Work out.

"To all of you who says sit-ups and push-ups don't help, I say bullshit."

Nu ska jag iväg och dansa med tjejerna i avancerad street.


SD

Dagarna går så sjukt snabbt ibland. Samtidigt som dom går sakta. Pluggat under dagen och lagt in lite gammal litteratur på blocket, förhoppningsvis blir jag av med lite böcker :) Står ändå bara i hyllan och samlar damm. Känns ju onödigt. Lite extra pengar skadar inte heller ;O Tänkte boka flyg till USA idag men då var det en flyg/hotellbiljett där de ingår en hotellnatt och då blev de dyrare. Skulle iofs behöva en hotellnatt men inte ett så dyrt hotell riktigt kanske :P Nu ska jag lägga mig och plugga lite mer, imorgon ska jag iväg och dansa med avancerade streetgruppen på dansstudion från 13-17 och ev lite mer dans efter kl19. Studion är bokad 17-19 så då får vi hitta på nåt annat under tiden.

San Diego


Dansdag

Dans halva dagen idag, 10-16 ;D Började lite stressigt dock när flera av tjejerna smsade om att tiden helt plötsligt hade ändrats och vi visste inte vilken tid som stämde, så jag fick smsa Kattis och fråga. Som tur var stämde kl 10 :) Så det blev dansklass 10-13, sen stannade vi kvar ett tag och koreograferade våra egna delar i Transformersdansen innan några var tvungna att åka hem. Jag, Sanna, Sofia, Therese och Linnea blev dock kvar till kl.16. Pratade, dansade och tog lite bilder. På onsdag blir det nog dans igen, ev. hela natten ;)












Fan ta den som kom på matte.

Alltså, måste man blanda in sin, cos och tan i matte och göra det mer förvirrande än vad det redan är? Fattar alla formler så länge man får siffror att sätta in i formeln, men när man ska förenkla sin, cos och tan i bråk eller visa att bla=blabla så fattar jag nada. Tycker de finns så många olika sätt och sånt så jag vet inte vilket sätt jag ska använda. För mkt för min hjärna. Har två tal som jag har suttit med i säkert en timme, nu ger jag fan upp och hoppas att nån kan hjälpa mig ^^ Nu måste jag ta mig till sängen, ska dansa imorgon kl 10-13.30. Fin start på veckan ;D

Trua börjar bli stor :O


Dance the night away

På måndag blir det dans igen, trots sportlov ;D Ta igen lektioner med Kattis så det blir 3,5h dans! Ska stanna kvar ett tag efter avancerade för att lägga ner lite tid på våra egna koreografidelar som vi ska göra i Transformersdansen. Jag, Ida och Linnea har nog en del klar iaf :) Resten av veckan blir det att vila kroppen, men ska försöka hålla igång lite så inte kroppen dör helt ;O Ska plugga häcken av mig också, inte blivit så mkt plugg dom senaste dagarna när man mått som man mått. Skönt med liten paus dock.


Hahahaha

Fyfan. Höjden av stress och dåligt minne. Insåg nyss varför jag mått som en överkörd apa dom senaste två dagarna, ännu värre idag. Glömt bort att ta mina lyckopiller dom senaste typ tre dagarna = abstinens. Grattis till mig själv. Haha. Min dag blev räddad iaf, trodde jag skulle behöva åka in till akuten. Men nu blir de dans med tjejerna och sen Tommys och Elins inflyttningsfest. Awesome.

RIP Dawn Brancheau, you amazing lady. Två år har gått idag. Du var för bra för den här världen.

Believe

Okej så dagen har varit ganska bra ändå. Träningen går asbra och dansen gick asbra idag. Jag kanske borde vara lullig varje dag. Lärde oss introt till Transformersdansen, så bra alltså. Älskar iden. Igår på jazzen fick vi koreografera en del själva i grupper, ska stå i andra position grand plie, fina lårmuskler där ;D I moderna ska jag hoppa ut i split från armhävningsposition, I love it. Så fränt när nån kan gå ner i split så jag har alltid velat kunna göra det själv på scen. Så dansen flyter på ganska bra nu ;) Thank you, Jesus (man blir lite smått religiös när man följer vissa människor på Twitter).


