hur mkt fickpengar jag kommer behöva till USA, har ju redan alla pengar tack vare skattepengarna ;D Men kan ju vara bra att veta ungefär hur mkt de kan gå på. Men nu måste jag typ sova.

Kayla stage slide!


Pluggväder

Blev lite spontan fest igår med Emma, Carro, Markus, Kerstin och Helena :) Borde egentligen ha pluggat men idag känner jag att jag har motivation till att plugga för jag vet att jag har mycket att göra. Hade jag pluggat igår hade jag inte orkat plugga idag, så det var lika bra att festa igår ;) Regnar som fan ute, mysigt pluggväder ^^ Ska träna lite styrka senare hade jag tänkt, imorgon har det gått två veckor sen jag gjorde navelpiercingen så snart borde jag kunna träna magen igen :) Idag blir de dock bara armhävningar, planka och lite såna grejer :) Längtar så galet mkt till San Diego så ni anar inte. Tycker april och maj kan gå snabbt nu så jag får åka snart :D


Dawn & Kalina

Två fina tjejer uppträder tillsammans <3 RIP Dawn och Kalina.



Ser verkligen ut som om Dawn landar på Kalina :O 0.59. Tror hon gjorde de. Hon ser lite smått medtagen ut fast hon försöker dölja det. Men Kalina tar henne så försiktigt tillbaka till scenen, fina <3 Ser ju till och med ut som om Kalina tittar upp när dom är i luften för att se om Dawn är ovanför henne. Hon kanske kände att hon sköt Dawn för mkt uppåt :P Två fantastiska tjejer som inte finns med oss längre :( RIP.

Tripple twins

Hängde med dansgänget igår efter dansen. Gick åt och på grillhouse, hyrde film, köpte godis och gick tillbaka till dansstudion för att hänga där resten av natten :) Jag sov inte över men drog ner dit imorse igen för fler dansklasser med malin :) Två grymma dagar med bästa gänget <3

We're, like, twins. De roliga va att de inte var meningen.















I am hip hop.

Fick mina kläder idag från Topstreetwear och Junkyard. Kunde nog inte ha hittat nå större kläder, jag ser ut som en pygme i dom haha. Awesomeness.


Dine with Orkid, Ikaika, Ulises

Kemilabben krockade idag med den extrainsatta jazzklassen, men som tur var blev vi klara lite tidigare så jag hann vara med en halvtimme på dansen iaf :) Sen när jag kom hem hittade jag det här klippet på youtube, made my day. Härligt att se en video riktigt up close på några av valarna :) Framför allt på Orkid, hon är så galet fin. Lite hemskt dock att se rivmärkena i Ikaikas ena vita fläck efter att Kasatka var på honom, men hon är ju den dominerande valen och ledaren för flocken i San Diego, så det är helt normalt att hon ger sig på den nya valen för att visa honom sin plats och att det är hon som bestämmer. Vore onormalt om hon inte gjorde de.

Orkid up close vid 02.18. 03.37, 07.32, 09.26, 11.36. Fina <3. Älskar hennes back dive (02.49), front flip (03.55) och hennes vinkande side breach vid 09.55. Orkid gillar att kombinera beteenden, som en vinkande side breach, och brukar göra det utan att tränarna bett om det. Det är från henne dom fått iden att kombinera beteenden :) Hon har även kommit på lite olika beteenden som t.ex. breakspin. Orkid aka "the rocket scientist" ;)

06.57
Fränt att verkligen kunna se storleksskillnaden på Ikaikas och Ulises sidfenor, haha Ikaika ser jätteliten ut.
12.00 Ulises slideout.
12.51 Ikaika slideout.
15.04-16.24 Fiskleken, Ulises och Orkid försöker lära Ikaika den, han sprutar vatten istället. Haha så söt.



Så här ska fiskleken se ut, här med Kalia och Nakai. 0.55.


Orkid med hennes breakspin.

Stanna tiden?

Såg precis hur mkt vi ska läsa i fysiken, fyfan. 50 sidor + ca 80 tal per vecka, jo men det hinner man säkert med när man läser 3 kurser till. Jag hatar den här kursen. Tänker inte ens försöka, skriver av sammanfattningen och gör några uppgifter fan. Idag tog jag iaf en promenad till röda korset och hittade ett par militärbyxor för 60kr ;D En outfit till dansuppvisningen klar. Livet flyter på ganska bra iaf (förutom fysikkursen haha).

