Proof

Var ett tag sen jag satt och kollade på videos från Sea World. Har missat typ hur mycket som helst.
 
Makaio, oh my gosh. Vilken utveckling. Slideout, splash, hula och pec wave. Så stolt <3 Makaio är den lilla btw ;)
 
Shouka, Orkid och Nakai leker med bollen. Haha så underbart att Nakai sätter full fart mot bollen så fort han ser den. Dom hade fortsatt leka med bollen tills Shouka råkade "nicka" bollen ur poolen för andra gången ;D Ikaika och Kasatka kände dock inte för att leka med bollen verkar det som. Ikaika verkar gilla våfflan mer. Såg honom leka med den när jag var där, fråga mig inte varför jag inte tog kort på det. Bollen är en av leksakerna tränarna brukar kasta i emellanåt för att stimulera och underhålla späckhuggarna så att dom inte blir uttråkade. Om ni vill veta vem som är vem, i början, räknat från närmast kameran och bortåt; Nakai, Ikaika, Shouka, sen kommer Orkid och sist Kasatka.
 
 
Den här videon är ett bevis på att späckhuggarna faktiskt vill uppträda, då tänker jag på argumentet "späckhuggarna tvingas uppträda varje dag i fångenskap". Bull. Shit. Det var inte meningen att Malia skulle vara med i det här segmentet på videon, utan bara Nalani. Om ni lyssnar på dom som pratar i videon så hör ni dom säga när Malia kommer ut, att dom har sett den hända förut och att dom trodde att det var Makaio som smitit med ut först. Eftersom det inte var meningen att Malia skulle vara med utan hon smet in i poolen så ignorerar tränaren henne, men Malia hänger med på typ varenda signal tränaren ger Nalani och fortsätter göra det trots att hon inte får nå belöning av tränaren (då hon inte skulle ha varit där överhuvudtaget haha). Hon behövde alltså inte vara med i segmentet och uppträda alls. Men hon smet ut i showpoolen ändå. Hon ville helt enkelt vara med. Så argumentet att dom tvingas uppträda och att tränarna kan tvinga dom att uppträda med mutning att dom får fisk, det håller inte. Malia dyker upp vid 0:47, späckhuggaren till höger. Om ni vill kunna identifiera dom så kan ni se att Malias vita ögonfläck är smalare och mer spetsig än Nalanis (syns tydligt vid 0:50.) Vid 2:02 är Malia till vänster och Nalani till höger.
 
Btw så kan det låta taskigt att tränaren ignorerade Malia och inte gav henne nå belöning så som fisk och så. Men det är ganska viktigt att späckhuggarna är i rätt pooler. Separations, alltså när dom ber späckhuggarna att simma in i olika pooler och sånt, är ganska viktiga. Först och främst när dom ska vara i vattnet med späckhuggarna. Då är det viktigt att späckhuggarna är i rätt pooler så att tränaren inte hamnar i vattnet med nån späckhuggare som inte tycker om att ha med sig tränare i vattnet. Ni fattar nog kanske själva vad som kan hända då. Det är också viktigt vid träning och shower. Tränarna måste ha koll på varje späckhuggare i poolen (helst ska varje späckhuggare ha en tränare med sig). Är det med en späckhuggare i poolen som tränarna inte har koll på finns det risk för att de krockar med varandra om det kommer en späckhuggare hoppandes från ingenstans. Det är extra viktigt när det är många späckhuggare i samma pool. Så det är helt enkelt för späckhuggarnas och tränarnas säkerhet. I videon ovanför var det inte så farligt då Nalani ändå var själv i poolen när Malia dök upp och tränaren kan ha koll på båda två om det bara är dom där, men tränaren kan ju självklart ändå inte belöna Malia trots att hon gör alla beteenden rätt då Malia inte skulle ha varit där överhuvudtaget. Belöningar ges dessutom inte efter varje beteende heller :)
 
Sådärja, nu fick ni en lektion i hur man tränar späckhuggare också ;) Haha nej men folk är så löjliga och tar allting bara fel ibland så därför tycker jag det är viktigt att förklara allting, framför allt i ett sånt omdiskuterat ämne som det här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0