Lets get glam

Hela dagen har varit ett stort haha. Lullig och flummig. Jag är så jäkla borta så jag kan knappt svenska. Kunde inte sova inatt, don't ask me why, så efter ett tag började jag rensa garderoben och till slut satte jag mig och pluggade lite matte för att få hjärnan att bli trött. Kl 04.30-07.00 sådär. Normalt. Det funkade iaf, somnade halv åtta och sov fyra timmar innan jag tvingade mig själv att gå upp. Dum ide, skulle ha sovit lite längre och fått insomningstabletterna att lämna kroppen. Huvudet har snurrat hela dagen, jag har aldrig varit så sjukt borta i nånsin. Förstår inte vad jag själv heter. Helt jäkla lullig alltså. Jag klarade 3 timmars dans ändå ;D Fast att jag stog och kollade på BH:ar i Underverkets skyltfönster under uppvärmningen istället för att kolla på Kattis. Det var dessutom tre vita BH:ar. Haha fyfan alltså. Jag ska aldrig mer ta en insomningstablett i hela mitt liv. I've learned my lesson. Försökte dansa lite nyss, slutade med sendrag i låret och nu är jag halt. Kroppens sätt att säga gå och lägg dig. Den har nog skrikit det hela dagen :O






Hallelujah

Trött. Sliten. Stressad. Ont. I know. Jag ska bli positiv snart igen.


No pain, no gain.

Rensade ur garderoben på tjocktröjor idag, sjukt att man kan trycka in så mkt kläder i garderoben :O Sen drog jag på dansen, älskar vår moderna koreografi. Den är så fin. Dansen är min räddning just nu, gud vad allt skulle vara tråkigt utan den. Bara sitta hemma och plugga hela dagarna skulle få vem som helst att bli galen. Även fast kroppen är lagomt sliten nu, bara väntar på en överansträngning nånstans. Knäet låste sig idag igen, orkar inte bry mig längre. Det lär väl låsa sig ett x antal ggr till innan det är tillräckligt bra tränat. Körde lite extra styrka när jag kom hem efter dansen, har ju ändå redan tränat idag. Nu ska jag värma en vetekudde och lägga på ryggen. No pain, no gain.


Mästerkatten

Idag hängde jag lite med lillasyster Åse, gick på bio, åt på Donken, gick hem till mig och såg på film innan pappa kom och hämtade oss för Dannes bowlingmatch :) Fin dag. För övrigt går mitt humör sjukt upp och ner just nu. Som en bergochdalbana med flera loopar (haha loopar, vad fult). Guess that's what happens when you figure something out about yourself.


Art By Aelia

Här är armbandet jag köpte från Art By Aelia. Tjejen gör halsband, örhängen och nu armband helt själv (skulptering, målning m.m.) Fick bestämma storlek på berlockerna och hon kan göra dom efter sjärtfenorna på ens favoritorcas. Jag valde Nakai och Orkid. 290 kr blev det för mitt armband, då ingår frakten från Kanada.


Protect Dawns memory

Usch vilka människor det finns. Snälla skriv på den här listan mot att boken ska släppas. Titta på videon nedanför. Oavsett om ni stöttar Sea World eller inte så tycker jag att ni ska skriva på. I länken står det vad boken handlar om. Have an open mind. Sea World är inte som en crikus och plågar inte valarna på nåt sätt. Döm dom inte utan att ha all fakta. Jag gillar inte heller allt Sea World gör och jag är EMOT fångenskap, men man kan inte förneka med all fakta i hand att Sea World tar bättre hand om sina valar än någon annan anläggning. Fångenskap är fanskap, men Sea World är undantaget från regeln. Tränarna lägger ned hela sina liv på att ta hand om valarna på bästa sätt, något som Dawn gjorde. Författaren David Kirby utnyttjar Dawns tragisk olycka för att tjäna pengar och bli känd. Protestera mot det. Låt henne inte bli "tränaren som blev mördad av en val". För att så är inte fallet. Den rubriken ger helt fel bild. Låt honom inte ge sig på en människa och hela hennes liv och passion, som av den enkla orsaken inte kan försvara sig själv för att hon inte längre är i livet. Protestera mot det.