Ikaika, Ulises, Keet, Nakai @ Shamu cam.


Keet close-up.

A drop in the ocean, a change in the weather



Helt kär i den här låten.


Slideover play nr2

Varit hos farmor och farfar och ätit lite påskmiddag tidigare idag, och ska iväg på bio lite senare ikväll :) Jag och Danne fick en varsin biobiljett av pappa så vi tänkte se Wrath of the Titans, uppföljaren till Clash of the Titans. Ska äta och plugga lite nu tänkte jag, har kollat på CSI Miami och Shamu cam sen jag kom hem. Tror jag sett alla valarna idag. Keet, Orkid, Kasatka, Kalia, Nakai, I think. Lite svårt att se vem som är vem på långt håll i dålig bildkvalite under vatten :O Ganska intressant att se vad dom gör när dom inte är med tränarna.

Nalani, Malia, Trua och Kayla leker på slideouten igen. Härligt att ungarna får med sig 23-åriga Kayla på leken haha :)





Haha Trua försöker glida över på sidan. Wait for it...


...he did it! 0:26 och 0:42.




Söndag

Hade en mysig spelkväll igår med Emma, Carro och Markus. Idag blir de massa plugg, vet inte vad jag har gjort under veckan men inte har jag då pluggat iaf. Så nu måste jag göra klart allt för den här veckan. Ganska skönt dock med plugg och film, söndagar är ju en sån dag. Ska koreografera lite också tänkte jag :)

Längtar tills mina kläder och skor kommer! ;D


En gång för alla.

När vissa människor öppnar käften får man verkligen bevis på att dom inte har en aning om vad dom pratar om egentligen. Do some real research before you form your opinion. Jag läste i dagar och ytterligare dagar, ren fakta, åsikter, argument från båda sidor innan jag tog min ställning gällande SW och valar i fångenskap. Det är ingen åsikt grundad på ingenting, jag vet precis vad jag tar ställning till. Förlåt, men jag föredrar faktiskt att låta valarna vara där dom är, för JA dom kan faktiskt ha ett bra liv fast dom inte är fria. Jag föredrar det framför en trolig massdöd av 25 späckhuggare. För nej, jag tror inte att dom skulle få ett bättre liv av att släppas ut. Ett liv med sjukdomar och skador i en miljö du aldrig varit, är inte min bild av ett bra liv.




Exempel. "Kalia behövs inte flyttas från San Diego för att hon skulle inte para sig med sin mamma Kasatka"- Citerat klappträet. Öhh nej såvitt jag vet kan inte honor para sig med varandra. Vad klappträet missat är att Kalias pappa är Keet, som nyss blivit flyttad till San Diego och då Kalia är könsmogen finns alltid en risk för inavel. Det har hänt (Taku parade sig med sin mamma Katina vilket resulterade i Nalani). Jag säger inte att Kalia ska flyttas, är inte så överförtjust i att dom flyttar späckhuggarna, men när argumenten är att hon inte kommer para sig med sin mamma så tänker jag asgarva. Varför forma en åsikt om nånting när man uppenbarligen inte har all fakta? That's my point. Men människor är duktiga på att döma utan att egentligen veta nåt om saken i fråga.

Btw, när det gäller inavel som påstås bara ske i fångenskap. Verkligen, tänk efter. Alla späckhuggar i vilda flockar är släkt med varandra i och med att barnen håller sig till sina mammor hela livet. Även fast dom kanske inte är släkt i början kommer deras linjer att korsas och till slut är alla släkt på ett sätt eller annat. Man kan dessutom aldrig veta vem pappan till en kalv är då hanarna aldrig tar hand om kalvarna. Så hur kan man påstå att inavel inte sker i havet? Man vet aldrig vem pappan är, med andra ord vet man aldrig om t.ex. en bror har parat sig med sin syster. I människans värld är inavel någonting helt fel och onormalt, men i späckhuggarnas värld kanske det är helt normalt. Bara för att nånting är si eller så för oss människor, betyder inte att det är exakt så för andra varelser.

