SW Orcas

Okej så nu tänkte jag förklara lite hur jag ser skillnad på alla späckhuggare på SW. För de första så är de lättast om man har koll på vilka orcas som bor på varje SW park.
SW Orlando: Katina, Kayla, Nalani, Malia, Trua, Makaio, Tili.
SW San Diego: Kasatka, Kalia, Nakai, Orkid, Corky, Ikaika, Ulises.
SW San Antonio: Unna, Keet, Tuar, Kyuqout, Takara, Sakari.

De man brukar kolla på är framför allt storlek, fena och de vita ögonmärkena (lr va man nu ska säga, eye patches på eng).

Corky har väldigt spetsiga eye patches som oftast är lätt att se.



Till skillnad från Corky har Orkid lite mer runda eye patches, och dessutom en spetsig mungipa.



Fenan brukar vara det första man ser och oftast det enklaste att gå efter. Corky har en lång och spikrak fena.


Medans Ulises däremot har sin fena böjd.


Storleken kan ibland vara lite svår att gå efter om man inte har nån annan orca bredvid att jämföra med, men vissa kan man se ändå. Kalia t.ex. är inte fullvuxen än och ganska liten (har dessutom svarta prickar i sin ena eye patch).


Medan Orkid däremot är väldigt lång och några storlekar större än Kalia.


Ibland är dom dock ungefär lika stora och inte har fått några speciella kännemärken än som man kan gå efter, t.ex ungarna som inte är fullvuxna än. Som Trua, Nalani och Malia.


Dessa tre kan vara väldigt svåra att se skillnad på ibland. Trua längst bort börjar dock växa till sig och bli lite större än tjejerna Nalani och Malia. Han har dessutom lite bredare eye patches,den ena har svart prick i sig, samt att han har en svart prick på hakan och en flik i sjärtfenan. Nalani i mitten är den längsta och har lite smalare eye patches medan Malia närmast kameran är minst och har smalast eye patches.
Men detaljerna kan vara svåra att se ibland beroende på hur videon är filmad och så. Då får man gå efter deras hoppstil som man lär sig när man har kollat på ett x antal videos :P Alla orcas har nånting man kan gå efter, så de gäller att hitta just dom sakerna :) Böjd fena, storlek, svarta prickar, formen på eye patches....Keet och Ky har båda böjda fenor men som ligger åt olika håll, Tili är den största på SW Orlando, Katina har böjd fena, Tuar halvböjd fena, Kayla halvböjd fena, ganska stor och avlånga eye patches osv. Men nu ska jag lägga mig och nörda NCIS, g'night.

Keet                                                                   Ky
   

Tili                                                                  Katina
 

Tuar                                                              Kayla
 

Kommentarer
Postat av: Line Tekoa

Ja, hadde egentlig vært litt koselig om Kasatka hadde fått en til unge, så lenge de ikke bruke Tilikum igjen. Synes alle "uhellene" med Tilikum som far bare fører til større sannsynelighet for at det blir innavl. Jeg har hørt at de kanskje skal flytte Kayla tilbake til San Antonio, men vet ikke om dette er sant, skal sjekke det litt mer opp. Håper de gjør det, for Kayla trivdes jo veldig bra i San Antonio når hun var der.

2012-01-03 @ 00:39:33
URL: http://www.linetekoa.wordpress.no
Postat av: Ida

Ååh jag som alltid trott att Willy hade böjd fena för att han fastnat i nåt nät eller nåt eller bara va missbildad... haha kunnig tjej. men hur kunde han ha det och inte nån annan isf? :o

2012-01-03 @ 06:24:33
URL: http://idawindahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0