http://www.thepetitionsite.com/1/do-not-promote-or-sell-david-kirbys-book-death-at-seaworld/





Ingen av valarna i ovanstående video har någonsin varit aggressiva mot sina tränare, med 20-30 år i fångenskap (många av dom födda på Sea World).

Videon nedan visar Dawns sista minuter i livet. Några sekunder efter att den här videon stoppats drog valen framför henne, Tilikum, ned henne under vattnet i hennes hästsvans då han ska ha uppfattat den som en leksak. Något som mycket väl kan stämma, då man en bit in i videon (1:45) kan se hennes hår flyga från sida till sida. Tilikum är dessutom något av ett specialfall, han har varit inblandad i en tränares död förut och är väldigt oberäknelig av sig. Av den orsaken ska tränare aldrig vara i vattnet med honom, och helst aldrig vara nära honom. Jag reagerade på att Dawn var så nära honom i slutet av den här videon, och om hon kunde se det själv efteråt så skulle hon säga att hon var för nära. Hon var en mycket erfaren tränare och i det här fallet tror jag att hon litade lite för mycket på Tili. Att Tili är så oberäknelig och aggresiv, beror inte på fångenskap utan på personlighet. Alla valar har precis som människor olika personligheter, och precis som människor har några valar kortare stubin än andra. Dawns död var en olycka, inget "mord av en val". Det handlar om ett misstag från Dawns sida och en missuppfattning från Tilis sida. Att någon människa nu tänker utnyttja det och förvrida hela händelsen, endast för att tjäna pengar, är så fruktansvärt lågt så man blir rädd för vad människor kan göra. Så oavsett vad ni tycker om Sea World och djur i fångenskap, protestera mot att han ska få kränka hennes liv. Protestera mot att någon människa ska få göra så mot en som inte kan försvara sig.

http://www.youtube.com/watch?v=EiT-FQVyoe8&feature=relmfu

Rubrik

Sitter här och har lite ångest över att jag borde plugga. Blev lite deppig och de var ganska skönt att sitta rakt upp och ner och inte göra nånting. Har iaf betalat för armbandet jag beställde igår från Art By Aelia och även betalat in räkningen för språkkursen ;D Ska iväg och dansa med EDGEisarna om ett tag, blir en helkväll ser de ut som, 18-23 :) Dans och prat med fina tjejer en helkväll när man är deppig och känner för att krypa in under soffan, perfekt.

Dansbild från igår som jag råkade ta när jag skulle filma, därav suddigheten.


Dans <3

Stressdag. Kemilabben drog ut på tiden så jag kom inte från högskolan förrän halv fyra, dansen började halv fem. Hann gå till mamma och äta, hem och byta om och gå ner till dansstudion på 30min. Den ni ^^ Dansen gick typ asbra, vi fick välja koreografi på nivå 4. Skitsvårt att välja, den ena var Wet The Bed och den andra I'm A Monster, vi har gjort båda lite snabbt på avancerade förra terminen och båda är grymma. Vill göra båda ju :/ Men det blev iaf Wet The Bed, asskön koreografi. I avancerade fortsatte vi på Linkin Park-låten, den kommer bli så sjukt grym på dansuppvisningen. Ni MÅSTE komma och kolla.

Wet The Bed med Kattis, av Kattis.


Första låten avancerade. Vi ska vara Transformers <3


Andra låten avancerade, Linkin Park!