That's all I have to say. Så till alla er som stämplar mig som dum i huvudet och blåögd för att jag inte hatar Sea World, that's your problem. Inte mitt. Deal with it.

Live for today

Beställde lite nya kläder idag, nu när jag fick så mkt tillbaka på skatten behöver jag inte spara undan nå mer pengar till USA så nu fick jag lite pengar över :) Vet dock inte om jag ska ha kvar allt, kan hända att jag skickar tillbaka nåt ^^ Vill prova lite iaf och se om de är värt pengarna ;)




Adidas <3

Igår efter dansklasserna drog jag, Sofia och Ida hem till Therese för skräckfilm. Mys med missar, missar och råttor ;D Idag har jag knappt pluggat, borde nog ha pluggat lite mer, men jag har blivit aslat med plugget. Orkar inte stressa som fan med de nå mer, de är bara jobbigt, så nu chillpluggar jag istället = mkt gladare liv. Längtar till hösten då jag förhoppningsvis får plugga nåt man faktiskt är intresserad av. Matte och fysik kan ju bara gå och gräva ner sig nånstans.

Beställde nyss hem dom här fina, blev helt kär.


Lets get glam

Fullt upp idag. Från kemilab direkt till fika med tjejerna på stan och sen till dansen. Koreograferade lite när jag kom hem till en låt från The Vampire Diaries, tror jag lyckades få ihop nåt bra ;P Resulterade dock i ännu ett brännsår på foten ;D Jazzen idag gick awesome iaf, den kommer bli så snygg till uppvisningen. Moderna koreografin också, jag älskar verkligen den. Så härlig att dansa!


Screw PETA & OSHA.

En domare i USA har precis bestämt att videon som visar när späckhuggaren Tili dränker tränaren Dawn Brancheau inte längre ska hållas privat utan göras offentlig. PETA kommer garanterat dra nytta av det här. Det är precis sånt här som gör att jag har noll respekt för folk som är anti fångenskap. Dom har inga gränser för att kunna bevisa att dom har "rätt". Jag sätter rätt inom tecken för att jag tycker inte att dom har rätt. Deras mål är att släppa valarna fria. Inte valarnas bästa. Att vara fri och ens bästa är inte alltid samma sak, något som PETA och andra anti fångenskap inte har insett. Nej, jag tycker inte heller om fångenskap, men det här är fan patetiskt. Att släppa en video på en människas sista stund i livet, där hon ger livet för det hon älskar, bara för att man ska kunna bevisa för sig själv och andra att det man tycker är rätt är så sjukt patetiskt. Sjukt och patetiskt. Man kan inte sjunka lägre. Vi människor påstår att vi är dom mest intelligenta varelserna på jorden, något som vi själva utnämnt oss till, men om ni frågar mig så är vi inte smartare än en vandrande pinne. Sånt här gör att man vill konvertera till en annan art. Screw PETA och OSHA. You just lost my respect. Kanske inte betyder nåt för er, men det betyder nåt för mig. Har man ingen respekt för andra människor, varken levande eller döda, förtjänar man ingen respekt själv.

Dawn Brancheau och Katina.


Awesome music

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, The Vampire Diaries är lätt den serien som har den absolut bästa musiken. Följer och har följt hur många serier som helst, men har aldrig sett nån serie som har så bra musik. Den är klockren, alltid.

Här är några av mina favoriter från serien!











Awesome day nr2

Dansmöte, ny färg i håret och blingbling i naveln, dagen flyter på bra än så länge ;D Gjorde nyss en köttfärssås som blev asgod också ;D Blandade lite recept så det var en liten chansning men den blev ju lyckad iaf! Ska snart plugga lite och sen ska jag på bio på Hunger Games med Danne. Bra dag, ja.





Mer close up än så får ni inte ^^


Awesome days

Öppnade brev från Skatteverket igår och såg att jag får tillbaka 9600 kr på skatten. Hell yeah ;D Nu har jag alla fickpengar jag behöver till USA plus kryssningen med släkten, så jäkla skönt :D Fucking awesome typ.

Bilder från Idas och Sofias facebook från festen!

























RSS 2.0