Shamu story

Hittade den här videon på youtube, glad att nån har filmat det och lagt upp :) Shamu Story från SeaWorld San Diego, en ren informativ "show" där dom informerar om späckhuggare i allmänhet, hur dom tar hand om och tränar sina späckhuggare och även presenterar dom vid namn :) Det här är ett arbete som SeaWorld lägger ner mkt tid på, att informera folk om sina djur. Kunskap väcker medvetenhet och medvetenhet väcker känslor. Deras förhoppningar är att folk ska börja bry sig om de vilda djuren, och börja hjälpa dom, för så som det är just nu tar vi död på allt liv i naturen. I slutet av videon berättar dom att späckhuggarna i havet möter många hot och om hur folk kan hjälpa.
Det här är som sagt nåt som SeaWorld lägger ner mycket tid på, som vissa människor tyvärr inte ens ser pga att dom inte kan se förbi sina egna åsikter om djur i fångenskap, och dessutom går och skriker "släpp ut dom". Väldigt naivt och själviskt, if you ask me. SeaWorld har även ett program kallat Sea Rescue tror jag, det är både ett faktiskt program och ett tv-program, som helt enkelt går ut på att folk kan ringa dit och berätta om strandade och sjuka marina djur. SeaWorld rycker då ut och tar med sig dessa djur till sin anläggning, där dom hjälper djuren att bli friska och sen släpper ut dom i havet igen. Det handlar om allt från sjölejon och sköldpaddor till delfiner. Pengarna som SeaWorld får in från besökarna går till detta, och även självklart att ta hand om djuren i sina parker.
 
Shamu Story från San Diego med Orkid, Ulises och Shouka.
Min fina Orkid som dom tar upp på scenen vid 2:13 <3 Så underbart att se Shouka må bra också, man ser det verkligen på hennes kropp och hennes kroppsspråk hur mycket bättre hon mår och hon verkar vara glad. Helt underbart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0