Funderingar i nattmössan

Känner lite för att göra en till tatuering eller ta hål i naveln. Vet en tatuering som jag skulle vilja göra antingen på handleden eller på benet, en text. Men känns som om man borde chilla lite, har ju bara haft mina tatueringar ett år och dom ska sitta där hela livet liksom. Så jag kanske ska göra den senare. Skulle vilja ta hål i naveln också, det är så fint, men som mamma sa så är de ju inte nånting som syns direkt, så de känns lite onödigt. Syns bara på sommaren liksom. Och läkningstiden för det är 4-6mån. Men de suger i tarmen eller hur man ska säga haha.

Kanske sätta texten Believe under Orkid & Kasatka?


FML

Det är så inte min vecka just nu. Först bet jag mig i tungan som faaaan och typ bet sönder en bit av tungan plus bet ner på nån muskel, så nu är tungan svullen och öm. Idag fick jag in nå skit i ögat på moderna och får inte ut det. Lagomt irriterande plus att ögat rinner. Och ja, knäet låste sig när jag satt på knä på golvet och pluggade, så det var någorlunda skakigt på dansen. Noll balans och styrka i det. Och det är bara tisdag än. Glad jävla alla hjärtans dag.


Två år

Kom på att idag har jag bott två i min lägenhet :) Shit vad tiden går fort. Hittade lite bilder på hur det såg ut förut i vardagsrummet.




Nu


Skaplig skillnad :O

Frolic

Jag har verkligen börjat gilla "Frolic" segmentet i One Ocean. Låten är så glad och faktiskt fin att stretcha till, och det händer alltid så mycket i det segmentet!

Kasatka, Nakai, Orkid, Kalia.


Orkid, Kalia och sen Nakai.


Kasatka, Orkid, Nakai, Kalia frontflip.

"You know you're a dancer when it hurts so bad but you still give it your all."

Lördagskvällen blev lugn, pluggat matte heela dagen, färgat håret och kollat på Melodifestivalen hos mamma. Dansade lite när jag kom hem så nu sitter koreografin till den andra låten i avancerade som vi började på i torsdags. Älskar att de är lite "hårdare" hiphop, till en Linkin Park låt också :D Awesome ;) Tränade lite på vår egen koreografi till första låten och lite modernt, nu har man några koregrafier i huvudet alltså ;D Vi (EDGE) gjorde en tjejig korr i fredags, ganska enkel men den får bli uppvärmningsdans :) Bra att träna på att koreografera och skaffa sig lite material. Dans dans dans <3


Weekend plans

Ska snart iväg och dansa med dessa fina tjejer :)



Först lär jag plugga lite och ev kolla på Vampire Diaries. Enligt Twitter händer de nånting "wow" haha. Efter dansen ska jag äta lite tacos hos mamma och sen ska jag hänga på henne till Marie och dricka vin, om dom skulle göra de. Imorgon blir de ev. fest med Emma :) Lär plugga matte hela dagen så då kan de behövas på kvällen ;) Nu ska jag äta, pyttipanna. Känns någorlunda nyttigt, ja. Peace!


Stanna tiden nån?

Jag har så galet mkt att plugga just nu så jag vet inte vart jag ska börja. Så då pluggar jag inte alls för jag kan inte bestämma mig. Lyckat. Dansen tar sjukt mkt tid och ork så hjärnan är helt mosig efter varje dansklass och funkar inte för att plugga efteråt. Har bestämt mig för att plugga ikapp allt i helgen så jag inte ligger efter nå mer nästa vecka. Men alla uppgifter tar sån tid? Älskar att tentaveckorna krockar med dansen också, typ tentavecka samma vecka som dansuppvisningen. Ja jag vet att jag har valt det här själv men jag kände för att klaga idag. Högskolan, FYI, eleverna har ett liv utanför skolan, tro det eller ej.

Dansen idag gick iaf sådär, hjärnan funkade inte och inte benen heller haha. Ingen dansdag idag. Men koreografin i avancerade är så bra och det kommer bli grymt på dansuppvisningen. Jag och Ida stannade kvar lite efter dansen idag för att koreografera lite mer på våran del, klara med första stillastående delen men vi kan inte göra det till musiken fan :P


Side by side

When a generation's coming of age
Choosing a path, turning the page
Another generation's watching to show the way
They're teaching, teaching and by design
Giving and receiving, passing it all down the line

Making a connection, thriving side by side,
Season after season, ebbing and flowing like the tide
Taking in the wonder, spreading far and wide
Being there together, sharing it all
Side by side

Many times it happens, just by surprise
Out in the world, in front of your eyes
You see a little kindness, someone who lends a hand
The caring, sharing spreads like a vine
When they return the kindness, passing it on down the line

Making a connection, thriving side by side
Season after season, ebbing and flowing like the tide
Taking in the wonder, spreading far and wide
Being there together, sharing it all
Side by side

Now with you by my side, suddenly everything's bright
And with you by my side, everything seems to go right
So right

Making a connection, thriving side by side
Season after season, ebbing and flowing like the tide
Taking in the wonder, spreading far and wide
Being there together, sharing it all
Side by side

Making a connection
Sharing it all
Side by side



Älskar att Katinas höjd har smittat av sig lite på Nalani och Malia, man ser verkligen hur Nalani tar i för att komma upp i samma höjd som sin mamma. Och jag älskar Katinas entusiasm. Full fart i snurren, hoppet upp på slideouten, höjden i hoppen. Späckhuggare i misär? Knappast.

Snoozebowl

Lyckades plugga lite idag, och klarade en elektroniska dugga på Fronter utan att ha läst alla sidor i biologikapitlet. Yay^^ Imorgon blir det dans, bihåleinflammationen verkar ha släppt lite. Sinova forte i mitt hjärta <3 Mirakelpiller. Inatt kollade jag lite på Madonnas halvtidsshow i Super Bowl, den tanten kan då göra en show iaf. Hon shufflade till Party Rock Anthem med LMFAO, några steg man kände igen där ;) Matchen såg jag inte så mycket av, den verkar inte ha varit så mycket att se heller med tanke på att David Boreanaz kallade den Snoozebowl på twitter. Nu ska jag återgå till Merlin, seriöst bästa tv-serien och sjukt underskattad. Humorn alltså. I love it.

Lovisa på dansstudion idag när Alva och Tilde dansade. Kan man bli sötare?


F = ma

Hur kommer det sig att man alltid vill träna som mest när man är sjuk och inte får träna? Det kryper fan i hela kroppen :P Har enormt stor lust att lägga mig ner på golvet och köra lite styrka. Men neeeej då. Bihåleinflammation, surprise. Har tillåtit mig själv att sova lääänge i helgen så jag kan dansa på tisdag. Onsdag. Torsdag. Fredag. Inte lägligt att bli sjuk liksom :P Har inte pluggat lika mkt som jag borde ha gjort, men de får jag ta ikapp imorgon eller nåt...Glad iaf över att jag fattar matten och en sjuk, trött hjärna verkar fatta fysiken bättre också. Men allt sovande har gjort att jag mår lite bättre iaf, trots tryck över näsan och kinderna. Känner mig som en jordekorre.




San Diego

Älskar dessa bilder <3











Sea World San Diego.

Without You

Dansade lite med tjejerna idag efter att ha ätit tacos hos syrran :) Blev inte så mkt dans, mest styrka och prat. Vi insåg att vi måste sätta igång med koreografier så de lär nog bli de hädanefter ;P Nu ska jag ta mig till sängen och kolla på film.

Grym koreografi och inspiration.


Mad

Åh jag älskar streetklasserna. Dom är så bra. Fick träna lite på att freestyla och i avancerad fick vi koreografera lite själva. Varken jag eller Ida kände oss särskilt kreativa idag så Kattis fick hjälpa oss, hon och Linnea kom på allt typ (A). Vi kommer med nåt nästa klass ;) Tränat lite på mina waves sen jag kom hem, för att dom ser fan ut och Ida och Linnea kan dom hur bra som helst. Så nästa vecka ska jag kunna göra dom, okej? Ja.




Side

Längtar galet mycket till San Diego. USA, värme, Sea World, havet. Drömde inatt att vi skulle åka till Turkiet igen, my god vad jag saknar Turkiet.










RSS 2.0